Myanmarin viisumi

Myanmar
Burmalaiset neidot koristelevat kasvonsa keltaisella, puunkuoresta tehdyllä värillä.

Suomalainen tarvitsee Myanmariin viisumin. Myanmarin eli Burman viisumia voi hakea joko sähköisesti Myanmarin hallituksen nettisivuilta tai käymällä paikan päällä Myanmarin suurlähetystössä, jollainen löytyy vaikkapa Bangkokista. Suomessa ei ole Myanmarin suurlähetystöä.

Lähetystöstä viisumin saa tarvittaessa vaikka samana päivänä (pikaviisumina lisämaksusta), mutta tavallinen käsittelyaika on kolme päivää.

Sähköinen turistiviisumi maksaa 50 dollaria ja on voimassa 28 päivää rajan ylittämisen jälkeen. Viisumi lähetetään sähköpostilla. Sähköinen viisumi on single entry eli voimassa vain yhden rajanylityksen verran.

Millä raja-asemilla Myanmarin E-viisumi toimii?

Myanmarin E-visa käy Yangonin, Mandalayn ja Nay Pyi Taw’n lentokentillä sekä Myanmarin ja Thaimaan välisistä raja-asemista seuraavilla: Tachileik, Kawthaung ja Myawaddy.

Kannattaa huomioida, että Myanmarin viisumikäytännöt saattavat muuttua yllättäen, ja varsinkin maarajojen suhteen käytännöt kannattaa käydä tarkistamassa Myanmarin hallituksen viisumisivulta.

Burman viisumin hakeminen

Viisumihakemusten käsittelyaika on neljä työpäivää. Kun sähköinen hakemus on tehty ja maksettu, siitä saa tunnin sisällä vahvistuksen, että hakemus on mennyt käsittelyyn.

Käytännössä kaikki käsittelyyn menneet hakemukset hyväksytään, ellei hakijalla ole jotain todella erikoista henkilö- ja työhistoriaa. Kun hakemus on hyväksytty, siitä saa sähköisen hyväksymiskirjeen. Tämä ilmoitus tulee printata ja ottaa mukaan raja-asemalle.

Hakemuksen saa tehdä sähköisesti aikaisintaan 90 päivää ennen matkaa. Jos Burman rajaa ei ylitetä 90 päivän jälkeen hakemuksen hyväksymisestä, viisumi vanhenee ja mitätöityy.

Mitä Myanmarin viisumihakemukseen tarvitaan?

Passin pitää olla voimassa vielä kuusi kuukautta maahan saapumisen jälkeen.

Single-entry-viisumi maksaa 50 dollaria, joka maksetaan Visa- tai Mastercard-luottokortilla.

Sähköiseen hakemukseen pitää liittää mukaan uusi, värillinen passikuva kokoa 4,8×3,8 cm. Kuva ei periaatteessa saa olla yli kolmea kuukautta vanhempi, mutta käytännössä sääntöä on mahdoton valvoa. Kuva kelpaa, kunhan näytät itseltäsi (etkä ole esimerkiksi yllättäen leikannut rastoja kaljuksi).

Myanmarin viisumihakemukset

Viisumihakemuksen voi jättää tänne.

Katso lentotarjoukset Myanmariin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

2 KOMMENTIT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi