Durmitor ja Tara-kanjoni – Euroopan paras paikka koskenlaskuun

Durmitorin kansallispuisto, Montenegro. Kuva: Creative Travel Projects / Shutterstock

Mahtavasta Taran kanjonista tunnettu Durmitor on kuuluisin Montenegron kansallispuistoista ja Unescon maailmanperintökohde. Montenegron pohjoisosassa sijaitseva kansallispuisto käsittää järviä, jäätiköitä ja noin viisikymmentä yli 2000-metristä vuorenhuippua.

Durmitorin kansallispuiston henkeäsalpaavista vuoristo- ja järvimaisemista voi nauttia patikoiden, meloen tai vuorikiipeillen. Kansallispuistossa voi telttailla ja kalastaa. Talvella Durmitorin kansallispuistossa voi lasketella ja hiihtää.

Durmitorin kuuluisin nähtävyys on mahtava Tara-kanjoni, yksi Euroopan parhaista paikoista koskenlaskuun.

Koskenlasku Tara-kanjonissa

Koskenlaskua Tara-joella Montenegrossa. Kuva: Novak Elcic / Shutterstock

Durmitorin kansallispuistoon kuuluva Taran kanjoni on yksi maailman syvimmistä kanjoneista. Kanjoni on 82 kilometriä pitkä ja osa siitä kulkee pitkin Montenegron ja Bosnia ja Hertzegovinan välistä rajaa.

Koskenlasku pitkin Tara-kanjonia on kokemus, joka ei hevillä unohdu. Henkeäsalpaavan korkean kanjonin ympärillä kohoavat vehreät maisemat hivelevät silmää ja koskien kuohut saavat adrenaliinin virtaamaan, kun kolmannen ja neljännen luokan kosket seuraavat toisiaan. Luvassa on yksi Euroopan upeimmista koskenlaskuelämyksistä ellei peräti se kaikkein paras.

Kanjonin näkymistä voi nauttia myös lintuperspektiivistä vaijeriliukurataa pitkin.

Taran 150 metriä korkea kaarisilta saatiin valmiiksi juuri ennen toisen maailmansodan puhkeamista. Se tuhoutui sodassa täysin, mutta rakennettiin uudelleen muutama vuosi myöhemmin.

Voit varata kätevästi netistä koskenlaskuseikkailun Tara-joella.

Durmitorin Musta järvi

Black Lake -järvi Durmitorin kansallispuistossa. Kuva: Creative Travel Projects / Shutterstock

Musta järvi (Black Lake) on yksi Durmitorin kansallispuiston lukuisista jäätikköjärvistä. Musta järvi muodostuu kahdesta järvestä, joita yhdistää kapea salmi. Järvi sijaitsee kolmen kilometrin päässä Zabljakin pikkukaupungista ja sen ympäri kulkee kolmen kilometrin pituinen patikkapolku.

Zabljak – Durmitorin keskus

Durmitorin keskus on Zabljak-niminen pikkukaupunki, joka on Montenegron talviurheilukeskus. Zablak itsessään ei ole erityisen viehättävä, mutta sieltä löytyy majoitusta, ravintoloita ja kaikki matkailijan tarvitsevat peruspalvelut.

Durmitor – hotellit ja telttailu

Leiripaikka Durmitorin kansallispuistossa. Kuva: Nebojsa Zabrdac / Shutterstock

Zabljakin kaupungissa on hotelleja ja kansallispuiston alueella voi yöpyä myös leirintäalueella.

Katso tarjoukset Durmitorin hotelleihin.

Matka Durmitoriin

Vaeltaja Durmitorin kansallispuistossa. Kuva: Dan Tautan / Shutterstock

Durmitoriin pääsee helpoiten omalla autolla tai valmisretkellä, mutta pienellä vaivalla puisto on saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä.

Zabljakiin pääsee päivittäisillä bussivuoroilla Montenegron pääkaupungista Podgoricasta, Nikšicistä, Pljevljasta ja Mojkovacista. Busseja ei kulje usein, joten aikataulut kannattaa selvittää hyvissä ajoin etukäteen.

Kotorista ja Budvasta on Durmitoriin noin kolmen tunnin ajomatka.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!