Stephansdom – mahtava Tapaninkirkko seisoo Wienin sydämessä

Stephansdomissa eli Wienin Tapaninkirkossa on vietetty myös Mozartin häitä.

Wienin kirkoista kuuluisin on jylhä Stephansdom eli Pyhän Tapanin tuomiokirkko. Stephansdom on eräänlainen Wienin keskipiste – tuomiokirkko sijaitsee niin keskellä keskustaa kuin mahdollista.

Täällä on vietetty myös Mozartin häitä. Seremonia oli tosin pienimuotoinen, kun Mozart nai vuokraemäntänsä tyttären Constanzen elokuussa 1782. Yhdeksän vuotta myöhemmin kirkossa vietetyt Mozartin hautajaiset olivatkin sitten isompi tapaus. Niissä soi Mozartin keskeneräiseksi sävellykseksi jäänyt Requiem-sielunmessu.

Kirkko on peräisin keskiajalta, mutta sitä on remontoitu ja muokattu pitkin historiaansa. Kirkon näyttävä, ruudullinen tiilikatto on vasta vuodelta 1952. Kattoon on kuvattu Itävallan symboli, kaksipäinen kotka.

Osaan kirkon sisätiloista on vapaa pääsy. Korkeampaan etelätorniin (137 metriä) pääsee kapuamalla, matalampaan pohjoistorniin hissillä. Renessanssityylisen pohjoistornin sisällä on mahtava Plummerin kello, joka painaa 20 000 kiloa. Kesällä on mahdollista kävellä myös kirkon katolla.

Itävaltalaisia kuninkaallisia on haudattu kirkon katakombeihin, joihin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksella.

Muutaman askeleen päässä kirkolta sijaitsee Mozartin kotitalo Mozarthaus.

Wienin muita kirkkoja

Vierailun arvoisia Wienin kirkoista ovat myös vaikkapa ikivanha Ruprechtskirche, henkevä Votivkirche ja mahtipontinen Karlskirche.

Lue lisää Wienin kaupunginosista.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi