Palanga – Baltian paras hiekkaranta löytyy Liettuasta

Palanga
Palangan hiekkaranta jatkuu silmänkantamattomiin.

Palanga on Liettuan ja koko Baltian paras uimaranta: hiekkaa riittää silmänkantamattomiin paraatipaikalla Itämeren äärellä.

Ranta-alueen keskus ja maamerkki on pitkä puulaituri, Palangos tiltas, joka on suosittu kävelylenkkien kohde. Laiturilla voi myös kalastaa.

Laiturille johtaa kävelykatu J Basanaviciaus gatvé, jonka varrella on ravintoloita ja olutterasseja.

Palangan rantabulevardille kerääntyy kesäpäivinä satoja kauppiaita myymään kuka mitäkin ja usein varsin edullisesti. Liettua on Baltian edullisin maa, ja sen todella huomaa Palangassa.

Neuvostoliiton aikaan Palangassa viihtyi tavallisen rahvaan ohella puolue-eliitti Moskovasta saakka, ja nykyään, teiden kunnon parannuttua Baltiassa, yhä useampi suomalainenkin.

Palangan ranta on todella komea, mutta valitettavasti keskusta ei ole yhtä viehättävä kuin Pärnussa tai Jurmalassa, vaikka jonkin verran kauniita puutaloja on säilynyt myös Palangassa.

Kätevä tapa liikkua on polkupyörä, etenkin fatbiket, joita on tarjolla vuokralle.

Palangan majoitus

Kesäaikaan Palanga muuttuu yhdeksi suureksi turistireservaatiksi, jossa lähes tulkoon kaikki talot ovat majoituskäytössä.

Uusia hotellejakin on rakennettu. Niistä yksi parhaista on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Grand Baltic Dunes, jonka huonona puolena on tosin mainittava liian pieni aamiaissali.

Todellista luksusta tarjoaa Palanga Life Balance SPA, jossa saa rahaa palamaan mukavasti.

Palanga matka

Palangaan on tunnin mittainen edullinen (1−2 euroa) bussimatka Klaipedasta. Palangassa on myös lentokenttä, joka on yllättävän vilkas ja johon muun muassa Ryanair lentää Lontoon Stanstedista.

Palanga kokemuksia

Palangasta kirjoitti Baltian-maihin erikoistunut toimittaja Sami Lotila.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi