Costa Bravan parhaat rannat

Tossa de Mar, Costa Brava, Katalonia. Kuva: John Walker / Shutterstock

Costa Bravan rannikolta löytyvät Espanjan kauneimmat rannat. Jylhät kalliot, kullanhohtoinen hiekka ja turkoosin eri sävyissä välkehtivä meri luovat maiseman, jossa lepäävät niin keho kuin mieli.

Costa Bravan 300 kilometriä pitkältä rantaviivalta löytyy sekä pitkiä hiekkarantoja, kivikkoisia kalliopoukamia ja salaperäisiä luolarantoja, jokaiselle jotakin.

200 rannan joukosta löytyy suosikki niin lapsiperheille, kaveriporukoille, pariskunnille kuin omaa rauhaa etsivillekin.

Alla on muutama poiminta Costa Bravan parhaista rannoista.

Sa Caleta – Lloret de Mar

Sa Caleta -ranta. Lloret de Mar, Costa Brava. Kuva: Holbox / Shutterstock

Sa Caletan suojaisa ranta sijaitsee kallioisessa lahdenpoukamassa Lloret de Marin pohjoispäässä. Rantaa ympäröivät rosoiset kalliot ja niiden päällä komeileva keskiaikainen linna luovat aivan omanlaisensa tunnelman.

Poukaman keskellä on hienohiekkainen ranta ja reunoilla kivikossa rikas vedenalainen maailma. Älä siis unohda pakata snorkkeleita mukaan!

Platja de Treumal – Blanes

Cala Treumal -ranta. Blanes, Costa Brava. Kuva: Holbox / Shutterstock

Pieni, postikorttimaisen kaunis ranta sijaitsee lähellä Lloret de Maria ja vain viiden minuutin ajomatkan päässä Blanesin keskustasta.

Kirkkaan turkoosit aallot liplattelevat lempeästi kultahiekkaiselle rannalle, jonka takana nousee vehreä seinämä havupuita ja muuta kasvillisuutta.

Kesäkaudella rannalla on kioskeja ja välinevuokrausta, mutta kauden ulkopuolella on hiljaisempaa.

Rannan vierestä alkaa Pinya Rosan trooppinen kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa lukuisia häkellyttävän näköisiä kaktuslajeja. Viereinen Santa Cristinan ranta on myös vierailemisen arvoinen.

Platja d’es Codolar – Tossa de Mar

Tossa de Marin linnoitus iltahämärässä. Kuva: Kavalenkau / Shutterstock

Jylhien kallioiden siimeksessä lepää kultahiekkainen rantakaistale, jota turkoosit aallot nuolevat. Tätäkin rantaa komistaa upea keskiaikainen linna.

Suositun Tossa de Marin rannoista tämä on rauhallisempi, sillä ranta on piilossa ja sinne on vaikeampi päästä. Myös palveluita löytyy vähemmän kuin alueen muilta rannoilta – täällä saakin olla enemmän omissa oloissaan.

Kannattaa käydä myös Tossa de Marista pohjoiseen sijaitsevilla rannoilla Cala Giverola ja Cala Bona.

Tamariu – Palafrugell

Tamariun ranta, Costa Brava, Katalonia.Kuva: Marques / Shutterstock

Hevosenkengän muotoinen Tamariun ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Matala hiekkaranta houkuttelee vesileikkeihin, ja rannalta löytyy kaikki tarvittavat palvelut vessoista ja suihkuista välinevuokraamoihin. Myös snorkalusmaastot ovat mainiot.

Lounas kannattaa nauttia rannan edustan kalaravintoloissa.

Tamariun pikkukylässä on majoitustarjontaa ja ravintoloita, mutta Palafrugellin kaupunkiin tai Llafrancin ja Calella de Palafrugellin lomakeskuksiin ei ole niihinkään kuin vain muutaman kilometrin matka.

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Marin lähes kilometrin mittainen kultahiekkainen ranta sijaitsee vajaan tunnin junamatkan päässä Barcelonasta. Se sopii mainiosti vaikka päiväretken kohteeksi, sillä juna tosiaankin pysähtyy aivan rantabulevardin vieressä.

Rauhallinen ja matala ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Kristallinkirkas vesi soveltuu myös erinomaisesti snorklaukseen.

Rannalla toimii lastenkerho ja tarjolla on monenlaisia vesiaktiviteetteja.

Aiguablava – Begur

Costa Bravan rannikkoa Begurin lähellä. Kuva: Boris Stroujko / Shutterstock

Sinisen lipun ympäristömerkillä palkittu Aiguablava on taannoin äänestetty Katalonian parhaaksi rannaksi. Tällä lapsiystävällisellä rannalla on kaikki mitä lomanviettäjä voi toivoa: matala ranta, lempeät aallot, hienoa kullanhohtoista hiekkaa, vesiaktiviteetteja ja ravintoloita. Ja maisema on – totta kai kun Costa Bravalla ollaan – kuin postikortista.

Begurin kylään on muutaman kilometrin matka. Sekä Palafrugelliin että Palsiin on matkaa parikymmentä kilometriä.

Cala Pedrosa

Jos etsit syrjäistä rantaa, jota muut turistit eivät ole vielä löytäneet, toiveeseen vastaa Cala Pedrosan poukama puolitoista kilometriä Tamariusta etelään. Rannalle pääsee Tamariusta kajakilla tai veneellä, tai vaihtoehtoisesti Llafrancista El Far de Sant Sebastian majakalta patikkapolkua pitkin. Rantareittiä Tamariusta Cala Pedrosan rannalle kannattaa yrittää vain, jos kalliokiipeilytaidot ja hermot kestävät pirullisten rantakallioiden ylityksen.

Rannalla ei ole minkäänlaisia palveluja, joten varaudu omin eväin.

Cala del Pi – Platja d’Aro

Cala del Pi -ranta. Platja d’Aro, Costa Brava. Kuva: Marques / Shutterstock

Paratiisimainen Cala del Pi on henkeäsalpaavan kaunis, mutta pikkuruinen lahdelma Platja d’Aron pohjoisosassa. Mitään palveluja ei ole, joten ota omat eväät mukaan. Ajanvietteeksi riittää hyvä kirja ja postikorttimaiseman tuijottelu.

Jos kaipaat enemmän elämää, voit pistäytyä myös Platja d’Aron päärannalla, josta löytyy palveluja ja aktiviteetteja ravintoloista sukelluskouluihin.

Costa Brava -oppaan on kirjoittanut Cocoa etsimässä -matkablogia pitävä Arna Grym.

Lue lisää Costa Bravasta tai katso tarjoukset Costa Bravan hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi