Reppureissu paratiisissa – näin matkustat Malediiveilla edullisesti

Malediivit edullinen reppureissu
Myös Malediivien asutuilta saarilta löytää hienoja rantoja. Tältä näyttää Fulidhoo-saari. Kuva: Ibrahim Mushan / Unsplash

Reppureissaajat huomio: Malediiveilla pystyy matkustamaan myös edullisesti. Unohda siis mielikuva, että Malediivit olisi vain rikkaiden lomakohde.

Reppureissaaminen onnistuu suuntaamalla yksityisten hotellisaarien sijaan paikallisten asuttamille saarille. Paikallisten saarilta löytyy kohtuuhintaisia majataloja eikä ruokakaan maksa paljoa. Edullisimmillaankin Malediivit on toki Thaimaata kalliimpi lomakohde, mutta ei välttämättä kovin paljoa.

Edullisen hintatason lisäksi paikallisten saarilla on sekin hyvä puoli, että niillä pääsee tutustumaan malediivilaiseen elämänmenoon. Hotellisaarilla paikallinen elämä jää kokonaan näkemättä – iso osa hotellien työntekijöistäkin on palkattu muista maista.

Majatalojen perustaminen asutuille saarille sallittiin vasta kymmenisen vuotta sitten. Sitä ennen turistit saivat asua vain yksityisillä – ja kalliilla – hotellisaarilla. Viime vuosina uusia majataloja on perustettu ahkerasti, ja nykyisin niitä löytyy jo ties kuinka monelta saarelta. Ja yhä useammalla asutulla saarella on nykyisin myös bikiniranta. Vielä jokunen vuosi sitten naispuoliset reissaajien piti ottaa aurinkoa paita päällä.

Majatalojen perustamisen myötä Malediivit on hiljalleen nousemassa myös reppureissaajien maailmankartalle. Muutaman päivän vierailu Malediiveilla ei enää riko sniiduimmankaan reppureissaajan budjettia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että majatalohuoneen saa noin 60–100 eurolla. Vilkkaimman matkailusesongin aikana hinnat saattavat nousta sen yli.

Alkoholia ei tarjoilla paikallisten asuttamilla saarilla laisinkaan, toisin kuin yksityisillä hotellisaarilla, joilla alkoholi virtaa vapaasti. No, siinäkin säästyy rahaa.

Malediiveilla on helppo käväistä vaikkapa osana Sri Lankan seikkailuja.

Maafushi – reppureissaajien saari Malediiveilla

Edullisin kohde reppureissaajalle Malediiveilla on pääkaupunki Malen lähettyvillä South Male Atollilla sijaitseva Maafushi-saari, jonne on perustettu jo kymmeniä majataloja. Saarella on tietysti myös bikiniranta.

Hyväksi koettu majatalo Maafushi-saarella on Kaani Village & Spa, joka sijaitsee kivenheiton päässä saaren rannoilta.

Edulliseksi kohteeksi Maafushin tekee sekin, että saarella on useita halpoja päivittäisiä vuorolaivoja. Lautta pääkaupunki Malesta Maafushille maksaa muutaman euron.

Suurin osa reppureissaajista päätyykin juuri tänne. Miinuspuoli on se, että Maafushin rannat ovat kaukana Malediivien kauneimmista, vaikka turkoosia vettä riittääkin, eli täällä saa hieman vaisun käsityksen Malediivien upeudesta. Myös merimatka Malesta on sen verran lyhyt, ettei silläkään ehdi kunnolla nauttia saarivaltakunnan satumaisista maisemista.

Myös paikallinen elämänmeno on alkanut jäädä reppureissutunnelman jalkoihin. Maafushista voi toki tehdä päiväretkiä upeille autiosaarille ja saarelta voi myös käydä sukeltamassa Kandooma Thilassa, yhdellä Malediivien hienoimmista sukelluskohteista.

Gulhi – rauhallisempi saari Maafushin vieressä

Jos haluaa Maafushille vaihtelua, Maafushin ja Malen välissä on paljon rennompi saari, Gulhi, jonne voi suunnata viettämään rauhallisempia päiviä. Gulhin bikinirantakin on hieno – turkoosi meri jatkuu kauas. Snorklaaminenkin on hyvää: kilpikonnia ja kalaparvia riittää.

