Kambodzhan kansallismuseo – Angkorin puuttuvat palat

Kun Angkorissa näkee upeita temppeliraunioita, Kambodzhan Kansallismuseossa Phnom Penhissä näkee, kuinka hienot patsaat kyseisiä temppeleitä koristivat.

Teksti Ville Palonen

Phnom Penh on sen verran eksoottinen kaupunki, että vierailu kansallismuseossa kuulostaa yhtä vetävältä ajatukselta kuin Uutisvuodon katsominen.

Visiitti kuitenkin kannattaa, jos matka jatkuu pääkaupungista kohti Siem Reapia ja tarunhohtoisia Angkorin temppeleitä: Kambodzhan kansallismuseo ylpeilee laajalla kokoelmalla Angkorin kauden patsaita.

Tuhat vuotta vanhojen taidokkaiden kivihahmojen kuvat mielessään voi sulkea silmänsä Angkor Watissa ja kuvitella, miten vaikuttavalta paikka on näyttänyt loistonsa päivinä – kun satojen mölisevien kiinalaisturistien tilalla on komeillut satoja mykkiä jumalpatsaita.

Kansallismuseon lasivitriinit ovat väärällään patsaiden lisäksi monenlaisia muitakin khmer-kulttuurin tuottamia esineitä.

Opasteet ovat valitettavan niukat, mutta kymmenellä taalalla saa haltuunsa museon kokoelmista kertovan englanninkielisen näyttelyluettelon.

Sisäänkäynti Phnom Penhin keskustassa katujen 178 ja 13 kulmassa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!