Hokkaido – puuterilunta ja kansallispuistoja

Hokkaido, Japani. Kuva: Silaphop Pongsai / Shutterstock

Jos Japanista etsii erämaita tai puuterilunta, kannattaa matkustaa Japanin pohjoisimmalle saarelle Hokkaidoon. Hokkaidon kansallispuistoista löytyy rauhaa – ja jopa karhuja. Hokkaidon laskettelukeskusten puuterilunta pidetään maailman parhaana. Tuliperäisellä saarella on myös useita kuumien lähteiden kohteita.

Sapporo – olutta ja ramen-nuudeleita

Sapporon kaupunki TV-tornista nähtynä. Kuva: Tanwa Kankang / Shutterstock

Hokkaidoon matkustetaan yleensä saaren pääkaupungin Sapporon kautta. Puolentoista miljoonan asukkaan Sapporossa itsessään ei ole erityisen paljoa nähtävää, mutta päiväksi tai pariksi kannattaa pysähtyä herkuttelemaan Hokkaidon kuuluisilla miso-ramen-nuudeleilla ja Sapporon nimikko-oluella. Tunnelma on Sapporossa rento ja hintataso edullinen. Keskustaa halkoo viihtyisä puisto Odori Park.

Sapporoa ja kaupunkia ympäröiviä maisemia ihailemaan voi nousta JR Tower pilvenpiirtäjän huipulla olevalle näköalatasanteelle T38 Observation Deck.

Hokkaidossa pitää maistaa kuuluisia miso-ramen-nuudeleilta. Kuva: Sasaken / Shutterstock

Ramen-nuudeleista nautiskeluun parhaita paikkoja on Susukinon huvittelualueella sijaitseva kapea kuja Ramen Yokocho, jossa pikkuravintola toisensa vieressä tarjoilee rameneita. Ramen-kojuja riittää myös Sapporo Ramen Republic -ravintola-alueelta, joka löytyy Esta-kauppakeskuksen kymmenennestä kerroksesta.

Sapporossa saa hyvällä omalla tunnolla ryystää olutta, sillä Sapporon panimo on Japanin kuuluisimpia. Se oli myös Japanin ensimmäisiä. Panimo perustettiin vuonna 1876, jotta Japanin villi pohjola saataisiin asetettua.

Sapporon hotellit ovat hinta–laatusuhteeltaan varsin edullisia Japanin mittapuulla. Jo alle sadalla eurolla saa mukavan huoneen keskeisellä sijainnilta esimerkiksi Mercure Sapporo -hotellista keskeltä Sapporon yöelämän keskusta, neonvalojen loisteessa sykkivää Susukinoa.

Laskettelu Hokkaidolla

Hokkaidolla riittää myös koskemattomia rinteitä. Kuva: Charlie Wood / Shutterstock

Jos haluaa lasketella täydellisellä puuterilumella, kannattaa matkustaa Hokkaidoon. Lumi on Hokkaidossa höyhenenkevyttä.

Nisekon hiihtokeskus, Hokkaido, Japani. Kuva: Antb / Shutterstock

Hokkaidon laskettelukeskuksista kuuluisin ja suurin on Niseko, joka sijaitsee komean Yotei-tulivuoren kupeessa. Rinteitä on vaikka muille jakaa ja palvelut ovat kohdallaan. Nisekossa käy paljon ulkomaisia laskettelijoita, ja laskettelukeskuksessa pärjääkin hyvin myös englannilla. Katso tarjoukset Nisekon hotelleihin.

Sapporosta käsin voi puolestaan käydä päiväseltään laskettelemassa Kokusain ja Teinen laskettelukeskuksissa, joihin on bussikyytejä suoraan Sapporon hotelleilta.

Eksoottisempi laskettelukohde on Daisetsuzanin kansallispuistossa sijaitseva Asahidake, joka sopii hyvin vapaalaskusta kiinnostuneille. Hissejä on vain yksi ja palveluita on vaatimattomasti. Parhaiten perille pääsee vuokraamalla Sapporosta auton.

Laskettelukausi kestää Hokkaidolla maaliskuun lopulle. Keskitalvella Hokkaidon vuorilla voi olla todella kylmä.

Lumijuhla Yuki Matsuri

Helmikuussa Sapporossa vietetään Yuki Matsuri -juhlaa, jolloin kaupungin keskusta koristellaan sadoilla toinen toistaan hienommilla lumiveistoksia.

Hokkaidon kansallispuistot

Shiretoko National Park, Hokkaido, Japani. Kuva: Robert Cicchetti / Shutterstock

Hokkaidon kansallispuistoista kauneimpana pidetään karhujen asuttamaa Shiretokon kansallispuistoa, joka sijaitsee niemellä aivan Hokkaidon itäkärjessä. Erämaa on Unescon maailmanperintökohde. Shiretokon ihmeisiin kuuluu vesiputous, jonka lämmin vesi virtaa kuumasta lähteestä.

Daisetsuza on puolestaan Japanin suurin kansallispuisto. Voi talvella lasketella ja kesällä vaeltaa.

Asahidake-vuori kohoaa Daisetsuzanin kansallispuistossa. Hokkaido, Japani. Kuva: Srinil Photo / Shutterstock

Jos aika riittää, kannattaa käydä ainakin myös Kushiro Shitsugen -kansallispuiston suomailla ihailemassa kurkia, Hokkaidolla asuvan alkuperäiskansan ainujen pyhiä eläimiä.

Ainut – Hokkaidon alkuperäiskansa

Hokkaidolla asuvan alkuperäiskansan, ainujen, kulttuurille on omistettu Hokkaidolla useampikin museo. Museoista kiehtovimpia Ainu Museum Proto Kotan.

Asahiyama Zoo – Japanin kuuluisimpia eläintarhoja

Keisaripingviinien päivittäinen paraati Asahiyaman eläintarhassa. Kuva: Small1 / Shutterstock

Asahiyama Zoo on Japanin kuuluisimpia eläintarhoja ja suosituin heti Tokion eläintarhan jälkeen. Eläintarhan tähtiä ovat pingviinit, hylkeet ja jääkarhut. Myös trooppisempia eläimiä löytyy.

Eläintarha sijaitsee Hokkaidon toiseksi suurimmassa kaupungissa, Asahikawassa.

Hokkaidon kartta

Hokkaidon matkakohteiden sijainnit näet Japanin-kartallamme.

Paras aika matkustaa Hokkaidolle

Suosituinta aikaa matkustaa Hokkaidolle on talvi. Hokkaidoon kannattaa kuitenkin matkustaa myös kesä-heinäkuussa, jolloin muualla Japanissa on turhankin kuumaa ja sateista.

Matka Hokkaidolle

Hokkaidon ja Tokion välille on avattu upouusi luotijunayhteys. Hokkaidolle pääsee myös lentämällä Japanin suurimmista kaupungeista.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Japaniin.

Katso tarjoukset Hokkaidon hotelleihin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!