Saako Malediiveilla pitää bikineitä?

Bikinirannat ovat yleistyneet myös asutuilla saarilla. Kuva: Suravid / Shutterstock

Saako Malediiveilla pitää bikineitä? Vastaus on kyllä, ei ja kaikkea siltä väliltä.

Malediivit on vanhoillinen muslimimaa, ainakin periaatteessa. Yksityisillä hotellisaarilla saa pukeutua niin kuin lystää ja juoda alkoholia, mutta paikallisten saarilla on tiukemmat säännöt.

Asutuilla saarilla ei alkoholia tarjoilla, ja turistien pitää noudattaa säädyllisen peittävää pukeutumista ihmisten ilmoilla. Ainakin periaatteessa.

Malediivien bikinirannat

Aiemmin asutuilla saarilla naisten piti usein uidakin paita ja shortsit päällä, mutta nykyisin niin sanotut bikinirannat ovat yleistyneet ja niitä löytää melkein kaikilta vähänkin suosituilta saarilta.

Eli kullakin saarella yksi ranta tai osuus rannasta on varattu matkailijoille, jotta nämä voivat paljastaa pintaa.

Alkoholikielto on sen sijaan asutuilla saarilla ehdoton – tosin sitä kierretään järjestämällä retkiä asumattomille saarille tai hotellisaarille, joissa alkoholia voi nauttia.

Kieltojen kiertämisestä ei tarvitse olla kovin pahoillaan – vaikka olisikin kuinka kulttuurisensitiivinen matkailija.

Malediivilaiset kun ovat modernimpia kuin heidän hallituksensa haluaa uskoa. Siveysmääräykset ovat myös olleet vallankäytön väline Malediiveilla. Siveellisyyteen nojaten Malediivien diktatuurin ottein toiminut hallitus piti asutut saaret pitkään suljettuina turisteilta. Asutut saaret avattiin matkailulle vasta vuonna 2009, kun vallassa oli demokraattisesti valittu presidentti Mohamed Nasheed.

Sittemmin Nasheed on syrjäytetty ja hän elää maanpaossa Isossa-Britanniassa. Malediivit on jälleen käytännössä diktatuurin alla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!