Barcelonan rannat

Barcelonassa on yhteensä 4,5 kilometriä hiekkarantoja. Ne alkavat aivan kaupungin keskustasta ja ovat pullollaan monipuolisia palveluja: harrastusvälineiden vuokraamisen lisäksi rannoilla on mm. ilmainen langaton verkko. Rannat ovat vilkkaimmillaan päivisin, mutta niille kannattaa suunnata myös illan pimetessä: öisin rantabaarit ovat suosittuja biletyspaikkoja.

Barcelona_Barceloneta
Barceloneta Beach on Barcelonan suurin ranta. Kuva: Catalan Tourist Board

Yli kilometrin mittainen Barceloneta Beach lienee Barcelonan suosituin ranta. Paikalle pääsee kätevästi metrolla, eikä La Ramblaltakaan ole kuin parinkymmenen minuutin kävelymatka. Kesähelteillä Barcelonetan lukuisissa rantabaareissa voi vilvoitella kylmän juoman kanssa. Palveluihin kuuluvat mm. lentopallokentät, ulkokuntosali, lasten leikkipuisto sekä rantakirjasto.

Barcelonetan vieressä sijaitseva Sant Sebastia -ranta on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa. Sant Sebastia sopii erityisen hyvin liikuntarajoitteisille: tarjolla on uimisen avustuspalveluita, puisia kulkuteitä, sekä liikuntarajoitteisille soveltuvia suihkuja ja pukuhuoneita.

Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Nova Icaria lukeutuu Barcelonan rauhallisempiin rantoihin. Se on suosittu varsinkin lapsiperheiden keskuudessa.

Mar Bella on yksi kaupungin uusimmista rannoista. Sen kori- ja lentopallokentät sekä rullaluistelualue vetävät puoleensa nuorisoa. Mar Bellan rannalla on oma alue nudisteille.

Sitges – vaihtoehto Barcelonan biitseille

Sitges_aerial
Sitgesin vanhaa keskustaa hallitsee La Punta -kirkko. Kuva: Catalan Tourist Board

Vain puolen tunnin junamatkan päässä Barcelonasta sijaitseva Sitges on viehättävä rantakaupunki, joka sopii erinomaisesti yhdistettäväksi Barcelonan lomaan yhden yön tai viikonlopun retkeksi.

Sitgesissä parasta on leppoisa rantaelämä, merellinen ruoka ja pikkutunneille asti jatkuva juhliminen. Varsinaisia nähtävyyksiä ei juuri ole, ja vanhankaupungin kujatkin tulevat tutuiksi muutaman sadan metrin kävelymatkalla juna-asemalta rannalle. Toimintaa kaipaava voi harrastaa vesiurheilua tai lähteä patikoimaan muutaman kilometrin päässä olevaan Garrafin luonnonpuistoon.

Sitgesin suosituin ranta on kaupungin keskustassa oleva kolmen kilometrin hiekkaranta. Aallonmurtajat jakavat sen moneen lyhyempään osaan. Niistä jokaisella oma luonteensa: yksi on lapsiperheiden suosiossa, toisella viihtyvät samaa sukupuolta olevat parit, ja löytyypä hiukan syrjemmästä myös nudisteille varattu rantapätkä.

Lue lisää Sitgesistä.

Salou – pakettimatka Kultarannikolle

Katalonia_29
Saloussa hiekkaranta jatkuu kilometrikaupalla. Kuva: Ville Palonen

Salou ei kaupunkina ole yhtä viehättävä kuin pienempi Sitges, mutta silti Costa Doradan eli Kultarannikon suosituin rantalomakohde. Syykin on selvä: Saloun pitkät ja matalat rannat sopivat loistavasti lapsiperheille. Rantaviivaa piisaa kilometrikaupalla, eikä jättimäisellä rantapromenadilla pyöräillessä tarvi varoa autoja.

Lapsille löytyy Salousta myös aivan erityinen vetonaula: vain parin kilometrin päässä sijaitsee Port Aventura, koko Euroopan toiseksi suurin huvipuisto.

Salou sijaitsee 115 kilometrin päässä Barcelonasta. Jos ei ole matkatoimiston (esimerkiksi Aurinkomatkat) pakettilomalla, Salouhun voi matkustaa kätevimmin junalla. Matka Barcelonasta kestää noin puolitoista tuntia ja maksaa 10-15 euroa.

Lue lisää Salousta.

Barcelona – nähtävyydet ja matkavinkit

Salou – rantakohde lapsiperheille

Sitges – vaihtoehto Barcelonan biitseille

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi