Malediivien hintataso ja matkabudjetti

Malediiveilla kelpaa rakastavaisten snorklata käsi kädessä. Kuva: Martin Valigursky / Shutterstock

Malediivien hintataso vaihtelee valtavasti sen mukaan, matkustaako paikallisten asuttamille saarille vai yksityiselle hotellisaarelle.

Paljonko hotellit maksavat Malediiveilla?

Tällaisen huoneen voi Malediiveilta saada 60 eurolla.
Tällaisen huoneen voi Malediiveilta saada 60 eurolla.

Edullisimmillakin hotellisaarilla huone maksaa yleensä vähintään 200–300 euroa/yö. Päälle tulevat vielä kalliit kuljetukset hotellisaarelle – ja hintavat ateriat.

Asutuilta saarilta voi sen sijaan löytää huoneen hyvätasoisesta majatalosta jopa 60 eurolla/yö.

Majatalot ovat Malediiveilla yleensä hyvätasoisia, sillä ne ovat vasta hiljattain rakennettuja. Majatalojen avaaminen kun sallittiin Malediiveilla vasta kymmenisen vuotta sitten ja suurin osa majataloista on avattu vasta aivan viime vuosina.

Katso tarjoukset Malediivien hotelleihin.

Paljonko ruoka maksaa Malediiveilla?

Paikallisten saarilla ruoka on halpaa. Paikallisessa ravintolassa saa nuudeliannoksen viidellä eurolla ja kokonaisen kalan kymmenellä.

Hotellisaarilla aterioista saa varautua maksamaan monin verroin enemmän. Jo pelkkä vesipullo voi hotellisaarilla maksaa viisi euroa. Hotellista riippuen lounaiden ja illallisten hinnat vaihtelevat 20–60 euroa per henkilö.

Jos haluaa välttää ikävän yllätyksen ruuan hinnassa, kannattaa hotellisaarilta valita hotelli täysihoidolla – tai selvittää etukäteen, paljonko ruoka kullakin hotellisaarella maksaa. Niin matkakassa ei lähde lapasesta.

Lue lisää, miten valita hotelli Malediiveilta.

Paljonko liikkuminen maksaa Malediiveilla?

Kalliiden huoneiden ja ruuan lisäksi hotellisaaret veloittavat asiakkailtaan huikeita summia liikkumisesta. Hotellit tapaavat veloittaa pikavenematkasta Malen kansainväliseltä lentokentältä jo aivan lähisaarillekin 50 euroa/hlö ja kaukaisemmille saarille vielä enemmän.

Syrjäisimmille saarille lennetään vesitasoilla. Lentojen hinnat alkavat 150 eurosta suuntaansa.

Paikallisten asumille saarille voi sen sijaan matkustaa paikallisilla reittilaivoilla, liput alkaen viisi euroa.

Paljonko retket maksavat Malediiveilla?

Paholaisrausku (manta ray) Malediiveilla. Kuva: Andrea Izzotti / Shutterstock

Retket eivät ole halpoja mutteivät tarjoamiinsa elämyksiin nähden erityisen kalliitakaan. Esimerkiksi Ukulhakselta tehty snorklausretki paholaisrauskujen kanssa maksoi alle 50 euroa henkilöltä. Kokemus oli ikimuistoinen: snorkalsimme niin pitkään kuin sielu sieti valtavien ja sympaattisten rauskujen kanssa.

Lue lisää: edullinen matkustaminen Malediiveilla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!