Pakina: opas reilaamiseen

Henri Bergius, Flickr CC

1. Osta Interrail-kortti summalla, jolla saisit kolme äkkilähtöä Etelä-Euroopan aurinkorannikoille. Tee matkasuunnitelma: kuukauden aikana käyt ainakin Amsterdamissa, Pariisissa, Lontoossa, Dublinissa, Barcelonassa, Prahassa, Roomassa, Budapestissa, Krakovassa, Berliinissä, Wienissä, Lissabonissa ja sillä Kreikan saarella, jota serkkusi kehui.

2. Aloita Interrail-matka ruotsinlaivalta. Älä huolestu, vaikka Kööpenhaminan rautatieasemalla huomaat tuhlanneesi viidesosan matkakassastasi ja rahavyö on valunut polvitaipeeseen.

3. Älä välitä tuntien odotteluista, konduktöörien vaatimista lisämaksuista, öisistä junanvaihdoista tai penkkien muovipäällysteistä, jotka tarttuvat hikiseen ihoosi. Lohduttaudu sillä, että näet paljon: Lontoosta Victorian aseman, Roomasta Colosseumin, Amsterdamista kolme punaista lyhtyä ja Prahasta hostellin baarin, jossa michiganilainen Dave esitelmöi puolitoista tuntia amerikkalaisen jalkapallon pistelaskujärjestelmästä.

Osta punaviiniä, patonkia ja tonnikalaa, olethan kuullut niiden olevan reilaajan romanttinen retkilounas.

4. Osta punaviiniä, patonkia ja tonnikalaa, olethan kuullut niiden olevan reilaajan romanttinen retkilounas. Kiroile, kun olet yrittänyt toista tuntia avata tonnikalapurkkia kiinalaisella linkkuveitselläsi kädet öljyssä. Laahusta lähimpään Burger Kingiin.

5. Uuteen kaupunkiin saapuessasi käytä ensimmäiset puoli tuntia pyörimällä ympäri rautatieaseman korttelia ylisuuri rinkka selässäsi. Pitele karttaa ylösalaisin ja uskottele, että reilaaminen on tapa kasvaa ihmisenä, vaikka todellisuudessa sillä hetkellä enemmän hukassa itsensä kanssa on vain Matti Nykänen.

6. Portugalissa huomaat, että reilikorttia on jäljellä neljä päivää. Matkusta 72 tunnissa puolen Euroopan halki. Hylkää suunnitelmasi kiertää Intia kolmannen luokan junilla istuessasi haisevassa vessassa samalla kun veturia vaihdetaan Hampurin sateisella ratapihalla.