Inle-järvi

Myanmar Inle järvi
Inle-järven asukkailla on täydellinen tasapaino.

Utuisten kukkuloiden ympäröimä Inle-järvi (Inle Lake) on Myanmarin kauneimpia ja suosituimpia matkakohteita: samaan aikaan hämmästyttävän eksoottinen että turismiin päin kallellaan oleva.

Eksoottiseksi Inle-järven tekee järveä asuttavan intha-kansan elämäntapa. Inthat asuvat järvelle paalujen varaan pystytetyissä taloissa ja melovat kelluvilla viljelyksillään erikoisella tavalla: seisten yhden jalan varassa kiikkerässä kanootissa ja meloen toisella jalallaan käärmemäisin liikkein.

Inthoilla on hämmästyttävä tasapaino: heidän tukijalkansa on vakaa kuin se olisi lyöty kanoottiin naulalla kiinni.

Inle-järven yhdellä jalalla melovat venemiehet ja -naiset ovatkin vähintään yhtä valokuvattu nähtävyys kuin Baganin temppelit.

Paras tapa nauttia Inle-järvestä on poiketa omatoimisesti johonkin järven rannan kylistä, istua laiturille tai ravintolan terassille ja katsella ikiaikaista näytelmää, kuinka inthat liikkuvat taitavasti kanooteillaan arjen askareissa: aikuiset melovat viljelyksilleen tai kalastamaan, koulupukuiset lapset saapuvat iltapäivällä koteihinsa kanoottien kyydissä.

Inle-järven elämäntapa on kerrassaan uskomaton.

Inle-järven nähtävyydet

Inle-järven eksoottiseen elämään tutustutaan veneretkillä. Kierrokset ovat aika turistisia mutta mielenkiintoisia: veneretkillä matkailijaa viedään käsityöpajasta toiselle katsomaan hopeaseppiä työssään ja kuinka lootuksesta tehdään hienoa, silkkimäistä lankaa. Hyvä tapa ostaa tuliaisia.

Veneretken ohella kannattaa lähteä omin päin kiertämään järveä polkupyörällä. Näin voi poiketa omaan tahtiin vähemmän vierailluissa kylissä, temppeleillä, kuumilla lähteillä ja jopa viinitilalla. Kyllä, nykyisin Myanmarissa tehdään jopa viiniä! Kylistä voi myös pyytää paikallisia viemään melontaretkelle perinteisellä, jalalla melottavalla kanootilla. Voittaa tunnelmassa moottorivenekierrokset!

Nyaungshwe-matkailukylässä kannattaa kiertää kaikessa rauhassa paikallista Mingla-toria, jossa riittää eksotiikkaa: on pa-o naisia turbaanit päässä, munkkeja kaapuineen ja vaaleanpunaiseen pukeutuneita nunnia, jotka kuljettavat kauppakoreja päänsä päällä.

Inle-järven hotellit

Inle-järveen tutustutaan yleensä Nyaung Shwesta käsin. Kylässä on suurin osa alueen majataloista ja ravintoloista. Nyaung Shwesta on helppo tehdä veneretkiä ja lähteä kiertämään järveä polkupyörällä.

Monet Inle-järven hienoimmista hotelleista sijaitsevat järvellä, mikä kuulostaa tunnelmalliselta – ja onkin sitä päivän tai parin ajan. Sen jälkeen voi jo alkaa kyllästyttää. Nyaung Shwe onkin suositeltavin paikka asustaa, ainakin jos aikoo viettää Inle-järven alueella useampia päiviä.

Nyaungshwen tunnelmallisimpia majapaikkoja on boutique-tyylinen majatalo Viewpoint Lodge, jonka kauniit huoneet kruunaavat vanhoista matka-arkuista tehdyt, taikurin lokerikolta näyttävät minibaarit.

Katso tarjoukset Inle-järven hotelleihin.

Vaellus Inle-järvelle

Inle-järvelle voi myös patikoida. Myanmarin suosituin vaellusreitti vie Kalawista Inle-järvelle. Patikointi kestää 2–3 päivää reitistä riippuen. Yleensä yksi yö nukutaan matkan varren luostarissa ja toinen vuoristolaisten kylässä. Reitti on erittäin suosittu, joten ei kannata odottaa mitään kovin autenttista ja ainutlaatuista kokemusta vuoristolaisten tai munkkien parissa. Maisemat ovat toki hienot.

Matka Inle-järvelle

Inle-järvelle pääsee Yangonista lentämällä ja yöbussilla. Yöbusseja kulkee myös Mandalayhin ja Baganiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi