Qatar Airways ja välilasku Dohassa

Dohan lentokentän terminaalia hallitsee valtava nallekarhua esittävä taideteos. Kuva: Gnoparus / Shutterstock

Qatar Airways on maailman parhaita lentoyhtiöitä, ja sen siivin pääsee melkein minne tahansa maailmassa. Palvelu on erinomaista.

Qatar Airwaysilla lentää Suomesta kätevästi esimerkiksi Sydneyhin, Seychelleille, Sri Lankaan, Malediiveille, Nepaliin ja Balille. Hyviä Qatar Airwaysin lentokohteita ovat myös esimerkiksi Bangkok ja Singapore, jonne Qatarin lennot tapaavat olla Finnairin suoria lentoja edullisempia.

Qatar Airwaysin kotikenttä, Dohan lentokenttä, on mukava välilasku- eli stopover-paikka. Kentältä pääsee hetkessä kaupungille ja takaisin. Dohan näkee nopeasti, mutta mielenkiintoista koettavaa on juuri sen verran, että välipysähdyksellä kannattaa pyörähtää kaupungilla.

Dohan lentokenttä

Dohan lentokentällä lentokenttämuodollisuudet hoituvat yleensä nopeasti. Lentokentältä on lyhyt, alle 10 euron taksimatka Dohan keskustaan. Lue alta tarkemmin Qatarin viisumikäytännöistä.

Dohan lentokenttä on aikamoinen nähtävyys jo itsessään: lähtevien lentojen aulaa hallitsee maailman kallein pehmonalle. Kyllä: luit oikein. Aulassa kököttää lähes kahdeksan metriä korkea, keltainen nallekarhu, joka on kasvanut yhteen jättimäisen pöytälampun kanssa. Urs Fischerin taideteos maksoi palttiarallaa kuusi miljoonaa euroa.

Välilasku Dohassa

Qatarin pääkaupungista Dohasta saa hyvän kuvan jo muutaman tunnin välilaskulla. Ihmeteltävää riittää Dohan kummallisen näköisissä pilvenpiirtäjissä, venetsialaisessa kaupunginosassa ja sankariarkkitehti Im Pein suunnittelemassa arabialaisen taiteen museossa.

Qatarin viisumikäytännöt tuntuvat vaihtuvan vähän väliä, mutta viimeisimmän tiedon mukaan (syksyllä 2018) suomalainen ei tarvitse Qatariin lainkaan viisumia alle 90 päivän vierailulle. Jos sääntö sattuisikin muuttumaan, niin Qatarin viisumin on saanut helposti kentältä.

Lue lisää Qatarin ja Dohan nähtävyyksistä.

Qatar Airways -kokemuksia

Qatar Airwaysin lentokoneet ovat uusia ja viimeisen päälle. Jokainen, jolla on kokemuksia Qatar Airways -lentoyhtiöstä, voikin varmasti liittyä kuoroon: Qatar Airways harvemmin pettää odotukset.

Bisnesluokassa lentävän kannattaa tosin muistaa, että Qatar Airways on bisnesluokkansa suhteen kova nipottaja: se ei esimerkiksi päästä bisnes-loungeen kuin bisneksessä lentäviä eli ei esimerkiksi näiden puolisoita – tai lapsia – jotka sattuisivat lentämään samaan aikaan economy-luokassa (ellei bisneksessä lentäjällä ole vähintään Qatar Airwaysin ja One Worldin Gold Cardia).

Monella muulla lentoyhtiöllä on tapana, että bisnesluokassa lentäjä saa ottaa yhden vieraan mukaansa bisnesloungeen.

Qatar Airwaysin lentotarjoukset

Qatar Airwaysilla on hyviä tarjoushintoja Suomesta ympäri maailmaa. Katso Qatar Airwaysin tarjoukset!

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi