Nagoya – linnan ja Toyotan kaupunki

Nagoya, Japani. Kuva: ESB Professional / Shutterstock

Kysymys: Millainen on Japanin tylsin kaupunki? Sellaiseksi japanilaiset tapaavat kutsua Nagoyaa, Japanin neljänneksi suurinta kaupunkia. Vastaus: yllättävän mielenkiintoinen.

Nagoyan nähtävyyksiin kuuluvat komea linna, arvokas, vanha shinto-temppeli ja Toyotan tehtaat.

Japanilaiset tuntevatkin kahden miljoonan asukkaan Nagoyan parhaiten teollisuudesta, eivätkä paljosta muusta. Harva japanilainen on edes käynyt Nagoyassa.

Matkailijalle Nagoya on kuitenkin varsin kätevä tukikohta, kiitos hyvien lentoyhteyksien ja sijainnin Tokion ja Kioton välissä.

Nagoyan nähtävyydet

Nagoyan linna Japanissa. Kuva: Vichie81 / Shutterstock

Nagoyan nähtävyyksistä kuuluisin on Nagoyan linna, joka rakennettiin alunperin 1600-luvun alussa. Linna tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa, mutta on entisöity hienosti.

Nagoyan linna Japanissa. Kuva: Nonchanon / Shutterstock

Nagoyan temppeleistä kuuluisin on Atsutan pyhättö, yksi Japanin tärkeimmistä shintolaisista kohteista. Atsutan pyhätössä säilytetään keisarillista Kusanagi-miekkaa, ”Japanin Excaliburia”. Miekka on tosin niin pyhä, ettei sitä näytetä yleisölle. Monia muita Japanin keisariperheen kruununkalleuksia pyhätössä pääsee sen sijaan ihailemaan. Atsutan pyhätöllä sanotaan olevan ikää yli 1900 vuotta.

Tokugawa-taidemuseossa pääsee ihailemaan keisarillisia asuja, samurai-miekkoja sekä taidetta ja keramiikkaa.

Nagoyan korkeimmassa rakennuksessa, 247 metriä korkeassa Midland Squaressa, on kauppoja, ravintoloita ja yläkerroksissa ulkoilmassa näköalatasanne Sky Promenade. Midland Square sijaitsee Nagoyan asemaa vastapäätä.

Nagoyan satama

Fuji-jäänmurtaja Nagoyan satamassa. Kuva: Nonchanon / Shutterstock

Nagoyan satama on Japanin suurimpia. Satama-aluetta on alettu kehittää myös virkistyskäyttöön. Sataman Garden Pier -alueella on ostoskeskus, meriakvaario, antarktinen museo ja huvipuisto.

Port of Nagoya Public Aquariumissa pääsee näkemään niin maitovalaita kuin miekkavalaitakin.

Nagoyan Antarctic Museumissa voi vierailla Fuji-jäänmurtajassa, jota on käytetty Etelämantereen merien tutkimiseen.

Toyotan tehtaat

Automuseo Toyotan tehtaalla Nagoyassa. Kuva: EQRoy / Shutterstock

Jos Tokio on hallinnon ja Osaka kaupan keskus, on Nagoya teollisuuden keskus Japanissa. Nagoyan matkan kohokohtia onkin vierailu Toyotan tehtaissa ja näyttelyhallissa. Tunnelmat tehdasvierailulla ovat futuristiset, kun robotit hoitavat suurimman osan töistä.

Toyotan tehtaat ja näyttelyhalli sijaitsevat tunnin matkan päässä Nagoyasta.

Meiji-Mura Museum

Ainakin arkkitehtuurin ystävien kannattaa tehdä retki aavistuksen Nagoyan ulkopuolella sijaitsevaan Meiji-Mura Museumiin.

Ulkoilmamuseoon on pelastettu vanhoja japanilaisia rakennuksia. Paino on meiji-kauden rakennuksilla, joissa perinteinen japanilainen arkkitehtuuri kohtaa länsimaiset vaikutteet.

Museon kohokohta on amerikkalaisen sankariarkkitehti Frank Lloyd Wrightin alun perin Tokioon rakennuttaman Imperial Hotelin sisäänkäynti ja tuloaula. Upean näköinen rakennus siirrettiin Tokiosta, kun sen paikalle pystytettiin moderni pilvenpiirtäjä.

Retki Nagoyasta Kiotoon

Luotijunalla matkustaa Nagoyasta Kiotoon reilussa puolessa tunnissa.

Sumo-painia Nagoyassa

Nagoyassa järjestetään heinäkuisin suuri sumopainiturnaus.

World Cosplay Summit

Elokuun alussa Nagoyan keskusta täytyy anime-hahmoiksi pukeutuneista nuorista, kun Nagoyassa järjestetään vuosittainen World Cosplay Summit.

Nagoyan yöelämä

Nagoyan yöelämän keskus on Sakae, osin punaisten lyhtyjen alue, jossa on lukematon määrä izakaya-ravintoloita.

Nagoyan hotellit

Nagoyan hyviä puolia matkakohteena on myös Nagoyan hintataso. Nagoyan hotellien hinnat tapaavat olla selvästi Japanin suositumpia matkailukaupunkeja edullisempia. Nagoyan keskustan kompaktin koon ansiosta hotellien sijainnitkin ovat yleensä keskeiset.

Katso tarjoukset Nagoyan hotelleihin.

Liikkuminen Nagoyassa

Nagoyan hyviin puoliin matkailijan kannalta kuuluu se, että keskusta on sen verran kompakti, että jo kävellen pääsee moneen paikkaan.

Pitemmät matkat taittaa Nagoyan metrolla.

Matka Nagoyaan

Finnair lentää Helsingistä suoraan Nagoyaan. Matka Nagoyan ja Tokion välillä taittuu luotijunalla parissa tunnissa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!