Pakina: Opas reppureissaamiseen

Jan, Flickr CC

1. Kerro kaverillesi, että inhoat etelänlomia ja ryhmämatkoja. Julista kovaan ääneen matkailufilosofiaasi: ”Pitää lähteä yksin ja ilman etukäteisvarauksia. Siten kokee enemmän ja tutustuu paikallisiin ihmisiin.”

2. Majoitu Lonely Planet -opaskirjan suunnittelemaan hostelliin. Tervehdi Pizza Hutin noutopitsaa mussuttavia ja CNN:ää katsovia brittejä. Kerro, että olet Suomesta ja aloita smalltalk: ”In Finland we have this thing called reilu meininki.”

3. Syö Lonely Planetin suosittelemassa Andy’s kuppilassa. Älä välitä siitä, että viereisessä ravintolassa annokset olisivat kolmanneksen halvempia. Kuuntele aterioidessasi Bob Marleyn Greatest Hits -levyä ja viereisen pöydän jenkkikundia, joka esitelmöi Michigan University -lippis päässään high schoolin aikaisista urheilusaavutuksistaan.

Menetä hermosi, kun englannin opiskelijaksi esittäytynyt katuopas huijaa sinulta viisi dollaria.

4. Lähde markkinoille. Osta 30 dollarilla perinteinen kirjava kaapu. ”Kun pukeudut tähän, näytät enemmän paikalliselta”, kauppias vakuuttaa. Todellisuudessa näytät vain höynäytetyltä hipiltä.

5. Menetä hermosi, kun englannin opiskelijaksi esittäytynyt katuopas huijaa sinulta viisi dollaria. Sulkeudu kahdeksi päiväksi huoneeseesi. Murjota, nypi nenäkarvojasi, muistele epäonnistuneita ihmissuhteitasi ja hypistele paluulippuasi. Kirjoita matkablogiisi: ”Olen kasvanut ihmisenä. Suomi tuntuu varmasti tämän jälkeen ahdasmieliseltä ja synkältä paikalta.”

6. Vedä kännit saksalais-amerikkalais-australialaisessa reissaajaporukassa. Kerro tarinoita paikallisen byrokratian jähmeydestä, kyykkyvessakokemuksistasi sekä bussissa, jonka lattialla kulki kanoja. Kun naurunremakka tasaantuu, ota kasvoillesi vakava ilme ja sano: ”Reissatessa oppii arvostamaan erilaisuutta.” Osta uusi Vodka Red Bull ja mene tanssimaan silmät kiinni Doorsin The Endiä.