Gulhilla käy paljon päiväretkeläisiä Maafushilta ja Malesta, mutta heidän lähdettyään tunnelma on mukavan paikallinen. Majataloja on useita. Hyvä vaihtoehto on aivan bikiniranan vieressä sijaitseva, muutaman huoneen ja superystävällisen palvelun Gurus Maldives.

Mutta jos aika ja budjetti antavat myöten, kannattaa suunnata reppureissulle vieläkin kauemmaksi Maafushi-saarelta!

Rasdhoo – reppureissaajien sukelluskohde Malediiveilla

Malediivit edullinen saari Rasdhoo
Rasdhoo-saarelta voi tehdä retkiä upeille autiosaarille. Kuva: Ishan Seefromthesky / Unsplash

Jos Maafushi kuulostaa jo liian turistiselta, hyvä vaihtoehto on viihtyisä Rasdhoo. Myös Rasdhoolla on jo useita majataloja. Tunnelma on silti monin verroin paikallisempi kuin Maafushilla.

Rasdhoon valtteja ovat erinomaiset sukellusmaastot. Saaren vieressä on kuuluisa Hammerhead Point, jossa kokeneet (advanced diver) sukeltajat voivat bongata vasarahaita.

Rasdhoolla on bikiniranta, joka on ihan nätti, mutta mikään varsinainen rantaparatiisi Radhoo ei kuitenkaan ole. Lähettyvillä on kuitenkin upeita autiosaaria, joiden rannoilla voi käydä päiväretkellä.

Suositeltava majapaikka Rasdhoolla on Rasdhoo Coralville Hotel.

Vierailu Rasdhoolla on helppo yhdistää lomailuun naapurisaari Ukulhasilla, jonne on lauttayhteys.

Ukulhas – oma suosikkimme Malediivien edullisten saarten joukossa

malediivit ukulhas saari
Tältä näyttää Ukulhas-saaren ranta. Kuva: Antti Helin

Oma suosikkisaaremme Malediiveilla on Ukulhas, jonka rannat ovat pitkät ja hienot. Myös bikiniranta löytyy. Lähettyvillä on matalikko, jolla pääsee takuuvarmasti snorklaamaan paholaisrauskujen kanssa.

Tunnelma on edelleen varsin paikallinen, vaikka saarelle onkin viime vuosina perustettu useita majataloja. Ukulhas on varsin suosittu suomalaistenkin keskuudessa, sillä kirjoitin tästä saaresta joitakin vuosia sitten matkailujutun Helsingin Sanomiin.

Erityisen suositeltavaksi kohteeksi Ukulhaksen tekee se, että saari on ensimmäisenä Malediiveilla ottanut kierrätyksen tosissaan. Täällä roskat lajitellaan ja käsitellään toisin kuin monella muulla Malediivien saarella.

Saarta ympäröivät koralliriutat, joilla on varsin hyvää snorklaamista suoraan rannasta. Retkiä voi tehdä autiosaarelle. Ja mikä parasta, pääsin paikallisen kalastajan mukana purjekalajahtiinn.

Ukulhas on aika lailla varma valinta edulliseksi saarikohteeksi Malediiveilla. Katso tarjoukset Ukulhasin majoitukseen.

Fulidhoo – Malediivien uusi, edullinen suosikkisaari

Viime vuosina maineeseen on noussut myös syrjäisellä Vaavu-atollilla sijaitseva nättien rantojen Fulidhoo, joka tarjoaa myös erinomaista sukeltamista ja kohtaamisia delfiinien kanssa. Saaren kylä on pieni, siellä asuu vain parisataa asukasta. Tunnelma on rento ja leppoinen.

Lauttamatka Malesta Fulidhoolle kestää kolme ja puoli tuntia, mutta maksaa silti alle viisi euroa.

Majataloja saarella on jo reilut kymmenen. Paras on aivan rannalla sijaitseva, noin satasen maksava Luau Beach In.

