Itävallan parhaat hiihtokeskukset

Itävalta on laskettelijan unelmakohde. Kuva: mRGB / Shutterstock.com

Itävallan hiihtokeskukset ovat suomalaisten suosikkeja. Maisemat ovat hulppeita ja rinteet pitkiä. Offareita riittää ja afterski kuuluu Alppien parhaisiin. Myös hintataso Itävallan laskettelukeskuksissa tapaa olla edullisempi kuin Sveitsin ja Ranskan puolella.

Kesäisin Itävallan hiihtokeskuksissa voi nauttia upeista maisemista ja vaelluspoluista.

St. Anton – Itävallan hiihtokeskusten klassikko

St. Antonin hiihtokeskus, Itävalta. Kuva: Boris-B / Shutterstock.com

Mikä on Itävallan paras laskettelukeskus? Jos ajatellaan puhtaasti laskettelua, on monen kokeneen laskijan valinta perinteinen St. Anton am Arlberg, joka sijaitsee Tirolin mahtavissa maisemissa aivan Itävallan länsiosissa.

Upeiden ja haastavien rinteidensä lisäksi St. Anton tunnetaan vilkkaasta after skista – itse asiaa koko after ski -kulttuurin sanotaan syntyneen St. Antonin legendaarisissa Krazy Kangaruh ja Mooserwirt -baareissa. Täällä tanssitaan pöydillä pian kello kolmen jälkeen (ja nyt puhutaan siis iltapäivästä).

Katso tarjoukset St. Antonin hotelleihin.

Lech – Itävallan ylellisin laskettelukeskus

Lechin alppikylä, Itävalta. Kuva: SabPics / Shutterstock.com

St Antonin lähettyvillä sijaitseva idyllinen Lech sopii tyylikkääseen luksustunnelmaan. Lech oli myös prinsessa Dianan suosikki ja edelleen monen muun kuninkaallisen suosikki.

Kuninkaallisten suosioon selitys löytynee paitsi hyvistä ravintoloista ja Lechin tyylikkäistä hotelleista myös siitä, että Lechin rinteet eivät ole turhan vaativia, vaan sopivat mainiosti myös sunnuntailaskijoille.

Katso tarjoukset Lechin hotelleihin.

Innsbruck – laskettelua suoraan kaupungista

Tirolin alueen pääkaupungissa, Innsbruckissa, pääsee rinteiden ohella ihailemaan kaunista vanhaakaupunkia ja nauttimaan opiskelijakaupungin rennosta tunnelmasta – reilun sadantuhannen asukkaan viihtyisässä kaupungissa toimii peräti kaksi yliopistoa.

Hiihtokeskuksia on ympäristössä parikymmentä lyhyen bussimatkan päässä. Lähimpiin nousevat hissit aivan kaupungin keskustan tuntumasta.

Katso tarjoukset Innsbruckin hotelleihin.

Saalbach-Hinterglemm – Itävallan after skin keskus

Parin tunnin matkan päässä Salzburgista sijaitseva Saalbach-Hinterglemm tunnetaan etenkin vilkkaasta yöelämästään. Yöelämän lisäksi myös Saalbachin rinteet ovat erinomaiset, varsinkin keskitason laskijoille.

Katso tarjoukset Saalbach-Hinterglemmin hotelleihin.

Kitzbühel – Itävallan idyllisin hiihtokeskus

Kitzbuhelin laskettelumaisemia Itävallassa. Kuva: Lightsandsquares / Shutterstock.com

Itävallan laskettelukeskuksista viehättävimpiä on Kitzbühel, jonka pientä, historiallista keskustaa koristavat kauniit, värikkäät talot.

Kitzbühelin rinteistä legendaarisin on hurjan jyrkkä Hahnenkamm, jossa järjestetään syöksylaskun maailmancupin osakilpailu. Pääosin Kitzbühelin rinteet kuitenkin sopivat koko perheelle.

Kitzbühel on sen verran kaunis vuoristokylä, että siellä kannattaa käydä, vaikkei hiihtämään aikoisikaan. Myös vaellusmahdollisuudet ovat mainiot.

Katso tarjoukset Kitzbühelin hotelleihin.

Bad Gastein – kylpylöitä ja laskettelua

Bad Gastein on historiallinen laskettelu- ja kylpyläkaupunki Itävallan Alpeilla. Kuva: Nikolpetr / Shutterstock.com

Omanlaisensa tunnelma on myös Bad Gasteinissa, jossa laskettelun voi yhdistää tyylikkääseen kylpylälomaan – ja vaikka vierailuun historiallisella kasinolla. Elegantin Bad Gasteinin kuumissa lähteissä viihtyi jo kuningatar Sissi. Menneestä ajasta muistuttavat kapeat, jyrkät kujat ja kaunis belle epoque -arkkitehtuuri. Keskustan halki virtaa koskimainen vesiputous.

Katso tarjoukset Bad Gasteinin hotelleihin.

Laskettelumatkat Itävaltaan

Laskettelu- ja vaellusmatkoja Itävaltaan järjestää esimerkiksi Alppimatkat.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!