Mitä Malediiveilla pitää varoa?

Pitääkö Malediiveilla pelätä muumioita? Poika on pukeutunut hirviöksi Eid-juhlan aavekulkuetta varten.
Pitääkö Malediiveilla pelätä muumioita? Poika on pukeutunut hirviöksi Eid-juhlan aavekulkuetta varten.

Malediivit on hyvin turvallinen kohde. Rikollisuutta on äärimmäisen vähän pääkaupunki Malen ulkopuolella. Malessa sen sijaan on iso huumeongelma, tosin matkailija sitä tuskin mitenkään huomaa.

Malediiveilla ei ole vaarallisia tauteja

Malediiveilla ei ole malariaa, ja dengue-kuumekin on hyvin harvinainen.

Kaikki tarvitsemansa lääkkeet kannattaa ottaa mukaan kotoa. Saarilla apteekkien lääkevalikoima on hyvin rajallinen.

Malediiveilla homous on lailla kielletty

Asutuilla saarilla matkustaessa kannattaa huomioida, että homous on Malediiveilla laitonta, ja siitä voidaan rangaista ruoskimisella tai jopa kuuden vuoden vankeustuomiolla.

Hotellisaarilla myös gay-pariskunnat voivat matkustaa huoletta ja heitä näkeekin paljon.

Muista matkavakuutus!

Matkavakuutuksen on hyvä olla kunnossa, sillä lääkärireissusta voi Malediiveilla tulla kallis, jos potilas joudutaan kuljettamaan pieneltä saarelta sairaalahoitoon Maleen.

Hiemankin vaativimmissa sairaustapauksissa Malesta saatetaan joutua lentämään hoitoon Sri Lankaan, Singaporeen tai Intiaan.

Selvitä merivirtaukset

Meri on turvallinen saarten laguunimaisissa rantavesissä, joita atollit suojaavat. Mutta saarien ulkovesissä voi olla kovia virtauksia, joista kannattaa kysyä hotellinhenkilökunnalta tai paikallisilta ihmisiltä.

Snorklatessa kannattaa ensin tunnustella virtauksia ennen kuin lähtee

Voiko Malediiveilla juoda vesijohtovettä?

Turvallisinta on juoda pullovettä. Hotelleissa pullovesi saattaa tosin maksaa viisikin dollaria pullolta, joten hotellista kannattaa selvittää, onko heidän kraanavetensä juotavaa.

Asutuilla saarilla pullovesi on edullista.

Pitääkö Malediiveilla pelätä haita?

Valashait ovat jättimäisen kokoisia mutta vaarattomia. Kuva: Krzysztof Odziomek / Shutterstock

Malediiveilla pääsee yleensä snorklaamaan ja sukeltamaan merten jättiläisten valashaiden ja paholaisrauskujen (manta ray) kanssa. Suuresta koostaan huolimatta molemmat eläimet ovat ihmisille turvallisia. Paholaisrauskulla ei ole samanlaista vaarallista piikkiä kuin keihäsrauskulla, joka koitui legendaarisen luontodokumenttien tekijän, krokotiilimies Steve Irwinin, kohtaloksi.

Valashaiden lisäksi Malediivien vesissä asuu myös monenlaisia muita haita. Suurin osa niistä on vaarattomia lajeja, mutta myös vaarallisia haita esiintyy.

Hait ovat suojeltuja Malediiveilla, ja hait ovat kasvaneet isoiksi. Jos paikalliset varoittavat riutan tietyssä osassa elävistä haista, vaikkapa tiikerihaita, varoitus kannattaa ottaa tosissaan. Onnettomuuksia haiden kanssa tapahtuu, vaikka ne ovatkin harvinaisia.

Mutta suureen huoleen ei ole aihetta: saarien rantavesissä elävät hait ovat järjestään vaarattomia riuttahaita, joiden kanssa snorklaaminen on hieno elämys.

Lue lisää:

Sukellus ja snorklaus Malediiveilla

Edullinen matkustaminen Malediiveilla

Oppaan pääsivu: Malediivit

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi