Miten Barcelonassa kannattaa liikkua?

Barcelona_Moyan_Brenn_7
Barcelonan metro on siisti, turvallinen ja ilmastoitu. Kuva: Moyan Brenn

Käveleminen Barcelonassa

Barcelonan keskustassa on helppoa kävellä paikasta toiseen. Vaikka välimatkat voivat välillä tuntua pitkiltä, värikäs kaupunkikuva tekee kävelemisestä mielenkiintoista. Vanhankaupungin alueella (Barri Gotic, Sant Pere ja La Ribera) käveleminen on käytännössä ainoa tapa liikkua.

Barcelonan metro

Pidemmillä matkoilla kannattaa sukeltaa metroon. Se on siisti ja turvallinen – sekä ilmastoitu, mikä on miellyttävää varsinkin kesähelteillä. Asemia on ympäri kaupunkia, ja metro on hyvä liikkumismuoto myös aivan ydinkestan alueella.

Yksi metromatka maksaa pari euroa. T10-lipulla voi tehdä kymmenen metromatkaa, jolloin yhden matkan hinnaksi tulee noin euro.

Barcelona Tourist Travel Pass (HolaBCN) -kortilla voi matkustaa 3, 4 tai 5 päivän ajan rajattomasti metrossa klo 5-23 välillä. Korttia voi käyttää myös lentokenttämatkoilla. Kortti hankitaan turisti-infosta tai metron lippuautomaatista.

Barcelonan taksit

Barcelonan taksit eivät ole hinnalla pilattuja. Päivällä lähtöhinta ei ole kuin pari euroa, ja lyhyen matkan hinnaksi tulee vitonen. Vartin mittainen taksimatka maksaa noin kymmenen euroa.

Kumijalka ei kuitenkaan aina ole kätevin liikkumismuoto: esimerkiksi keskustan alueella on paljon kävelykatuja, joilla autot eivät saa liikkua.

Pyöräily Barcelonassa

Barcelona sopii hyvin pyöräilyyn. Keskustan alueella on selkeästi merkityt pyöräkaistat, ja etenkin Passeig Marítim -rantabulevardi sopii loistavasti parin tunnin mittaisen lenkin tekemiseen.

Opastetulla polkupyöräkierroksella (3h / noin 20e) voi samalla kertaa kertaa ihmetellä nähtävyyksiä ja tutustua kaupungin liikenteeseen ennen oman pyörän vuokraamista.

Lukuisista polkupyörävuokraamoista saa fillarin kahdeksi tunniksi neljällä eurolla, täysi vuorokausi maksaa kympin.

Barcelonassa on myös Bicing-kaupunkipyöräjärjestelmä, mutta ikävä kyllä vain pysyvät asukkaat voivat käyttää sitä.

Barcelonan köysiradat

Barcelonassa on kaksi köysirataa.

Transbordador Aeri del Port (Port cable car) menee Montjuïc-kukkulan puoliväliin. Matkalla näkee Barcelonan upeasti yläilmoista käsin.

Teleferico de Montjuïc on lyhempi köysirata, joka menee Montjuïc-kukkulan huipulle.

Montjuïc- ja Tibidabo-kukkuloilla kulkee myös funicular-junia.

Barcelona -matkaopas

Barcelonan rannat

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi