Yangon-matkaopas

burma
Kultainen Shwedagon-pagoda on Yangonin säihkyvin nähtävyys.

Yangon on Myanmarin taloudellinen keskus ja kiehtova ikkuna Burman alati muuttuvaan nykyhetkeen. Burma sykkii nykypäivää kiihkeimmin juuri Yangonissa, johon avataan alati uusia ravintoloita, baareja ja hotelleja.

Samaan aikaan Yangon on ihastuttavan perinteinen ja nostalgisen rähjäinen. Yangonin vanhassakaupungissa on säilynyt paljon brittikolonialismin ajan komeita taloja, joista suurin osa keikkuu sortumisen partaalla.

Jos talot ymmärretään suojella ja ehostaa, voi Yangon jonain päivänä olla yksi Kaakkois-Aasian kauneimmista – ja parhaiten säilyneistä kaupungeista.

Yangonin kuuluisin nähtävyys on kultainen Shwedagon-pagosi, Burman pyhin temppeli.

Yangon oli Myanmarin pääkaupunki vuoteen 2005, jolloin pääkaupunki siirrettiin tehtävää varten rakennettuun Nay Pyi Taw -kaupunkiin keskelle ei-mitään.

Yangonin nähtävyydet

Yangonin suurin nähtävyys on kultaa kimaltava Shwedagon-pagoda, koko Myanmarin tärkein temppeli. Pagodin sanotaan sisältävän neljän edesmenneen Buddhan pyhäinjäännöksiä. Pikaisen kiertämisen sijaan Shwedagonista nauttii parhaiten, kun siihen tutustumiseen varaa aikaa ja istuu kaikessa rauhassa katsomassa ympärillä pyörivää elämää.

Toinen erityisen kiinnostava nähtävyys on vapaussankari Boyoge Aaung Sanin kotitalo, joka oli vielä muutama vuosi sitten suljettu vierailijoilta. Aung San asui talossa toukokuusta 1945 kuolemaansa asti vuoden 1947 heinäkuuhun. Kauniissa, pitsimäisten puuleikkauksin koristellussa jugendhenkisessä huvilassa ollaan historian kipupisteessä. Vapaussankari Boyoge Aung Sanin murha aloitti Burman vaikeudet ja sotilasjuntan ajan.

Talossa näkee muun muassa puolasängyn, jossa Aung Sanin lapsista nuorin, hörökorvainen Aung San Suu Kyi nukkui siskonsa ja veljensä rinnalla.

Yangonissa voi myös käydä ihmettelemässä ulkopuolelta Aung San Suu Kyin taloa, jossa demokratia-aktivisti vietti vuosikymmenet kotiarestissa.

Poiketa voi myös historiallisessa Bogyoke Aung San Marketissa, jossa tosin nykyisin myydään pääasiassa matkamuistoja.

Yangonin hotellit

Yangonista kannattaa varata hotelli etukäteen, sillä huoneista on kova kysyntä.

Yangonin hotellit ovat pääosin varsin ilmeettömiä uusia hotelleja. Poikkeuksen tekee historiallinen The Strand, joka kuuluu Aasian legendaarisimpien hotellien joukkoon.

Katso tarjoukset Yangonin hotelleihin.

Yangonin yöelämä

Burman uutta sykettä voi käydä ihmettelemässä vaikkapa trendikkäässä Union-baarissa, jossa myös elokuvaohjaaja Baz Luhrmannkin on kumonnut drinkkejä Yangonissa vieraillessaan.

Paras aika matkustaa Yangoniin

Yangonin-matkaa suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon, että suistoalueella sijaitsevassa Yangonissa voi sataa päiväkausia kaatamalla sadekaudella, joka kestää syyskuusta vuoden loppupuolelle.

Matka Yangoniin

Yangoniin lentää edullisesti Bangkokista, ja Yangonista voi jatkaa matkaa ympäri Myanmaria joko yöbusseilla tai lentäen.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi