Salou – Katalonian Kultarannikon suosikkikohde

Llevant-ranta Saloussa. Kuva: Nito / Shutterstock

Salou on Costa Doradan eli Kultarannikon suosituin rantalomakohde. Pitkät ja matalat rannat sopivat loistavasti lapsiperheille, ja rantaviivaa riittää kilometrikaupalla.

Millainen lomakohde Salou on?

Salou_biitsi_2
Pitkän rannan lisäksi Salousta löytyy myös suojaisia poukamia. Kuva: Salou Tourism Office

Salou on erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva rantakohde. Kaupungin kahdeksan rantaa ovat pitkiä ja matalia. Llevant- ja Ponent -rannoilla on ravintoloita Llenguadets ja Llarga taas ovat rauhallisempia poukamia.

Saloun pisin ranta on Llevant Beach, jolla voi harrastaa vesiurheilua ja järjestää veneretkiä. Muita Saloun alueen aktiviteetteja ovat patikointi, kalastusretket, golf sekä tietysti polkupyöräily. Jättimäinen Passeig Jaume I -rantapromenadi jatkuu kilometrikaupalla, eikä pyöräillessä tarvi varoa autoja.

Salou_promenadi
Saloun leveä rantapromenadi sopii loistavasti pyöräilyyn. Kuva: Salou Tourism Office

Salouta kehutaan shoppailijoiden paratiisiksi. Kaupungissa on monta pientä ostoskeskusta ja putiikkia. Paikallisväriä tuovat viikottain pidettävät markkinat sekä kinkkuja, oliiveja ja herkkumakkaroita myyvä pieni kauppahalli.

Saloussa on monta hyvää ravintolaa, joiden päivän kala-annos ei yleensä petä. Jos haluaa nauttia ensiluokkaisesta illallisesta, kannattaa poiketa rantakadun varrella olevaan historialliseen huvilaan, josta löytyy Villa Alexander -ravintola.

Lapsille löytyy Salousta myös aivan erityinen vetonaula: vain parin kilometrin päässä sijaitsee Port Aventura, koko Euroopan toiseksi suurin huvipuisto. Lisäksi Saloussa kaksi vesipuistoa: Aquapolis ja Aqualeon.

Saloun lähiseuduilla riittää kiinnostavia kohteita päiväretkille. Vieressä oleva pikkukaupunki Cambrils tunnetaan huippuravintoloistaan, Siurana taas ulkoilma-aktiviteeteistaan. Historiallinen Tarragonan kaupunki on hyvä kohde päiväretkelle tai laadukkaalle illalliselle.

Port Aventura -teemapuisto

Salou_Port_Aventura
Dragon Khan -vuoristoradassa on lupa kirkua! Kuva: Port Aventura

Rantojen lisäksi Saloun suurin vetonaula on Port Aventura -teemapuisto. Se on Espanjan suosituin ja Euroopan toiseksi suurin huvipuisto Pariisin Disneylandin jälkeen.

Port Aventurasta löytyy kuusi eri teemoihin perustuvaa aluetta, joissa on yhteensä parisataa härveliä. Esimerkiksi 750 metriä pitkä Dragon Khan -vuoristorata on useita kertoja äänestetty maailman parhaimpien vuoristoratojen joukkoon, Shambhala-vuoristorata taas on Euroopan korkein ja nopein (76m, 134km/h). Lisäksi Port Aventurassa on erilaisia esityksiä, ravintoloita, kauppoja sun muuta – huvipuistossa vierähtää helposti koko päivä ja miksei toinenkin.

Vuonna 2017 Port Aventuran viereen avattiin Ferrari Land -teemapuisto, josta löytyy vielä tätäkin korkeampi (112 metriä) vuoristorata. Myös Costa Caribe Aquatic Park -vesipuisto on osa Port Aventura -kompleksia. Sieltä löytyy huimia vesiliukumäkiä (suurin on 31 metriä korkea), palmupuita, sekä ravintoloita, joissa raikaa letkeä reggae-musiikki.

Salou_vesipuisto
Port Aventuran yhteydessä on myös vesipuisto. Kuva: Salou Tourism Office

Voit varata kätevästi netistä päiväretket Barcelonasta Salouhin sekä Port Aventuran ja Ferrari Landin pääsyliput.

Kulinaristien Cambrils

Cambrils on pikkukaupunki kahdeksan kilometrin päässä Salousta, käytännössä pitkän hiekkarannan toisessa päässä. Kaupunkien väli taittuu kätevästi polkupyörällä (tai taksilla). Pyörävuokraamoista saa tarvittaessa myös lastenistuimen – ja jos matka tuntuu pitkältä, rannan varrelta löytyy monta kivaa leikkipaikkaa.

Cambrils on tunnetaan suorastaan erinomaisista ravintoloistaan. 34 000 asukkaan kaupungissa on yli 200 ravintolaa, muun muassa molemmat Costa Doradan Michelin-ravintoloista (Rincon De Diego ja Can Bosch). Niistä voi saada menun alle 50 eurolla, tavallisissa ravintoloissa lounasmenu (menu del dia) irtoaa 10-15 eurolla.

Katalonia_12
Kinkulla koristeltu artisokka on kokeilemisen arvoinen alkupala. Kuva: Ville Palonen

Cambrils on kuuluisa kotitekoisesta jäätelöstään. Vuoden 2016 maailmanmestaruuskisoissa Italiassa Cambrilsista kotoisin oleva joukkue voitti hopeaa. Sirvent-jätskibaarin gin & tonic -jäätelön lisäksi Cambrilsissa kannattaa maistaa paikallista Mestral-oliiviöljyä, jota käytetään mm. Michelin-tähden ravintoloissa.

Kesäaikaan Cambrilsissa on paljon espanjalaisia turisteja, mutta loka-maaliskuussa paikka on suorastaan unelias.

Katso tarjoukset Cambrilsin hotelleihin.

Seikkailullinen Siurana

Salou_Siurana
Siurana sijaitsee 700 metrin korkeudella merenpinnasta. Kuva: Catalan Tourist Board

Siuranan vuoristokylä sijaitsee Montsant-vuoristossa noin 50 kilometrin päässä Salousta. Paras tapa tutustua paikkaan on vuokrata auto, sillä matka serpentiininä kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin on elämys itsessään.

Kuvankauniin pikkukylän nähtävyyksiä ovat tunnelmalliset mukulakivikadut, maurilainen linna ja roomalainen kirkko. Alueella järjestetään mm. viininmaistelukierroksia.

Siurana on loistava kohde aktiivilomailijalle. Tarjolla on kalliokiipeilyä (yli 200 reittiä, vaikeusasteiltaan 5a-9a+), kajakkimelontaa (viiden kilometrin kierros järvellä sopii myös aloittelijoille), sekä patikointia ja maastopyöräilyä ilmavilla jyrkännepoluilla.

Miten Salouhin matkustetaan?

Salou sijaitsee 115 kilometrin päässä Barcelonasta. Jos ei ole matkatoimiston pakettilomalla, kaupunkiin pääsee kätevimmin junalla. Matka Barcelonasta kestää noin puolitoista tuntia ja maksaa 10-15 euroa. Turistibussin kyydissä pääsee suoraan Barcelonan lentokentälle.

Katso lentotarjoukset Barcelonaan.

Salousta voi matkustaa junalla myös etelässä olevaan Valenciaan.

Saloun hotellit

Katso tarjoukset Saloun hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi