Torres del Painen kansallispuisto – matkavinkit

Torres del Painen komeita maisemia. Kuva: Ville Palonen

Lennot Patagoniaan

Omatoimimatkailija lentää Chilen pääkaupungista Santiagosta Patagoniassa sijaitsevaan Punta Arenasiin. Sieltä pääsee bussilla kolmessa tunnissa Torres del Painen kansallispuiston lähellä sijaitsevaan vieläkin pienempään Puerto Natalesiin. Paikka on tuulenpiiskaama pikkukaupunki, jota vaeltajat käyttävät tukikohtanaan.

Katso parhaat lentohinnat Chileen ja etsi Chilen sisäisiä lentoja.

Torres del Painen majoitus

Hotellit ja majatalot – Punta Arenas

Hotellit ja majatalot – Puerto Natales

Hotellit ja majatalot – Torres del Painen kansallispuisto

Torres del Painen kansallispuiston säännöt

Torres del Painessa vierailee 150 000 ihmistä vuosittain, joten luonnon varjelemiseksi kansallispuistossa on tiukat säännöt. Avotulen tekeminen on kiellettyä, kävellä saa vain merkityillä poluilla, ja teltta pystytetään ainoastaan tarkoitukseen osoitetuille leiripaikoille. Niistä osa on ilmaisia, joissain telttapaikka maksaa muutaman euron hengeltä.

Refugiot eli retkeilymajat ovat simppeleitä, hintavia, ja huippusesongin aikaan tammi-helmikuussa tupaten täynnä. Muutamalla retkeilymajalla on pihallaan valmiiksi pystytettyjä vuokratelttoja sekä kaasulla ja juoksevalla vedellä varustettu keittokatos.

Varusteet vaellukselle Patagoniaan

Puerto Natalesissa on useita leirintävälinekauppoja. Osa myös vuokraa varusteita: makuupussin, teltan tai retkikeittimen saa muutamalla eurolla per päivä. Retkimuonat löytyvät keskustan isosta supermarketista.

Torres del Painen rinteitä ylös ja alas mutkittelevat polut ovat kivikkoisia, joten kunnolliset vaelluskengät ovat tarpeen. Kansallispuiston sää on ailahteleva. Kesäinen auringonpaiste voi vaihtua varttitunnissa hyytävään raekuuroon, ja rankkasateen aiheuttama tulva voi tehdä jokien ylittämisestä mahdotonta.

Satoi tai paistoi, yksi asia on varma: Torres del Painessa tuulee, koko ajan ja kovaa. Kunnollinen ulkoiluasu (ja jopa vanhan koulukunnan sadeviitta) on siis välttämätön, ja kaikki rinkassa olevat tavarat kannattaa pakata muovipusseihin.

Torres del Painen vaellusreitit nousevat korkeimillaan vain puolitoista kilometriä merenpinnan yläpuolelle, joten vuoristotaudista ei tarvitse kantaa huolta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!