Malediivien sää ja ilmasto

Malediivit hiekkaranta riippumatto
Malediivien lämpötila on melkein aina 30 asteessa. Kuva: Donvictorio / Shutterstock

Malediiveille voi matkustaa ympäri vuoden. Malediiveilla sataa sadekaudellakaan harvoin kovin rankasti.

Hurjia myrskyjä ei ole juuri lainkaan, sillä pilvet lipuvat nopeasti matalien saarten yli. Kun kyselin eräältä malediivilaiselta venemieheltä myrskyistä, hän kertoi kokeneensa yhden koko elämänsä aikana.

Malediivien kaksi vuodenaikaa

Malediiveilla on käytännössä kaksi vuodenaikaa. Parasta aikaa matkustaa Malediiveille on joulukuusta maaliskuulle puhaltavan kuivan koillismonsuunin aika. Toukokuusta marraskuulle puhaltaa puolestaan kostea, sateita tuova lounaismonsuuni.

Väliin jäävä huhtikuu on kuivaa, tuuletonta välikautta.

Malediivien lämpötila on melkein aina 30 asteessa. Kuuminta aikaa kestää helmikuusta huhtikuulle.

Joulukuusta huhtikuulle ajoittuu vilkkain matkailusesonki, jolloin asumisen hinnat ovat korkeimmillaan. Erityisen kallista on joululomien aikaan joulu-tammikuussa. Myös eurooppalainen kesälomakuukausi elokuu on vilkasta aikaa.

Muina aikoina asumisen hinnat laskevat.

Sadekaudella matkustamisen hyviä puolia on se, että Malediivien hotelleista voi saada erinomaisia tarjouksia.

Paras aika sukeltaa Malediiveilla?

Sukeltaminen onnistuu Malediiveilla vuoden ympäri. Sukelluskohde kannattaa valita sen mukaan, puhaltaako monsuunituuli koillisesta vai lounaasta.

Monsuunit sekoittavat vedet siltä suunnalta, josta ne puhaltavat, ja atollin toisella puolen on tällöin parempi näkyvyys.

Paras aika surffata Malediiveilla?

Malediivien surffauskausi osuu sadekaudelle, jolloin aallot ovat suurimmillaan. Malediivien surffaussesonkia kestää maaliskuulta lokakuulle.

Tarkista koska on ramadan

Jos on menossa asutuille saarille, kannattaa tarkistaa, milloin on muslimien paastokuukausi ramadan – se vaikuttaa paljon saarten elämään, ja ruokaa on vaikea saada päiväsaikaan.

Hotellisaarten elämään ramadan ei vaikuta mitenkään.

Eid on Malediiveilla juhlan aikaa

Islamilaisen Eid-juhlan aikaan jokaisella saarella on riemastuttava juhlatunnelma, ja malediivilaista kulttuuria pääsee seuraamaan läheltä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että juhlapäivinä laivavuoroja saatetaan perua.

Matkatarjoukset Malediiveille

Top10Matkatarjoukset myy Malediiveille valmismatkoja (lennot+hotelli), joista edullisin maksaa alle tuhat euroa! Hinnat vaihtelevat matkustuspäivien mukaan.

Erikoistarjous Malediiveille maksaa alk. 999 euroa! Hintaan sisältyvät lennot, majoitus ja venematka Maafushin saarelle.

Matka Lankanfinolhun saarelle maksaa alk. 1150 euroa. Majoitus 5-tähden Paradise Island Resort & Spa -hotellissa.

Loma yksityissaarella Malediiveilla maksaa alk. 1238 euroa. Majoitus 4—tähden Bandos Island Resort & Spa -hotellissa.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!