Sitges – vaihtoehto Barcelonan biitseille

Puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta sijaitseva Sitges on viehättävä rantakaupunki. Se sopii erinomaisesti yhdistettäväksi Barcelonan lomaan yhden yön tai viikonlopun retkeksi: tyydytä kulttuurinnälkä ja shoppailuhimo Barcelonassa, ja nauti rantaelämästä ja läpi yön jatkuvista bileistä Sitgesissä.

Sitges_aerial
Sitgesin vanhaa keskustaa hallitsee La Punta -kirkko. Kuva: Catalan Tourist Board

Sitgesissä ei juuri ole nähtävyyksiä, ellei sellaisiksi lasketa barokkityylistä La Punta -kirkkoa tai kolmea pientä museota. Vanhankaupungin kujatkin tulevat tutuiksi muutaman sadan metrin kävelymatkalla juna-asemalta rannalle.

Sitgesissä parasta on leppoisa rantaelämä, merellinen ruoka ja pikkutunneille asti jatkuva juhliminen. Sitges tunnetaan suvaitsevaisesta ilmapiiristään: parhaat bileet löytyvät seksuaalivähemmistöjen suosimalta “syntien kadulta” (Carrer de Pecat, viralliselta nimeltään Carrer 1er de Maig), joka on täynnä yökerhoja ja homobaareja.

Sitgesin keskustassa ei kannata (eikä oikein voikaan) liikkua kuin kävellen. Juna-aseman vieressä on turisti-info, puolen kilometrin päässä etelässä ranta. Niiden välissä on leppoisa vanha keskusta: kapeita katuja ja kujia, kahviloita ja kauppoja. Shoppailu on edullisempaa ja monipuolisempaa Barcelonassa, mutta ruokatarvikkeet piknikkiä varten sentään löytää Sitgesin kauppahallista.

Aktiivisempaa lomailua kaipaava voi harrastaa rantalentistä ja vesiurheilua, tai lähteä patikoimaan muutaman kilometrin päässä olevaan Garrafin luonnonpuistoon.

Sitgesin rannat

Katalonia_35
Hiekkarannat ovat aivan Sitgesin keskustan vieressä. Kuva: Ville Palonen

Sitgesin suosituin ranta on kaupungin keskustassa oleva kolmen kilometrin hiekkaranta. Aallonmurtajat jakavat sen moneen lyhyempään osaan. Niistä jokaisella oma luonteensa: yksi on lapsiperheiden suosiossa, toisella viihtyvät samaa sukupuolta olevat parit. Löytyypä hiukan syrjemmästä myös nudisteille varattu rantapätkä.

Rantaa mukailee palmujen reunustama promenadi, jolla mukava kävellä – ja pysähtyä kylmälle drinkille jollekin lukuisista terasseista.

Miten Sitgesiin matkustetaan?

Barcelonan lentokentältä on suora bussiyhteys Sitgesiin. Paikallisjuna Barcelonasta kulkee useita kertoja tunnissa ja maksaa vain muutaman euron.

Katso lentotarjoukset Barcelonaan.

Mikä on paras aika matkustaa Sitgesiin?

Sitges on hyvä kohde ympäri vuoden, sillä se on suojassa vuorten ympäröimänä. Kesällä lämpötila on 30 astetta, talvisinkin yleensä noin 15 astetta. Aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa, sateisinta on keväällä ja syksyllä. Turisteja on vähemmän talvella – paitsi karnevaalien (eli laskiaisen) aikaan.

Sitgesin hotellit

Sitgesissä löytyy majoitusta laidasta laitaan. varsinkin keskikesällä hotellihuone kannattaa varata hyvissä ajoin. Monet hotelleista ovat keskittyneet pakettimatkalaisiin – Suomesta valmismatkoja Sitgesiin järjestää Aurinkomatkat.

Hotel Medium Renaixença ja sen sisarhotelli Hotel Medium Romàntic sijaitsevat aivan Sitgesin keskustassa. Huoneet alkaen 55 euroa.

Katso tarjoukset Sitgesin hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi