Saako Malediiveilla pitää bikineitä?

Syrjäisemmillä rannoilla voi uida bikineissä. Kuva: Suravid / Shutterstock

Saako Malediiveilla pitää bikineitä? Vastaus on kyllä, ei ja kaikkea siltä väliltä.

Malediivit on vanhoillinen muslimimaa, ainakin periaatteessa. Yksityisillä hotellisaarilla saa pukeutua niin kuin lystää ja juoda alkoholia, mutta paikallisten saarilla on tiukemmat säännöt.

Asutuilla saarilla ei alkoholia tarjoilla, ja turistien pitäisi ainakin periaatteessa noudattaa peittävää pukeutumista eli naisten tulisi uida t-paita ja sortsit päällä.

Käytäntö tosin vaihtelee saarelta toiselle, millaista pukeutumista turisteilta odotetaan. Esimerkiksi Ukulhas-saarella ranta on omassa rauhassaan, ja majatalonomistajamme oikein ihmetteli, kuinka siveästi seurueessamme pukeuduttiin. Kuulemma bikinit olisivat olleet rannalla ok, kunhan niissä ei nyt kylänraitilla tepastele.

Periaatteessahan paikallista kulttuuria kuuluu aina matkaillessa kunnioittaa. Mutta Malediivien bikinikielto on vähän kinkkinen juttu: Malediivilaiset tapaavat olla modernimpia ja vapaamielisempiä kuin heidän itsevaltainen hallituksensa määrää. Alkoholikielto on sen sijaan ehdoton.

Siveysmääräykset ovat myös olleet vallankäytön väline Malediiveilla. Siveellisyyteen nojaten Malediivien diktatuurin ottein toiminut hallitus piti asutut saaret pitkään suljettuina turisteilta. Asutut saaret avattiin matkailulle vasta vuonna 2009, kun vallassa oli demokraattisesti valittu presidentti Mohamed Nasheed.

Sittemmin Nasheed on syrjäytetty ja suljettu vankilaan, ja Malediivit on jälleen käytännössä diktatuurin alla.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!