Kap Verden viisumi

Kap Verden lippu. Kuva: Aleks_Shutter / Shutterstock.com

Suomen kansalaiset tarvitsevat Kap Verdelle passin, joka on voimassa kuusi kuukautta matkan päättymispäivästä lukien sekä ainakin toistaiseksi myös viisumin.

Jos lähdet valmismatkalle, hoitaa matkanjärjestäjä viisumin puolestasi.

Kap Verden viisumi lentokentältä

Omatoimimatkailijalla on kaksi vaihtoehtoa. Viisumin saa Salin tai Santiagon lentokentältä maahan saavuttaessa, mutta silloin on varauduttava jonottamaan pitkäänkin. Itse prosessi ei ole mitenkään monimutkainen. Viisumin hinta on 25 euroa, ja se maksetaan käteisellä euroseteleillä.

Kap Verden viisumi kunniakonsulilta

Kap Verdellä on kuitenkin Suomessa kunniakonsuli, jolla on oikeus myöntää viisumeita. Näin viisumi hoituu mutkattomasti, vailla kieliongelmia, ja perillä voi kävellä suoraan passintarkastukseen.

Suositeltavinta onkin soittaa konsuli Erkki Hämäläiselle (puh. 040 500 6949). Hän selvittää puhelimessa ajankohtaiset viisumimääräykset ja maksut sekä lähettää viisumilomakkeen sähköpostitse.

Mitään kummallisuuksia kuten kutsukirjeitä tai todisteita hotellivarauksista tai paluulipuista ei tarvita. Sovitte tapaamisen esimerkiksi Helsingin keskustaan, ja tapaamiseen viet viisumilomakkeen täytettynä, kahtena kappaleena, passisi sekä viisumimaksun käteisellä. Konsuli leimaa viisumin passiin saman tien eli yksi tapaamiskerta riittää.

Katso lentotarjoukset Kap Verdelle.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT