Salar de Uyuni – matkavinkit

Salar de Uyuni, Bolivia. Kuva: Ville Palonen

Lennot Boliviaan ja Chileen

Katso parhaat lentohinnat Boliviaan ja Chileen

Suomesta ryhmämatkoja Chileen ja Boliviaan (mukaanlukien Salar de Uyuni) järjestää Faralong-matkatoimisto.

Argentiinasta, Chilestä ja Perusta on helpointa matkustaa Boliviaan bussilla. Suuressa ja hidaskulkuisessa maassa pari viikkoa hurahtaa nopeasti, ja seikkailuja riittää helposti kuukaudeksikin. Boliviaan ei tarvita viisumia.

Salar de Uyunin suola-aavikko sijaitsee Bolivian lounaiskulmassa, yli kolmen ja puolen kilometrin korkeudella merenpinnasta. Käytännössä ainoa tapa vierailla maisemia ihailemassa on jeeppisafari.

Vaihtoehtoja ovat menopaluumatka läheisestä Uyunin kaupungista tai kolmen päivän reissu Chilessä sijaitsevasta San Pedro de Atacaman turistikaupungista Bolivian Uyuniin.

Bolivia_Ville_03
Matkalaukut ja muut varusteet kulkevat maastoauton katolla.

Jeeppisafarit Chilestä Boliviaan

San Pedro de Atacamassa (Chile) on lukemattomia jeeppisafareita järjestäviä matkatoimistoja. Matkanjärjestäjien hinnoissa ei ole suuria eroja: kolme päivää kestävä erämaan ylitys maksaa noin sata euroa. Hintaan sisältyvät majoitukset ja ruoka ovat yksinkertaisemmasta päästä, eivätkä sovi nirppanokille.

Maastoautot kulkevat lähes päivittäin, joten matkan voi huoletta varata vasta paikan päällä.

Salar de Uyunin hotellit

Hotellit – Uyuni (Bolivia)

Hotellit – San Pedro de Atacama (Chile)

Vuoristotauti Boliviassa

Tie San Pedrosta Uyuniin nousee korkeimmillaan lähes viiteen kilometriin – ja yöpyminenkin tapahtuu yli 4000 metrin korkeudessa – joten vuoristotaudin lievemmät oireet (mm. päänsärky, pahoinvointi, hengenahdistus) ovat todennäköisiä.

Matkavakuutuksen ehdot on syytä tarkastaa, sillä kaikki suomalaiset vakuutusyhtiöt eivät korvaa vuoristotaudista aiheutuneita evakuointi- tai hoitokuluja.

Varusteet jeeppisafarille

Öisin korkealla vuoristossa voi olla yli kymmenen astetta pakkasta. Lämpökerraston ja pipon lisäksi jeeppimatkalle kannattaa ottaa kunnollinen takki ja lämmin makuupussi. Myös aurinkolasit ja -rasva tulevat tarpeeseen vuoriston voimakkaassa auringonpaisteessa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!