Jordanian sää ja ilmasto – täydellinen syksyn kohde

Jordanian sää ja ilmasto
Syksy on parasta aikaa seikkailla Jordaniassa.

Jordanian sää vaihtelee suuresti kesän ja talven välillä ja osin myös eri alueiden välillä. Kuuminta on Kuolleenmeren luona ja rantakohde Akabassa, joissa ilma tapaa olla melkein 10 astetta lämpimämpää kuin vaikkapa Petrassa ja Wadi Rumissa.

Jordania kesällä

Kesällä on kuitenkin turhan kuumaa joka paikassa – Akabassa kesä-, heinä- ja elokuun lämpötilat nousevat lähelle 40 astetta ja muuallakin selvästi yli 30 asteen.

Jordania syksyllä

Syyskuussakin on vielä kuuma, mutta jo selvästi inhimillisempää. Paras kuukausi matkustaa on lokakuu, jolloin meri on vielä mukavan lämmintä sukeltamiseen, mutta nähtävyyksillä ei ole enää läkähdyttävän kuuma.

Myös marraskuu on mainio kuukausi Jordanian nähtävyyksiin tutustumiseen – lämpötila laskee suurimmassa osassa maata 20 asteen kieppeille, mutta Akabassa ja Kuolleellamerellä on vielä pitkälti uimakeli. Aavikolle ja vuoristoon kannattaa kuitenkin jo varata mukaan lämmintä vaatetta iltoja ja aamuja varten.

Jordania talvella

Marraskuussa saattaa jo kohdata sateita, paitsi Akabassa, jossa ei sada juuri koskaan. Myös Wadi Rumissa on yleensä kuivaa ympäri vuoden, ollaanhan aavikolla. Muualla maassa sateisimpia kuukausia ovat joulu–maaliskuu, mutta silloinkaan tukin sataa niin paljon, että loma menisi pilalle. Ne ovat myös viileimmät kuukaudet ympäri maata.

Jordania keväällä

Ilmat lämpenevät jälleen huhtikuussa ja toukokuussa ollaankin taas hellelukemissa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!