Malediivien hotellit – näin valitset itsellesi sopivimman saaren

Veden päällä seisovista bungaloweista on tullut Malediiveilla ”pakollinen lisävaruste” jokaiselle hotellille. Kuva: Maryna Patzen / Shutterstock

Malediiveilla on lukemattomia upeita hotelleja. Kaikki ovat kauniilla saarilla. Eron hotellien välillä tekevät muutamat seikat. Malediiveilta hotellia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

Kuinka monta bungalowia ja huonetta Malediivien hotellissa on?

Malediivit Standard
Malediivien pienillä saarilla saatetaan asua yllättävän tiiviisti kuten trendikkäässä Standard Hurufalhissa. Kuva: Rayyu Maldives Photographer / Unsplash

Malediivien hotellisaaret ovat yleensä pieniä, vaikka mukaan mahtuu suurempiakin saaria. Jos pieni saari on ängetty täyteen bungaloweja, ei se välttämättä tarjoa rauhallsen paratiisin tunnelmaa – varsinkaan vilkkaimman matkailusesongin aikaan vuodenvaihteessa.

Tavallisesti mitä edullisempi hotelli on (Malediivien mittapuulla), sitä enemmän sillä on matkailijoita per neliömetri. Ja kannattaa muistaa, että Malediivien saaren koko lasketaan nimenomaan metreissä eikä kilometreissä. Suurin osa saarista on niin pieniä, että niiden ympäri kävelee nopeasti.

Tästä ei kannata kuitenkaan tehdä isoa ongelmaa – yleensä hotellien arvioita lukiessa jo saa hyvän käsityksen siitä, kuinka viihtyisä saari on kyseessä.

Erinomainen edullinen saari on esimerkiksi Sun Island, jossa on kyllä paljon bungaloweja, mutta saari on sen verran suuri, että omaakin rauhaa löytyy – vaikkapa komealta hiekkasärkältä.

Loistava, keskihintainen hotellisaari on puolestaan Fihalholi Island Resort, jonka bungalowit ovat kätköissä rantapuiden takana. Sen ansiosta saarta ympäröivä paratiisiranta tuntuu ihanan koskemattomalta.

Millainen on saaren koralliriutta?

Koralliriutalla snorklaaminen on yksi Malediivien huippukokemuksista. Kuva: Stockphoto-graf / Shutterstock

Hotelliarvosteluista kannattaa lukea myös, mitä saaren omasta koralliriutasta (house reef) kerrotaan, eli onko luvassa kohtalaista vai huippuluokan snorklausta? Ja onko koralliriutta uintimatkan päässä rannasta, vai tarvitseeko sille päästäkseen venekuljetuksen?

Jos rahasta ei ole pulaa, parhaita saaria snorklaukseen on ylellinen Angsana Ihuru (alkaen 700 euroa), jonka house reef on äänestetty useasti Malediivien parhaaksi. Hieno saari snorklaukseen on myös hieman edullisempi Bandos Maldives.

Lisää vinkkejä Malediivien parhaille snorklauskohteille löytyy sivulta sukellus ja snorklaus Malediiveilla.

Mitä tekemistä hotellilla?

Malediivit hotelli
Snorklaamassa Malediivien Club Med Kani Resortin riutalla. Kuva: Ibrahim Razzan / Unsplash

Mitä tekemistä ja palveluista saarella on? Onko siellä kuntosalia? Tenniskenttää? Pelihuonetta? Voiko kajakkeja vuokrata? Jos saarella on vain vähän tekemistä, voi aika käydä pitkäksi, jos on sellainen matkailija, jolle pelkkä rentoutuminen ei riitä ajanvietteeksi.

Mainio edullinen hotelli aktiiviseen harrastamiseen on edullinen Fun Island Resort (alkaen 250 euroa), jossa on valashaiden ja paholaisrauskujen kanssa snorklaamisen ohella tarjolla paljon muitakin aktiviteetteja.

Paljonko ruoka maksaa – kannattaako ottaa Malediiveilla all inclusive hotelli?

Paljonko ruoka maksaa hotellissa – ruokailusta kun voi tulla yllättävän suuri lisälasku. Kerääkö ruoka kehuja vai haukkuja? Kannattaa muistaa, että hotelleilla on yleensä vain muutama ravintola, joiden varassa ollaan koko loman ajan.

Hyvä tapa välttää mahdollisesti yllätyksenä tulevat suuret ravintolalaskut on ottaa hotelli täysihoidolla. Edullinen ja kovasti kehuttu hotelli täysihoidolla on Kuredu Island Resort (400 euroa).

Hyvä vaihtoehto on Vilamendhoo, jossa ranta on hieman pieni, mutta sen puutteen korvaa erinomainen house reef, jolla aika kuluu snorklatessa. Ja veneretkillä on hyvät mahdollisuudet nähdä valashaita ja paholaisrauskuja.

Paljonko maksaa kuljetus Malen lentokentältä hotellille?

Syrjäisemmille Malediivien hotellisaarille lennetään vesitasolla. Kuva: Jag CZ / Shutterstock

Kuinka paljon maksaa kuljetus saarelle? Matkustetaanko saarelle pääkaupunki Malesta pikaveneellä vai vesitasolla ja paljonko kyyti maksaa? Yleensä kuljetukset hotellisaarille maksavat yllättävän paljon.

Edestakainen pikavenekuljetus pääkaupunki Malen lähisaarille voi maksaa jopa 300 dollaria/hlö. Kauempana sijaitseville hotelleille pitää matkata vesitasolla, jolla edestakainen kyyti maksaa noin 700 dollaria/hlö.

Toisaalta lento upean saariston yli vesitasolla on jokaisen euron arvoinen elämys: maisemat ovat huikeat!

Entäpä Malediivien veden päällä olevat bungalowit?

malediivit hotelli como cocoa island
Como Cocoa Island on huikea hotellisaari. Kuva: Shifaaz Shamoo / Unsplash

Veden päällä seisovista bungaloweista (overwater bungalows) on tullut Malediivien tavaramerkki, ja hienoiltahan paalujen varassa merestä nousevat bungalowit näyttävät.

Mutta kovin käytännöllisiä ne eivät aina ole: lankkulaituria pitkin voi kertyä pitkä kävely rannalle ja hotellin palveluille. Bungalowit saattavat myös olla rakennettu hyvin tiiviisti yksityisyyden kustannuksella.

Ja laskuveden aikaan vettä voi olla liian vähän, jotta bungalowista pääsisi pulahtamaan suoraan veteen.

Eli veden päällä seisova bungalowi saattaa kuulostaa hienommalta kuin se onkaan – varsinkin edullisemmissa ja keskitason hotelleissa.

Parhaimmillaan toki veden päällä seisova bungalowi on ikimuistoinen elämys – vaikkapa kuvassa näkyvässä superluksushotelli Como Cocoa Islandissa.

Vertaile Malediivien hotelleja

Hyvä tapa löytää vastauksia yllä esiteltyihin kysymyksiin on varata majoitus hotellinvarauspalvelun kautta. Jokaisesta hotellista löytyy siellä asuneiden matkalaisten arvosteluita ja valokuvia. Lisäksi hotellivarauspalvelun kautta huoneen voi saada edullisemmin kuin suoraan hotellista varaamalla.

Lue lisää:

Malediivit – opas paratiisiin

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!