Kap Verden vaarat ja turvallisuus

Kap Verdellä on lepppoisa meininki, eikä turistia uhkaa oikein mikään muu kuin hinku palata nopeasti takaisin. Kuvassa katumuusikkkoa Boa Vistan saarella. Kuva: Lucian Milasan / Shutterstock.com

Kap Verde on yksi Afrikan turvallisimmista ja vakaimmista maista. Poliittista kuohuntaa ei ole, eikä sellaista korruptiota, joka vaikuttaisi turistin arkeen. Katurikollisuuttakin on vain vähän. Vilkkailla paikoilla voi olla tasku- ja laukkuvarkaita, mutta tavanomainen varovaisuus riittää.

Suurin riski on liikkuminen kaduilla pimeän aikaan – ei niinkään ryöväreiden takia, vaan siksi, että katuvalaistus on surkea. Et näe eteesi, eivätkä autot näe sinua!

Mitä rokotuksia Kap Verdelle tarvitsee?

Pääsääntöisesti viikon tai kahden matkalle ei tarvita erityisiä rokotuksia; tavanomaiset jäykkäkouristus-kurkkumätä ja polio riittävät.

Onko Kap Verdellä malariaa?

Kap Verdellä esiintyy ajoittain malariaa lähinnä sadekaudella elokuusta lokakuuhun. Estolääkitys ei ole talvikaudella tarpeellinen, mutta hyttysiltä kannattaa suojautua.

Kap Verde ja HIV

HIV-virus on verrattain yleinen, joten matkaromanssien ja tatuointien kanssa on hyvä ottaa pieni Kap Verden mittainen aikalisä.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT