Malediivien sää ja ilmasto

Malediivit hiekkaranta riippumatto
Malediivien lämpötila on melkein aina 30 asteessa. Kuva: Donvictorio / Shutterstock

Malediiveille voi matkustaa ympäri vuoden. Malediiveilla sataa sadekaudellakaan harvoin kovin rankasti.

Hurjia myrskyjä ei ole juuri lainkaan, sillä pilvet lipuvat nopeasti matalien saarten yli. Kun kyselin eräältä malediivilaiselta venemieheltä myrskyistä, hän kertoi kokeneensa yhden koko elämänsä aikana.

Malediivien lämpötila on melkein aina 30 asteessa. Kuuminta aikaa kestää helmikuusta huhtikuulle. Vuodenaikoja on Malediiveilla käytännössä kaksi.

Malediivit talvella ja keväällä

Parasta aikaa matkustaa Malediiveille kestää joulukuusta maaliskuulle, kun saarivaltiolle puhaltaa kuiva koillismonsuuni.

Huhtikuu on monsuunituulien väliin jäävää tuuletonta (ja kuivaa) välikautta.

Joulukuusta huhtikuulle ajoittuu vilkkain matkailusesonki, jolloin asumisen hinnat ovat korkeimmillaan. Erityisen kallista on joululomien aikaan joulu-tammikuussa. Myös eurooppalainen kesälomakuukausi elokuu on vilkasta aikaa.

Malediivit kesällä ja syksyllä

Toukokuusta marraskuulle puhaltaa puolestaan kostea, sateita tuova lounaismonsuuni.

Sadekaudella matkustamisen hyviä puolia on se, että Malediivien hotelleista voi saada erinomaisia tarjouksia.

Paras aika sukeltaa Malediiveilla?

Sukeltaminen onnistuu Malediiveilla vuoden ympäri. Sukelluskohde kannattaa valita sen mukaan, puhaltaako monsuunituuli koillisesta vai lounaasta.

Monsuunit sekoittavat vedet siltä suunnalta, josta ne puhaltavat, ja atollin toisella puolen on tällöin parempi näkyvyys.

Lue lisää sukeltamisesta Malediiveilla.

Tarkista koska on ramadan

Jos aikoo matkustaa Malediivien edullisille, asutuille saarille, kannattaa tarkistaa, milloin on muslimien paastokuukausi ramadan – se vaikuttaa paljon saarten elämään. Ruokaa voi esimerkiksi olla vaikea saada päiväsaikaan.

Hotellisaarten elämään ramadan ei vaikuta mitenkään.

Eid on Malediiveilla juhlan aikaa

Islamilaisen Eid-juhlan aikaan jokaisella saarella on riemastuttava juhlatunnelma, ja malediivilaista kulttuuria pääsee seuraamaan läheltä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että juhlapäivinä laivavuoroja saatetaan perua.

Lue lisää: Malediivit

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!