Fulhadhoo ja asuttujen saarien paras ranta

Malediiveilta löytää toki myös syrjäisiä asuttuja saaria, jos ei kaipaa muiden matkalaisten seuraa. Hyvä valinta sellaiseksi on Fulhadhoo, jonka ranta on Malediivien asuttujen saarien pisin ja kaunein. Elämyksen täydentää ihana majatalo Azoush Tourist Guesthouse.

Ja jos kaipaa vaihtelua, vieressä on toinen upea asuttu saari Fehendhoo. Molemmilla on bikinirannat.

Näiltä saarilta löytyy taatusti rauhaa!

Laamu-atolli – Tähtien sodan maisemissa

Malediivit edullinen saari
Laamu-atollin Gan-saarta reunustaa upea ranta. Kuva: Shifaaz Shamoon / Unsplash

Tähtien sota -fanit voivat suunnata syrjäiselle Laamu-atollille, jonka Gan-saari esitti trooppista planeettaa elokuvassa Rogue One.

Malediivien suurinta saarta reunustaa pitkä hiekkaranta, ja meri säihkyy turkoosina. Majoitusta ja sukellusretkiä tarjoaa kehuttu Reveries Diving Village.

Gan on kokemuksenakin muutenkin mielenkiintoinen, sillä se on niin paljon suurempi kuin suurin osa muista saarista, että täällä tarvitsee liikkumiseen polkupyörän!

Nähtävyytenä on muinaisen buddhalaisen luostarin rauniot, tosin hyvin huonokuntoiset. Kun islam saapui Malediiveille 1100-luvulla, viereiseltä Isdhoo-saarelta löytyneiden kuparilaattakirjoitusten mukaan buddhalaismunkeilta leikattiin päät irti.

Isdhoo-saarella kannattaakin käydä ihailemassa vanhaa, korallista ja kookospuusta rakennettua moskeijaa, joka on ehdolla Unescon maailmanperintökohteeksi yhdessä viiden muun malediivilaisen moskeijan kanssa.

Perille pääsee lentämällä Malesta kotimaanlennolla saaren Kadhdhoo-lentokentälle.

Huom! Laamu-atollin Gan-saarta ei sovi sekoittaa Malediivien eteläisimmän Addu-atollin Gan-saaren, jolla sijaitsee Gan-lentokenttä.

Malediivien edulliset saaret sukeltajalle

Jos olet erityisen kiinnostunut sukelluksesta ja snorklauksesta – vaikkapa bongaamaan valashaita ja paholaisrauskuja – lue lisää Malediivien parhaista sukelluskohteista. Edullista majoitusta löytyy myös Malediivien hienoimpien vedenalaisten ihmeiden ääreltä.

Saarihyppely Malediiveilla

Fuvahmulah on syrjäinen ja kiehtova saari. Kuva: Thundi Hussain Matheen / Unsplash

Malediivit on erinomainen paikka harrastaa saarihyppelyä eli kulkea upealta saarelta toiselle. Kun asuttuja saaria on parisataa ja uusia majataloja perustetaan jatkuvasti, niin vain oma aika ja budjetti on rajana seikkailuille asutulta saarelta toiselle. Jos löydät uuden, hienon saaren, kerron meillekin!

Matkustaminen on helppoa yhteysaluksilla atollin ”sisällä” saarelta toiselle. Sen sijaan atollien välillä ei useinkaan ole julkista liikennettä. Jos ei halua vuokrata kallista pikavenettä, täytyy atollilta toiselle matkustaa pääkaupunki Malen kautta.

Kaukaisimmille atolleille ja saarille voi lentää Malesta kotimaanlennoilla.

Halvat lennot Malediiveille

Edes lennot Malediiveille eivät maksa maltaita. Malediiveille voi löytää Suomesta kohtuuhintaisia lentoja esimerkiksi Turkish Airlinesilta, jolla on kätevät lentoyhteydet Malediiveille. Toinen hyvä vaihtoehto on lentää Malediiveille esimerkiksi Dubain kautta. Dubaista matkaa voi jatkaa halpalentoyhtiö FlyDubailla.

Malediivien kansainvälinen lentokenttä on pääkaupunkisaari Malen vieressä.

Katso parhaat lentotarjoukset Malediiveille.

Lue lisää Malediivien hintatasosta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi