Onko Etelä-Amerikkaan turvallista matkustaa?

Talismaanit turvaavat matkan tekoa.
Talismaanit turvaavat matkan tekoa.

Etelä-Amerikassa pitää olla turvallisuuden kanssa tarkkaavaisempi kuin vaikkapa Kaakkois-Aasiassa. Ryöstöt ja muu väkivaltarikollisuus ovat ikävän yleisiä varsinkin suurkaupungeissa. Maanosan erikoisuus on ”express-kidnappaus”, jossa uhri kaapataan siksi aikaa kunnes visa on vingutettu tyhjäksi pankkiautomaatilla.

Vainoharhainen ei kuitenkaan tarvitse olla. Kerran elämässä on reppureissanut ympäri Latinalaista Amerikkaa kuukausikaupalla ilman yhteenkään katuryöstäjään törmäämistä.

Kuten lähes kaikkialla muuallakin maailmassa, suurin turistia vaaniva vaara on kaistapäinen liikenne. Ikävä kyllä pikkubussissa vuoristotiellä istuessa asiaan ei voi itse vaikuttaa muuten kuin toivomalla parasta ja yrittämällä olla ajattelematta pahinta.

Monet Ecuadorin, Perun ja Bolivian kiinnostavimmista paikoista ovat yli kolmen kilometrin korkeudella merenpinnasta. Vuoristotauti saattaa aiheuttaa ainakin lieviä oireita, vaikkei edes menisi vaeltamaan. Varsinkin ensimmäiset matkapäivät pitää ottaa rauhallisesti: levätä kunnolla ja juoda paljon nestettä. Ennen matkaa kannattaa varmistaa, että matkavakuutus kattaa vuoristotaudista mahdollisesti aiheutuvat kulut. Kaikki suomalaiset matkavakuutukset eivät niitä korvaa.

Amazonille pitää hankkia malarian estolääkitys jo ennen matkaa. Samalla kannattaa hoitaa rokotukset ajan tasalle.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT