Myanmarin vinkit ja kokemukset

burma matka
Myanmarin matkalla on helppo hymyillä. Kuva on Baganin temppeleiltä. Kuva: Antti Helin

Tällä sivulla kerrotaan käytännön vinkkejä ja kokemuksia Myanmarissa matkailusta. Lähtökohtaisesti Myanmarissa on yllättävänkin helppo matkustaa.

Suurin osa Myanmarin-matkailusta suuntautuu maan keskiosiin Mandalayn, Baganin ja Inle-järven alueelle, jossa matkailu on suhteellisen vapaata ja matkailuinfrastruktuuri kehittyneintä. Alueella on helppo liikkua kohteesta toiseen niin lentäen kuin viihtyisillä yöbusseillakin.

Kannattaako Myanmarin hotellit varata etukäteen?

Matkailijamäärät ovat kasvaneet Myanmarissa nopeammin kuin hotelleja on ehditty rakentaa. Varsinkin hyvät hotellit täyttyvät nopeasti suosituimpaan matkailuaikaan, joten huone kannattaa varata ajoissa.

Pienistä majataloista huoneen varaaminen etukäteen voi sen sijaan olla työlästä, ja niiden kanssa voi luottaa onneensa ja etsiä huone vasta paikan päällä. Yleensä aina jostain tilaa löytyy.

Katso tarjoukset Myanmarin hotelleihin.

Myanmarin hintataso

Hotellihuoneiden hinnat lähtevät Myanmarissa 50 eurosta ylöspäin. Edulliset ja keskihintaiset hotellit ovat Myanmarissa usein varsin ilmeettömiä, yleensä sentään onneksi siistejä. Kalliimpien hotellien hintaluokasta (noin 100 euroa) löytää jo hyvinkin viihtyisiä ja elämyksellisiä hotelleja.

Suosituista kohteista löytää vaivatta myös edullisia majataloja, joissa huoneet maksavat 10-20 euroa.

Ravintolat ovat Myanmarissa pääosin edullisia ja katuruoka hyvin halpaa.

Liikkuminen Myanmarissa – lentäen vai bussilla?

Myanmarissa liikkuu kätevästi lentäen ja yöbusseilla. Suosituimpien matkakohteiden välillä on päivittäiset lentoyhteydet. Myös turisteille tarkoitetut yöbussit ovat käteviä: niissä on lentokonepenkkejä muistuttavat istuimet – kalleimmissa on jopa henkilökohtaiset videolaitteet.

Bussilla liikkuminen on lentämistä huomattavasti edullisempaa – yöbussiliput kohteesta toiseen maksavat noin 10 taalaa, lentoliput 5–10 kertaa enemmän.

Yöbusseja käyttämällä säästää myös hotelliöissä – ja joskus myös ajassa. Lennot ovat päivisin ja saattavat viedä kaikkine odotteluineen ison siivun keskeltä päivää, kun yöbussiin hyppää illalla ja on perillä jo auringonlaskun aikaan.

Esimerkiksi Baganiin jos saapuu aamuyöstä yöbussilla, ehtii hyvin temppelien huipulle ihailemaan upeaa auringonnousua.

Lentäminen on toki monen mielestä yöbusseja miellyttävämpi tapa matkustaa.

Autonvuokraus Myanmarissa

Turistit eivät tietääksemme voi itse vuokrata Myanmarissa autoa. Kätevä tapa liikkua Myanmarissa onkin vuokrata Yangonista auto kuskilla. Näin voi liikkua omaan tahtiinsa ja pysähdellä matkan varrella paikoissa, jotka jäisivät bussin kyydissä näkemättä.

Burma moottoripyörällä

Nykyisin ulkomaalainen voi vuokrata alleen skootterin tai moottoripyörän ainakin Mandalayssa.

Burma junalla

Junalla pääsee Mandalaysta Hsipaw’hun – matkustusmukavuuden sijaan juna tarjoaa Myanmarissa elämyksiä. Upeiden maisemien halki kulkeva rataosuus on erityisen upea välillä Pyin u Lwin–Hsipaw (11 tuntia, kun koko matka Mandalaysta kestää 15 tuntia), jolloin ylitetään Gotkeikin silta huikean rotkon yli.

Burma jokilaivalla

Jokilaivoilla on mahdollista elämysmielessä matkata Mandalaysta Baganiin jokilaivalla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi