Santiago – Kap Verden pääsaari

Serra Malagueta -vuoristo Santiagon saarella. Kap Verde. Kuva: Samuel Borges Photography / Shutterstock.com

Hieman yllättäen Kap Verden pääsaari Santiago, jolla asuu 75 prosenttia väestöstä, on säästynyt turismilta lähes täysin.

Santiagon pienelle lentoasemalle laskeutuu muutama kone päivässä, ja matkustajat ovat lähinnä paikallisia tai portugalilaisia liikemiehiä. Taksimatka hotelliin on lyhyt ja edullinen, 1000 escudoa, eikä taksinkuljettaja edes yritä pyytää ylihintaa.

Tiet ovat Santiagolla hyväkuntoisia, liikennettä on vähän ja se on yllättävän rauhallista. Perillä odottaa vanha portugalilaisten rakentama pääkaupunki Praia ja vielä vanhempi Cidade Velha, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Molemmat tarjoavat nähtävää ja koettavaa uteliaalle. Praiassa kukaan ei lähde seuraamaan eikä tarjoa pyytämättä apuaan.

Kap Verden pääkaupunki Praia

Praia on Kap Verden pääkaupunki. Kuva: Samuel Borges Photography / Shutterstock.com

Kap Verden pääkaupunki on pieni ja siisti, kuten on koko saarivaltiokin. Maassa on asukkaita 540 000, ja heistä 160 000 asuu Praissa.

Praiassa on korkealle tasangolle rakennettu vanha portugalilainen kaupunginosa, Platô, joka toimittaa aika hiljaisen keskustan virkaa hallintorakennuksineen, sekä suurimpana asuinalueena Achada de Santo António, joka ei kaupunkikuvaltaan juuri eroa vaikkapa Kanariansaarten Las Palmasin vaatimattomammista kortteleista.

Afrikassa matkustellutta hämmästyttää järjestys ja siisteys: aamulla lukuisat kadunlakaisijat marssivat työpaikoilleen luutineen, eikä kaduilla pian näy ensimmäistäkään roskaa.

Liikenne soljuu rauhallisesti, eikä kenelläkään tunnu olevan kiire mihinkään. Täällä on jopa jalkakäytävät jalankulkijoille!

Laitakaupungilta löytyy tyypillisempää Afrikkaa hökkelislummeineen, mutta sieltäkin puuttuu kaoottisuus ja paahtava trooppinen kuumuus. Praissa on kyllä lämmintä ja aurinko paistaa korkealta, mutta mikään kuumankostea sademetsä tämä ei ole.

Lue lisää Praian nähtävyyksistä.

Retki Cidade Velhan vanhaankaupunkiin

Sao Felipen linnoituksen muureja. Cidade Velha, Kap Verde. Kuva: Fort de Sao Filipe / Shutterstock.com

Mukava puolipäiväretken kohde pääkaupungista Praiasta on Kap Verden vanhin kaupunki Cidade Velha.

Praian ravintolat

Praiassa Platôn alueella ravintoloita on yllättävän vähän, Achada de Santo Antónion kaupunginosassa sitä vastoin enemmän. Hinnat ovat kohtuulliset ja valikoimat rajalliset.

Praian hotellit ja majoitus

Praia ei ole turistikohde, eikä hotelleja ole kovin paljon. Huone kannattaakin varata etukäteen. Vaatimattomampi kahden tähden hotelli Platôn alueella maksaa noin 50 euroa, kaupungin paras neljän tähden Pestana Trópico rannalla kävelymatkan päässä Platôsta noin 130 euroa.

Tinkimällä sijainnista voi säästää; Achada de Santo Antónion alueella on pieniä 2–3 tähden hotelleja, jotka ovat Platôta edullisempia mutta siistejä. Hostellimajoitusta on toistaiseksi tarjolla vain yhdessä paikassa koko kaupungissa: Hostel Brothers and Barros tarjoaa punkan 2000 escudon hintaan.

Lennot Praiaan

Praiaan lennetään kahden välilaskun kautta. Matka kestää lyhimmillään runsaat 12 tuntia ja maksaa edullisimmillaan noin 600 euroa (menopaluu).

Katso lentotarjoukset Praiaan.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT