Valostore – kotimainen valaisinkauppa

Tulkoon valkeus – ja valkeus tuli! Tämä oli ensimmäinen ajatus, kun marraskuisena iltana kokeilin Valostoresta tilaamaani led-hakuvaloa (Purelux 120). 

Kun 2350 lumenin tehoisen hakuvalon tiukka spotti pyyhki pellon takana olevaa metsänreunaa – ja paljasti kokonaisen puolen kilometrin päässä kiiluvat hirven silmät – oli hymy herkässä. Tässähän on tehoa selvästi enemmän kuin auton pitkissä valoissa!

Purelux 120 on hakuvalo, jolla näkee yli 700 metrin päähän. Tehoa on selvästi enemmän kuin auton pitkissä valoissa. Kuva: Valostore

Vaan olisipa tämmöinen superlamppu ollut mukana ensimmäisillä reissuilla Borneon ja Amazonin viidakkoihin jo parikymmentä vuotta sitten! Sademetsän öisillä kävely- ja kanoottiretkillä olisi varmasti saanut bongata kaikenlaisia omituisia otuksia. Joskus paikallisilla oppailla oli mukanaan tehokkaat valaisimet, mutta ei mitään lähellekään tämän veroista valotykkiä.

No, vaikka auton tupakinsytyttimestä virtansa saava hakuvalo on erinomainen valinta tiettyyn käyttöön (myös veneilijälle!), ei se ole kovin hyödyllinen lamppu matkailijalle tai vaeltajalle. Sen sijaan Valostoresta on löytynyt vuosien varrella loistavan tehokkaita valaisimia myös taskussa kannettavaksi. 

Lumonite Compass on häikäisevä otsalamppu

Lumonite Compass on ensiluokkainen otsalamppu. Kuva: Valostore

Olen aina ollut sitä mieltä, että paras lamppu on se, jota viitsii kantaa mukana. Toki kännykästäkin löytyy valo, mutta se on usein auttamattoman tehoton ja muutenkin varsin epäkäytännöllinen. Kumman ottaisit avuksesi puhjenneen autonrenkaan vaihtoon sateisena yönä; kännykän vai kunnollisen otsalampun, joka vapauttaa molemmat kädet?

Uusin valaisimeni onkin otsalamppu Lumonite Compass, jota mainostetaan testivoittajana. Omien kokemusten perusteella ei ole syytä epäillä väitettä.

Vain sadan gramman painoinen lamppu (otsapannan kanssa 140g) on erittäin tukevaa tekoa ja kestää vettä, pölyä ja iskuja.

Lampussa on kolme eri tehoa: 80, 240 ja 600 lumenia. Niiden lisäksi löytyy todella himmeä kahden lumenin moonlight-tila – joka riittää juuri ja juuri esimerkiksi pimeässä teltassa lukemiseen – sekä sokaisevan kirkas 1250 lumenin tehotila. 

Selvää on, että mitä kirkkaammin lamppua polttaa, sitä nopeammin akku tyhjenee. Alimmalla teholla käyttöaikaa luvataan vuorokauden verran ja maksimiteholla ainoastaan 1,5 tuntia. Moonlight-tilaa voi pitää päällä kokonaisen kuukauden.

Tehotilojen välillä liikutaan pitämällä pohjassa valaisimen ainoaa nappulaa. Tuplaklikkaus herättää maksimitehon.

Lampun lisävarusteita ovat vara-akku, toinen magneetilla toimiva latausjohto sekä erilaisia kiinnikkeitä. Tämä siis on varsin monikäyttöinen pikku tehopakkaus; otsalampun lisäksi Compassia voi käyttää kädessä, asentaa kypärään, ripustaa fillarin sarviin tai kiinnittää magneetin avulla vaikka auton katolle tai oveen.

Kokemuksia Valostoren valaisimista

Olight S2R Baton II on pieneen kokoonsa nähden älyttömän tehokas – kokonaiset 1150 lumenia. Kuva: Valostore

Toisinaan mukanani kulkee Olight S2R Baton II, joka myös on pieneen kokoonsa nähden älyttömän tehokas – kokonaiset 1150 lumenia! Vaelluksilla tätä taskulamppua on ladattu USB-piuhalla samasta varavirtalähteestä kuin puhelintakin – ja onpa muutaman kerran tullut käyttöä myös kahvan päässä olevalle magneetille, jonka avulla myös tämä valaisin seisoo tukevasti paikallaan vaikkapa auton ovessa. 

Vaikka vekotin ei olekaan varsinainen otsalamppu, mukana tulevalla klipsillä sen saa lippikseen kiinni. Tämäkin kertoo lampun jotain lampun kompaktista koosta ja kevyestä painosta (karvan alle 100 grammaa).

Avaimenperänä toimii pienin Valostoresta ostamani lamppu, vain 4 sentin mittainen ja 13 grammaa painava Olight i1R-II. Tämäkin ladataan USB:n kautta, joten kalliista paristoista ei tarvitse kantaa huolta. Tehoa tässä vain kymmenen euron hintaisessa minilampussa on 150 lumenia, eli enemmän kuin monessa paljon isommassa ”tavallisessa” taskulampussa. 

Olight i1R-II on minikokoinen – mutta tehokas – avaimenperälamppu. Kuva: Valostore

Matkoilla lamppu on toiminut ”koirankakkalamppuna”, eli sen turvin on päässyt puhtain kengin ravintolasta hotellille myös sellaisissa kehitysmaissa, joissa katuvalot eivät ole itsestäänselvyys.

Lisävalo autoon

Valostoresta löytyi myös melkoinen lisävalo auton keulaan: Purelux Road Curve C790. Tämä on kehuja keränneen lisävalopaneelin muhkeampi ja tehokkaampi versio, jossa riittää potkua aivan tajuttomasti.

Pimeällä ajaessa maisema näyttää todella erilaiselta kuin auton tavallisilla pitkillä valoilla, ja koska kaareva paneeli valaisee mukavasti myös tienpientaretta, se varmasti lisää ajoturvallisuutta sekä Lounais-Suomen peura-alueilla että Lapissa, jossa porot toikkaroivat tiellä.

Tämmöisen lisävalon asentaminen vaatii sen verran osaamista, että annoin homman suosiolla kaverin tehtäväksi. Aikaa kului pari tuntia ja moitteettoman kaupan hinnaksi sovittiin viisi kymppiä (autokorjaamossa hinta olisi ollut noin 150 euroa). Kiinnitys ja kytkentä on onneksi sen verran yksinkertainen, että tarvittaessa saan valon helposti irti itsekin aivan tavallisilla työkaluilla.

Valostore – suomalainen valaisimien erikoiskauppa

Valostore on suomalainen nettikauppa, joka myy tehokkaita otsalamppuja ja muita laadukkaita valaisimia – usein erittäin hyvillä alennuksilla. Fyysinenkin myymälä löytyy Oulun Limingantullista.

Valikoimasta löytyvät auton lisävalot, työvalot, käsivalaisimet ja otsavalaisimet niin kotiin, harrastuksiin kuin vaativaan ammattikäyttöön. Tutustu Valostoren nettikauppaan.

Valostoren valikoima on keskittynyt led-valaisimiin, joiden yksi merkittävä etu on pitkä käyttöikä. Suuri osa tasku- ja otsalampuista on ladattavia, ja ainakin itse arvostan sitä ettei paristojen kanssa tarvitse säätää.

Kaikilla tuotteilla on vähintään 12 kk takuu – ja monilla valaisimilla 60 kuukautta eli kokonaiset viisi vuotta! