Osaka-matkaopas

Umedan kaupunginosa Osakassa. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

”Ei Tokiossaan mitään vikaa ole, mutta Osaka rulettaa”, muun tuttu Aasiassa asunut ja työskennellyt dj naulasi Osakan tunnelman. ”Parhaat oluet, ruoka, viinit, kahvilat ja rento tunnelma.”

Ei käy kiistäminen. Matkakohteena Osaka on hyvä vaihtoehto Tokiolle. Vajaan kolmen miljoonan asukkaan liikekaupunki Osaka on selvästi kymmenen kertaa suurempaa Tokiota maltillisempi ja helpommin haltuun otettavissa. Silti Osakassa riittää metropolin vilskettä vuorokauden ympäri. Osakan keskusta muistuttaa ihmisten asuttamaa muurahaiskekoa, jossa neovalot vilkkuvat kuin tieteiselokuvassa.

Kaiken lisäksi Osakan nähtävyydet ovat Tokiota kiinnostavammat: Osakasta löytyy jopa samuraiden linna (tosin uudelleen rakennettu). Ja japanilainen ruoka, se on Osakassa parhaimmillaan; Osakaa ei suotta kutsuta Japanin keittiöksi.

Osakan valtteja matkakohteena on sekin, että Osakasta on vain lyhyt junamatka Kiotoon, Japanin vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin.

Osakan linna

Osakan linna Japanissa. Kuva: Cowardlion / Shutterstock

Osakan linna, Osaka-jo, on yksi Japanin kuuluisimmista samuraiden linnoista. Alun perin vuonna 1586 rakennettu linna oli pitkään Japanin suurin ja tärkein. Historiansa aikana linna on tuhottu ja rakennettu uudelleen useammankin kerran. Nykyinen linna on vuodelta 1931 ja uskollinen alkuperäiselle arkkitehtuurille.

Linnan museossa järjestetään kiehtovia näyttelyitä, joista monet sivuavat samurai-teemaa.

Osakasta voi tehdä myös päiväretken Himejin linnaan, Japanin upeimpaan.

Osakan akvaario

Kaiyukan Aquarium Osakassa on yksi maailman suurimmista meriakvaarioista. Kuva: Cowardlion / Shutterstock

Osakan toinen huippuluokan nähtävyys on Osakan akvaario Kaiyukan, joka on yksi maailman hienoimmista meriakvaarioista. Osakan akvaariossa pääsee näkemään valashain, möhkäkalan ja suuria tonnikaloja. Aikamoisia otuksia siis!

Akvaarion vieressä pyörii mahtava maailmanpyörä. Osakan maailmanpyörän valaistus ennustaa seuraavan päivän säätä: oranssi lupaa aurinkoista ilmaa, vihreä pilvistä ja sininen sadetta.

Umeda Sky Building

Umeda Sky Buildingin huipulla on observatorio, josta näkee koko Osakan. Kuva: Benny Marty / Shutterstock

Onko se Osakan ylle kohoava jättiläisrobotti? Ei se on 173 metriä korkea Umeda Sky Building, Osakan kuuluisin rakennus.

Erikoisen näköisen pilvenpiirtäjän kattotasanteelta avautuvat parhaat näkymät Osakaan. Ylös noustaan lasiseinäisellä hissillä.

Huvipuisto Osaka Universal Studios

Tylypahka odottaa Universal Studios -huvipuistossa Osakassa. Kuva: Issa Tan / Shutterstock

Osakan Universal Studios kuuluu maailman suosituimpiin huvipuistoihin. Huvipuiston suurimpana vetonaulana on Wizarding World of Harry Potter, jossa pääsee seikkailemaan Harry Potterin maailmaan. Huvipuiston muita teemoja ovat esimerkiksi Jurassic Park, Spiderman ja Shrek.

Osaka on yksi maailman harvoista paikoista, jossa pääsee nauttimaan Universal Studios -elämyksestä. Muut Universal Studios -teemapuistot löytyvät Yhdysvaltojen Hollywoodista ja Orlandosta sekä Singaporesta.

Japaniksi Universal Studios kääntyy hauskaan muotoon Yunibasaru Sutajio.

Osakan temppelit

Shitennoji-tempppeli Osakassa. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

Osakan kaupungilla on pitkä historia, joka ulottuu Kiotoakin kauemmaksi. Historia näkyy vanhoissa temppeleissä, joista temppeliä Shitennō-ji pidetään Japanin ensimmäisenä buddhalaisena temppelinä. Sumiyoshi Taisha on puolestaan yksi Japanin vanhimmista shinto-pyhätöistä.

Osakan ravintolat ja yöelämä

Dotonborin kanavan varrelta löytyy lukemattomia ravintoloita. on Osakan Kuva: f11photo / Shutterstock

Herkullisimmillaan Osaka on Namban kaupunginosassa, jossa riittää niin ravintoloita kuin katukeittiöitäkin. Namban vilkkainta osaa on Dotonborin kanava-alueella, jota reunustavat lukemattomat neonvalot.

Dotonborin kävelykadulla sijaitseva Osaka Food Theme Park on helppo paikka aloittaa tutustuminen japanilaisen ruuan makujen maailmaan. Paikallisempia ravintoloita ja tunnelmaa löytää Namban sivukujilta.

Takoyaki-taikinapallerot ovat suosittua ruokaa Osakan Dotonbori-kadulla. Kuva: Cowardlion / Shutterstock

Kuuluisin osakalainen ruoka on mustekalataikinapallero takoyaki, josta on tarjolla monenlaisia erilaisia versioita.

Suosittu tapa tutustua Osakan ruokakulttuuriin on osallistua opastetulle herkuttelukierrokselle.

Osakan ostokset

Den-Den Town on Tokion Akihabaran veroinen teknologiakauppojen keskus. Elektroniikkaa pursuavien tavaratalojen lisäksi alueella on Akihabaran tapaan maid-kahviloita ja manga-kamaa.

Shinsaibashi on puolestaan lähes kahden kilometrin pituinen katettu ostoskäytävä.

Naran temppelit – päiväretki Osakasta

Todaiji-temppeli. Nara, Japani. Kuva: Bule Sky Studio / Shutterstock

Osakasta pääsee reilussa tunnissa junalla Naraan, joka toimi Japanin pääkaupunkina ennen Kiotoa. Keisarillisesta ajasta muistuttavat Naran buddhalaiset temppelit, jotka ovat Unescon maailmanperintökohde. Naran temppeleistä kookkaimman, Todai-jin, sanotaan olevan maailman suurin puurakennus.

Temppeleiden lisäksi Narassa voi ihastella vapaana kulkevia peuroja. Niiden sanotaan olevan perillisiä peurasta, jonka selässä Japanin ensimmäinen keisari aikoinaan ratsasti maailmaan.

Peurat liittyvät myös buddhalaiseen mytologiaan, jonka mukaan peurat pysähtyivät ensimmäisenä kuuntelemaan Buddhan opetuksia.

Osakasta Kiotoon

Shinkansen-junalla pääsee Osakasta Kiotoon vartissa (noin 10 euroa). Lue lisää Kiotosta.

Liikkuminen Osakassa

Osakassa liikkuu kätevimmin metrolla hankkimalla ICOCA-kortin, jota myydään metroasemilla. Myös Tokion alueen Suica-metrokortti toimii Osakassa, tosin sitä ei voi palauttaa Osakaan.

Osakan lentokenttä

Osakassa on kaksi lentokenttää: kansainvälinen Kansai Airport ja kotimaanlentoliikennettä palveleva Itami Airport (osa kotimaanlennoista tosin käyttää Kansain lentokenttää).

Kansai sijaitsee tekosaarella 40 kilometrin päässä Osakasta. Kentältä pääsee keskustaan junalla, joita on useampi erilainen. Jos se tuntuu sekavalta, vaihtoehtona on jaettu shuttle bus -kyyti, jonka voi varata etukäteen netistä.

Matka Osakaan

Osakaan matkustaa kätevimmin Finnairin suoralla lennolla Helsingistä. Lennot on mahdollista varata myös niin, että lentää Osakaan ja paluu on jostain toisesta Japanin kohteesta (tai toisinpäin).

Katso lentotarjoukset Osakaan.

Osakan hotellit

Osakan hotellit tapaavat olla hintatasoltaan Tokiota edullisempia. Paras sijainti hotellille Osakassa on Namban kaupunginosa, joka on täynnä elämää ja ravintoloita.

Katso tarjoukset Osakan hotelleihin.

Osakan kaupunkikierrokset ja pääsyliput

Voit varata kätevästi netistä Osakan opastetut kierrokset, nähtävyyksien pääsyliput ja lentokenttäkuljetukset.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi