Wienin sää ja ilmasto

wien talvi
Wien on tunnelmallinen kaupunkikohde myös talvella.

Wienissä on matkailijan kannalta monta ihastuttavaa vuodenaikaa. Wienin sää voi myös yllättää. Keskikesällä voi olla hiostavan kuuma, mutta toisaalta sää voi muuttua nopeasti viileäksi ja sateiseksi. Talvella voi joskus nähdä myös vilauksen lunta.

Wien keväällä

Kevät on Wienissä valoisaa ja viehättävää aikaa. Pääsiäisenä monet matkailijat yllättyvät pääsiäistoreista, joilla myydään tuhansittain kauniisti maalattuja pääsiäismunia.

Wien kesällä

Kesällä lukuisat keisarilliset puutarhat ovat kauneimmillaan ja katukahvilat ja terassit houkuttelevat istahtamaan. Toisaalta ooppera- ja konserttitarjonta on heinä- ja elokuussa vähäistä.

Kesäisin Wienin sää voi olla toisinaan hyvin kuuma – onneksi kaupungin lukuisat uimalat ja Tonavan rannat tarjoavat mahdollisuuden virkistäytymiseen.

Wien syksyllä

Alkusyksy on usein miellyttävän lämmin jopa lokakuulle saakka, joten ulkoilmakausi jatkuu pidempään kuin Suomessa.

Syksyisin on viinijuhlia ja -tapahtumia, kuten syys-lokakuun vaihteessa järjestettävä Weinwandertag, ”viinivaelluspäivä”, jolloin kaupunkilaiset suuntaavat Wieniä ympäröiville viininviljelyksille vaeltamaan ja maistelemaan viinitilojen viinejä.

Loka-marraskuun vaihteessa järjestetään puolestaan vuosittainen kansainvälinen elokuvafestivaali Viennale.

Wien talvella

Joulunaika on erityisen tunnelmallinen Wienissä, kun kaupunkilaiset kokoontuvat viettämään aikaa joulutoreille. Kullakin torilla on hieman toisistaan poikkeava tunnelma ja kohderyhmänsä. On kädentaitajien joulutoria, perinteistä tilpehöörijoulutoria ja jopa keskiaikainen joulutori yhtenä viikonloppuna ennen joulua.

Yhdistävänä tekijänä on höyryävä kuppi punssia (Punsch) ja iloinen tunnelma ystävien kesken. Myös hehkuviiniä (Glühwein) saa, mutta Punsch on erityisesti itävaltalaisten juttu.

Kannattaa tutustua ainakin tunnelmalliseen joulutoriin nimeltä Weihnachtsmarkt am Spittelberg (Spittelberggasse, 1070 Wien).

Wienin vuodenajat ravintoloissa

Wienissä eletään vuodenaikojen mukaan myös ravintoloissa, ja sesonkiruuat päätyvät myös ravintoloiden listoille.

Alkukeväästä on karhunlaukka-aika (Bärlauch), sitten syödään lyhyt hetki parsaa (Spargel).

Alkusyksystä herkulliset aprikoosit (Marillen) saavat veden kielelle, sitten ilmestyvät kurpitsat (Kürbis) ja kantarellit (Eierschwammerl).

Pyhän Martin päivänä marraskuussa syödään hanhea (Gansl), minkä jälkeen alkaa joulun odotus, jolloin lipitetään lämmintä punssia (Punsch) ja herkutellaan muhkeilla munkeilla (Krapfen).

Lue lisää: Wien.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi