Dream Hostel & Hotel – Tampereen mukavin majapaikka

Dream Hotel & Hostelin yhteisiä tiloja. Kuva: Ville Palonen

Jos etsit Tampereelta mukavaa ja edullista hotellia, valinta on helppo: Dream Hostel & Hotel.

Dream on Suomen harvoja yksityisessä omistuksessa olevia designhotelleja, ja se näkyy hauskan persoonallisena tunnelmana. Huoneet ovat pieniä, mutta tyylikkäästi suunniteltuja. Puuta on käytetty paljon. Vain osassa huoneista on ikkuna. Huoneiden kylpyhuoneisiin on sen sijaan uhrattu juuri sopivasti tilaa: sadevesisuihkussa ei tule ahdasta.

”Suunnittelun lähtökohtana mietittiin sitä, mitä nykyinen kaupunkimatkailija tarvitsee”, hotellin perustaja Ville Virkki kertoo. ”Sen sijaan, että oltaisiin maksimoitu huonekoko, niin luotiin huoneiden ohelle yhteistä tilaa ja yhteisöllisyyden tunnetta.”

Jokaisesta huoneesta löytyvät esimerkiksi espressokapselit, mutta niitä varten on kahvinkeitin yhteisessä ”olohuoneessa”. Varsinkin viikonloppuisin olohuoneessa syntyykin kivaa yhteistä pöhinää.

Kaikki alkoi hostellista

Ville Virkki. Dream Hotel & Hostel. Kuva: Ville Palonen

Dream sai alkunsa sattumalta – niin kuin melkein kaikki parhaat jutut. Ville Virkki oli kansainvälisen kaupan opiskelija, jolle hostellit ja halvat hotellit tulivat tutuksi maailmanympärimatkalla.

”Kotiin palattuani luin lehdestä, että Tampereelle tarvitaan hostellia”, Virkki kertoo. Siitä se lähti. Ville Virkki lähti perustamaan hostellia yhdessä vaimonsa Eveliina Virkin kanssa.

Kolme vuotta lehtijutun lukemisesta Dream Hostel avautui vuoden 2010 aprillipäivänä.

Virkki sanoo, ettei hän etukäteen tiennyt, miltä hostelli näyttäisi, mutta hän tiesi, miltä siellä tuntuisi. ”Halusin tietynlaisen fiiliksen, sellaisen, että ihmiset voivat viettää yhdessä aikaa ja henkilökunta on aina saatavilla ja avuliasta.”

Entäpä rahoitus? ”Kun lähdimme perustamaan hostellia, mulla oli valehtelematta 30 euroa tilillä.”

Vaan kun on intoa, ei unelmien toteuttaminen ole rahasta kiinni. Rahoitus järjestyi, ja vaikka rahantarve kolminkertaistui alkuperäisestä suunnitelmasta, rahaa löydettiin lisää.

”Lopulta urakoitsija takasi loput lainat, sillä hän uskoi, että tämä on hyvä juttu.”

Ja hyvähän siitä tuli: Dream Hostel on ollut vuosikaudet hotelliarvioissa Suomen paras hostelli.

Dream Hostelissa on sekä dormitorioita eli yhteismajoitusta että kahden hengen huoneita.

Lopulta oli aika laajentaa toimintaa hotelliksi. ”Monesti jengi haluaa hostellifiilistä mutta omaa rauhaa”, Virkki sanoo.

Hostellin rinnalle hotelli, huoneistoja ja saunaravintola

Dream-hotellin kahden hengen ikkunaton huone – tässä hotellissa pieni on kaunista. Kuva: Ville Palonen

Neljä vuotta hostellin avaamisen jälkeen Dream Hotel aloitti toimintansa samassa rakennuksessa. Hotelli sai saman tien hyvän vastaanoton, ja toiminnan pääpaino alkaakin olla hostellin sijaan hotellissa.

Hotellin asiakkaina on niin bisnesmatkaajia kuin Tampereelle viikonloppua viettämään tulleita pariskuntiakin. Sijainti on hyvä Tampere-talon vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä Tampereen bussi- ja rautatieasemasta. Aivan nurkan takana on myös mukava teatteribaari Ravintola Telakka.

Tullin sauna. Kuva: Ville Palonen

Virkki ei ole jäänyt toimettomaksi. Uusi lisäys ovat naapuritalossa sijaitsevat huoneistot, jotka sopivat hyvin vaikka perheille.

Ja Dreamia vastaapäätä on avattu ravintolan ja saunan yhdistelmä Tullin sauna. Rennon trendikäs ravintola on suosittu etenkin lounaspaikkana. Sauna on sekasauna eli uikkarit mukaan.

Ravintolan tiloissa toimii nykyisin myös sekä hotellin että hostellin vastaanotto – ja aamiaistarjoilu. Hotellin aamiainen jatkaa Dreamin eetosta: aamiaisvalikoima ei ole laajin mahdollinen, vaan pääpaino on laadulla: se mitä tehdään, tehdään hyvin.

Kokemuksia Tampereen Dream-hotellista

Artikkelin Dream Hotelista kirjoitti matkailutoimittaja Antti Helin: ”Yövyin hotellissa tammikuussa 2019 osana Tampereen-työmatkaa. Hotelli tarjosi pyynnöstäni kaksi ilmaista yötä – mutta asuisin hotellissa mielelläni myös omalla rahalla! Kokemus oli erittäin mukava, vaikkei huoneessani ikkunaa ollutkaan – tulipahan ainakin nukuttua pimeässä ja sikeästi.”

Kerro kommenttiosuudessa omia kokemuksiasi Dream-hotellista.

Dream Hotel – hinnat ja kotisivu

Yhden henkilön ikkunaton huone 65 €
Kahden hengen ikkunaton huone 69 €
Kahden hengen ikkunallinen huone 69 €

Hotellin kotisivu: Dream Hostel & Hotel.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi