Pakina: opas liftaamiseen

XioNoX, Flickr CC

1. Lue Jack Kerouacin Matkalla. Päätä luopua keskiluokkaisista kaupunkilomista – haluathan nähdä muutakin kuin lentokenttien turvatarkastusjonoja ja kansoitettuja turistirysiä. Julista päiväkirjallesi liftaamisen ilosanomaa: Saan liikkua vapaasti, moottoritie on kuuma! Tapaan paikallisia ihmisiä ja kohennan kielitaitoani! Reppu ja reissumies!

2. Koeta olla ajattelematta halpalentoyhtiöiden tarjouksia, kun lasket olleesi jo viikon matkalla ja toistaiseksi olet nähnyt ainoastaan saksalaisten moottoriteiden meluaitoja.

3. Älä masennu, vaikka joudut alittamaan Alpit kävellen ahtaassa moottoritietunnelissa. Kuvittele itsesi Hannibaliksi ja ohikiitävät, torvia töräyttelevät rekat sotanorsuiksi. Yritä muotoilla lukiosaksallasi lause: ”Ai, en tiennytkään, ettei moottoritien rampilla saa liftata, kun sinut istutetaan poliisiauton takapenkille.

Osta teollisen makuinen kolmioleipä huoltoaseman ympäri vuorokauden auki olevasta Cheap&Awful -valintamyymälästä.

4. Osta teollisen makuinen kolmioleipä huoltoaseman ympäri vuorokauden auki olevasta Cheap&Awful -valintamyymälästä. Yritä todistella itsellesi, että rinnuksille valuvassa majoneesissa on ripaus ”vanhan ajan kulkuriromantiikkaa”.

5. Levitä makuupussisi huoltoaseman nurmikolle. Herää aamukolmelta siihen, että nurmikon kastelulaitteet pärähtävät päälle. Niele kiukkusi ajattelemalla, että saat tapauksesta hauskan jutun kavereille kerrottavaksi – jos joskus pääset Suomeen asti.

6. Tutkiskele karttaa. Havaitse olevasi E65- ja A341-teiden risteyksessä, 65 kilometriä mielenkiintoisen kuuloisesta ”Lyon etelä” -rampista kaakkoon. Vai pitäisikö sittenkin pyrkiä kohti Nizzan tietullia, sinne voisi hyvällä onnella ehtiä illaksi.