Kambodzhan sokeiden hieronta – silmät sormenpäissä

Kambodza_Palonen_06

Seeing Hands Massage -ketju on Kambodzhan parhaita paikkoja ottaa hieronta. Sokeiden hierojen silmät kun tuntuvat olevan heidän sormenpäissään.

Teksti ja kuva Ville Palonen

Parahdan tuskasta, kun sokean miehen peukalo kaivautuu jumiutuneeseen hartiaani. 37-vuotias Hokchea ei anna armoa, vaan painelee rauhallisesti mutta päättäväisesti lapaluideni seutua, kunnes kipu katoaa.

Liikenteen humina kuuluu vaimeana seinän läpi, ja alan vajota uneen.

Phnom Penh on surullisenkuuluisa kokovartalohieronnasta, joka keskittyy vain yhteen ruumiinosaan. Kunnollista hierontaa kaipaaville lähes yhtä huono vaihtoehto on puiseva ”traditional khmer massage” -sessio rutiinilla läpi vedettynä.

Kiusallisia ”happy ending” -ehdotuksia vierastavalle on kuitenkin vaihtoehto: sokeiden hieronta.

Seeing Hands Massage -ketjun kaikki hierojat ovat koulutettuja – ja sokeita. Amerikkalaisen avustusjärjestön aloittama sokeiden työllistämiseen tähdännyt projekti on kasvanut vuosien varrella.

Seeing Hands on yksityistetty ja ketjuuntunut, ja kilpaileviakin sokeiden hierontaa tarjoavia paikkoja on avattu. Studioita löytyy useista Kambodzhan suosituimmista kaupungeista.

Hokchea kertoo saaneensa puolen vuoden hierojakoulutuksen Siem Reapissa, ja tulleensa sen jälkeen töihin Phnom Penhiin. Ennen hierojan uraa hänen perheensä piti hänestä huolta.

Hokchea kertoo keskittyvänsä hieroessaan niskan ja hartioiden lisäksi varsinkin selkään, koska suurimmalla osalla ihmisistä on elämänsä aikana selkävaivoja.

Tunnin mittaisen, päänahasta jalkapohjiin ulottuneen japanilaisen anma-hieronnan jälkeen kävelen kadun vilskeeseen kuin unessa. Olo on epätodellisen kevyt.

Seeing Hands Massage -kotisivu

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!