Kuinka valita hotelli Malediiveilta?

Veden päällä seisovista bungaloweista on tullut Malediiveilla ”pakollinen lisävaruste” jokaiselle hotellille. Kuva: Maryna Patzen / Shutterstock

Malediiveilla on lukemattomia upeita hotelleja. Kaikki ovat kauniilla saarilla. Eron hotellien välillä tekevät muutamat seikat. Malediiveilta hotellia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

Kuinka monta bungalowia tai huonetta Malediivien hotellissa on?

Tarkista, kuinka monta bungalowia on yhdelle pikkusaarelle ahdettu. Tavallisesti mitä edullisempi hotelli on (Malediivien mittapuulla), sitä enemmän sillä on matkailijoita per neliömetri. Ja kannattaa muistaa, että Malediivien saaren koko lasketaan nimenomaan metreissä eikä kilometreissä.

Millainen on saaren koralliriutta?

Koralliriutalla snorklaaminen on yksi Malediivien huippukokemuksista. Kuva: Stockphoto-graf / Shutterstock

Mitä saaren omasta koralliriutasta (house reef) kerrotaan, eli onko luvassa kohtalaista vai huippuluokan snorklausta? Ja onko koralliriutta uintimatkan päässä rannasta, vai tarvitseeko sille päästäkseen venekuljetuksen?

Onko hotellilla mitään tekemistä?

Mitä tekemistä ja palveluista saarella on? Onko siellä kuntosalia? Tenniskenttää? Pelihuonetta? Voiko kajakkeja vuokrata? Jos saarella on vain vähän tekemistä, voi aika käydä nopeasti pitkäksi.

Paljonko ruoka maksaa?

Paljonko ruoka maksaa hotellissa – ruokailusta kun voi tulla yllättävän suuri lisälasku. Kerääkö ruoka kehuja vai haukkuja? Kannattaa muistaa, että hotelleilla on yleensä vain muutama ravintola, joiden varassa ollaan koko loman ajan.

Hyvä tapa välttää mahdollisesti yllätyksenä tulevat suuret ravintolalaskut on ottaa hotelli täysihoidolla. Kohtuuhintaisia (alkaen 2hh/300 euroa) hotellisaaria täysihoidolla ovat esimerkiksi Ranveli Island Resort ja suomalaistenkin matkanjärjestäjien listoilla oleva, kovasti kehuttu Kuredu Island Resort.

Paljonko maksaa kuljetus Malen lentokentältä hotellille?

Kuinka paljon maksaa kuljetus saarelle? Matkustetaanko saarelle pääkaupunki Malesta pikaveneellä vai vesitasolla ja paljonko kyyti maksaa? Yleensä kuljetukset hotellisaarille maksavat yllättävän paljon.

Edestakainen pikavenekuljetus pääkaupunki Malen lähisaarille maksaa yleensä noin 300 dollaria/hlö. Kauempana sijaitseville hotelleille pitää matkata vesitasolla, jolla edestakainen kyyti maksaa noin 700 dollaria/hlö.

Ja lopuksi: kannattaako Malediiveilla maksaa ekstraa veden päällä olevasta bungalowista?

Veden päällä seisovista bungaloweista (overwater bungalows) on tullut Malediivien tavaramerkki, ja hienoiltahan paalujen varassa merestä nousevat bungalowit näyttävät.

Mutta kovin käytännöllisiä ne eivät aina ole: lankkulaituria pitkin voi kertyä pitkä kävely rannalle ja hotellin palveluille. Bungalowit saattavat myös olla rakennettu hyvin tiiviisti yksityisyyden kustannuksella.

Ja laskuveden aikaan vettä voi olla liian vähän, jotta bungalowista pääsisi pulahtamaan suoraan veteen.

Eli veden päällä seisova bungalowi saattaa kuulostaa hienommalta kuin se onkaan – varsinkin edullisemmissa ja keskitason hotelleissa.

Parhaimmillaan toki veden päällä seisova bungalowi on ikimuistoinen elämys.

Vertaile Malediivien hotelleja

Hyvä tapa löytää vastauksia yllä esiteltyihin kysymyksiin on varata majoitus hotellinvarauspalvelun kautta. Jokaisesta hotellista löytyy siellä asuneiden matkalaisten arvosteluita ja valokuvia. Lisäksi hotellivarauspalvelun kautta huoneen voi saada edullisemmin kuin suoraan hotellista varaamalla.

Hotellin valitsemiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä käytännössä hotelli tulee määrittelemään sen, millainen Malediivien-matkasta muodostuu: ikimuistoinen elämys vai pienoinen pettymys.

Valmismatkat Malediiveille

Malediiveille on tarjolla yllättävän halpoja pakettimatkoja – miltä kuulostaisi lennot+hotelli viikoksi reilusti alle tuhannella eurolla?

Erikoistarjous Malediiveille maksaa alk. 999 euroa! Hintaan sisältyvät lennot, majoitus ja venematka Maafushin saarelle.

Matka Lankanfinolhun saarelle maksaa alk. 1150 euroa. Majoitus 5-tähden Paradise Island Resort & Spa -hotellissa.

Loma yksityissaarella Malediiveilla maksaa alk. 1238 euroa. Majoitus 4—tähden Bandos Island Resort & Spa -hotellissa.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!