Qatar Airways ja välilasku Dohassa

Dohan lentokentän terminaalia hallitsee valtava nallekarhua esittävä taideteos. Kuva: Gnoparus / Shutterstock

Qatar Airways on maailman parhaita lentoyhtiöitä, ja sen siivin pääsee melkein minne tahansa maailmassa. Palvelu on erinomaista.

Qatar Airwaysilla lentää Suomesta kätevästi esimerkiksi Sydneyhin, Seychelleille, Sri Lankaan, Malediiveille, Nepaliin ja Balille. Hyviä Qatar Airwaysin lentokohteita ovat myös esimerkiksi Bangkok ja Singapore, jonne Qatarin lennot tapaavat olla Finnairin suoria lentoja edullisempia.

Qatar Airwaysin kotikenttä, Dohan lentokenttä, on mukava välilasku- eli stopover-paikka. Kentältä pääsee hetkessä kaupungille ja takaisin. Dohan näkee nopeasti, mutta mielenkiintoista koettavaa on juuri sen verran, että välipysähdyksellä kannattaa pyörähtää kaupungilla.

Dohan lentokenttä

Dohassa lentokenttämuodollisuudet hoituvat yleensä nopeasti. Lentokentältä on lyhyt, noin 10 euron taksimatka Dohan keskustaan.

Dohan lentokenttä on aikamoinen nähtävyys jo itsessään: lähtevien lentojen aulaa hallitsee maailman kallein pehmonalle. Kyllä: luit oikein. Aulassa kököttää lähes kahdeksan metriä korkea, keltainen nallekarhu, joka on kasvanut yhteen jättimäisen pöytälampun kanssa. Urs Fischerin taideteos maksoi palttiarallaa kuusi miljoonaa euroa.

Välilasku Dohassa

Qatarin pääkaupungista Dohasta saa hyvän kuvan jo muutaman tunnin välilaskulla. Ihmeteltävää riittää Dohan kummallisen näköisissä pilvenpiirtäjissä, venetsialaisessa kaupunginosassa ja sankariarkkitehti Im Pein suunnittelemassa arabialaisen taiteen museossa.

Viimeisimpien Qatarin viisumisäännösten (syksyllä 2022) mukaan suomalainen ei tarvitse Qatariin lainkaan viisumia alle 90 päivän vierailulle.

Lue lisää Qatarin nähtävyyksistä.

Qatar Airways -kokemuksia

Qatar Airwaysin lentokoneet ovat uusia ja viimeisen päälle. Jokainen, jolla on kokemuksia Qatar Airways -lentoyhtiöstä, voikin varmasti liittyä kuoroon: Qatar Airways harvemmin pettää odotukset.

Bisnesluokassa lentävän kannattaa tosin muistaa, että Qatar Airways on bisnesluokkansa suhteen kova nipottaja: se ei esimerkiksi päästä bisnes-loungeen kuin bisneksessä lentäviä eli ei esimerkiksi näiden puolisoita – tai lapsia – jotka sattuisivat lentämään samaan aikaan economy-luokassa (ellei bisneksessä lentäjällä ole vähintään Qatar Airwaysin ja One Worldin Gold Cardia).

Monella muulla lentoyhtiöllä on tapana, että bisnesluokassa lentäjä saa ottaa yhden vieraan mukaansa bisnesloungeen.

Qatar Airwaysin lentotarjoukset

Qatar Airwaysilla on hyviä tarjoushintoja Suomesta ympäri maailmaa. Katso Qatar Airwaysin tarjoukset!

Finnair alkaa lentää Qatariin

Syksyllä 2022 Qatar Airways ja Finnair aloittavat yhteistyön, kun Finnair alkaa lennättää asiakkaitaan Helsingistä suoraan Dohaan ja sitä kautta yli sataan kohteeseen eri puolilla maailmaa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi