Budva – rantaloma Montenegrossa

Ihanan näköistä, eikö? Budvan vanhakaupunki uimarantoineen. Kuva: Lena Ershova / Shutterstock

Budva on Montenegron suosituin rantalomakohde. Tunnelmallisen vanhankaupungin kupeesta alkaa Budvan Riviera eli turkoosin veden äärelle rakentunut lomakeidas uimarantoineen, hotelleineen ja ravintoloineen.

Budva on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, joka sykkii etenkin kesän turistikaudella aamun pikkutunneille saakka.

Budvan nähtävyydet

Budvan vanhakaupunki. Kuva: S-F / Shutterstock

Budvan viehättävä vanhakaupunki on marmorikatuineen ja venetsialaisine muureineen kuin Dubrovnik pienoiskoossa. Budvan kadut ovat täyttyneet kahviloista, ravintoloista ja putiikeista.

Budvan nähtävyyksiä ovat Budvan linnoitus, josta avautuvat upeat näkymät, sekä linnoituksen edustalla oleva aukio, jota ympäröivät lukuisat kirkot.

Budvan rannat

Budvan vierestä alkaa Bečićin lähes kaksi kilometriä pitkä ranta. Itäpäässään ranta tunnetaan nimellä Rafailovići. Ranta on Montenegron mahtavimpia – ja vilkkaimpia.

Bečićin varrelta löytyy suuria ja tyylikkäitä rantahotelleja kuten Splendid Conference & Spa Resort.

Retket Budvasta

Kotorinlahti, Montenegro. Kuva: Asiastock / Shutterstock

Budva on rantalomakohde, jossa voi viettää vaikka koko loman, mutta lyhyiden välimatkojen ansiosta Budvasta on helppo käydä päiväretkellä monilla Montenegron parhaista nähtävyyksistä.

Kotorin kuuluisaan vanhaankaupunkiin on Budvasta alle tunnin matka, samoin tunnelmalliseen Cetinjeen.

Sveti Stefanin rannalle ajaa parissakymmenessä minuutissa, ja Barin rantakaupunkiinkin ehtii Budvasta tunnissa.

Budvasta käsin järjestetään myös koskenlaskuretkiä Durmitorin kansallispuistoon, jonka mahtava Tara-kajoni on Euroopan parhaita koskenlaskupaikkoja. Samalla tulee nähtyä maan upeita vuoristomaisemia.

Budva – hotellit

Budvasta löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja boutique-hotelleista edullisiin hostelleihin ja luksushotelleista huoneistohotelleihin. Kiireisimpänä turistisesonkina majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Hyvä hotelli lasten kanssa matkustaville on viiden tähden Hotel Splendid, josta löytyy laaja kylpyläosasto, lukuisia ulkoilma-altaita ja lapsille aktiviteetteja järjestävä Kid’s Club.

Katso tarjoukset Budvan hotelleihin.

Budvan ravintolat ja kahvilat

Kuja Budvan vanhassakaupungissa. Kuva: Roman Vukolov / Shutterstock

Niin Budvan vanhassakaupungissa kuin pitkin Budvan Rivieraa löytyy runsaasti ravintoloita ja kahviloita jokaiseen makuun.

Budvan yöelämä

Vauhdikasta lomaa kaipaavan kannattaa ehdottomasti suunnata Budvaan. Pubia, baaria, klubia ja yökerhoa löytyy joka lähtöön, ja meno jatkuu aamun pikkutunneille saakka.

Ostokset Budvassa

Budvassa on hyvät mahdollisuudet shoppailuun. Budvassa on niin suuria ostoskeskuksia kuin pieniä putiikkejakin – ja kaikkea siltä väliltä.

Budva lasten kanssa

Uimaranta Budvassa. Kuva: Alexander Tolstykh / Shutterstock

Budva on yöelämästään tunnettu biletyskohde, eikä siten kaikkein paras mahdollinen lomakohde lapsiperheille.

Matka Budvaan

Budva on Monrenegron suosituin pakettimatkakohde. Viikon matka maksaa noin 800 euroa ja sisältää lennot ja majoituksen 4-tähden hotellissa. Myös Kotorinlahdella olevaan Bijelaan pääsee valmismatkalle.

Omatoimisesti Budvaan matkustaa Kroatiasta Dubrovnikin kautta. Bussimatka Dubrovnikista Budvaan kestää noin kolme tuntia.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi