Burmalainen ruoka

Burmalainen ruoka on monelle pettymys – varsinkin jos odotukset ovat jossain thaimaalaisen tai vietnamilaisen ruuan tasolla. Myanmar ei ole mikään varsinainen kulinaristin unelmakohde – vaikka toki maasta löytää myös hyvää ruokaa.

Burmalainen keittiö on usein hyvin öljyistä ja monesti länsimaiseen suuhun erittäin kummallisen makuista – hyvänä esimerkkinä jälkimmäisestä on Inle-järven alueen perinteinen keittiö, joka koostuu monella tapaa valmistetuista mädätetyistä soijapapuruuista (kuka sitä pystyy syömään on aikamoinen kulinaarinen mestarimatkaaja).

Burmalaiset curryt eivät ole samalla tavalla raikkaan tulisia kuin thaimaalaiset curryt, vaan lähinnä öljyisiä. Curryjen lisäksi perusruokaa on teenlehtisalaatti, joka on mielenkiintoisen makuista – hyvääkin, tosin pieninä annoksina.

Mutta yksi ruoka on Burmassa aina erinomaista: aamiaiseksi tai varhaiseksi lounaaksi tarjoiltava kalaliemeen tehty kananuudelikeitto mohinga.

Erinomaisia ovat myös shan-kansan nuudeliannokset, eli jos näkee niitä tarjoavan ravintolan, kannattaa astua sisään.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi