Montenegron ruoka

Ilmakuivattua kinkkua ja montenegrolaista juustoa. Kuva: Irina Malikova / Shutterstock

Turistikohteissa montenegrolainen ruoka näyttäytyy hyvin italialaistyyppisenä: kinkkuja, makkaroita, juustoja, oliiveja, pizzaa, pastaa ja pihvejä. Tarjolla on myös tuoreita ja herkullisia merenantimia.

Perinteisempi montenegrolainen keittiö koostuu perunasta, viljoista, hapanmaitotuotteista, kaaleista ja muista kasviksista sekä lihasta. Kokeile esimerkiksi maidossa haudutettua lammasta, savustettua kinkkua eli prsutaa tai cevapia eli muistakin Balkanin maista tuttua grillattua lihakebabia.

Kacamaki on perunasta, vehnäjauhoista, juustosta ja paksusta kermasta valmistettu puuroa.

Oluen ystävä luottaa Montenegron omaan mallasjuomaan Niksiciin, jota saa tummana ja vaaleana.

Montenegron viinit

Zetan laaksossa and Crmnican alueella viljellään erinomaista viiniä. Montenegron alkuperäisiä rypälelajikkeita ovat tumma Vranac ja vaalea Krstac.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi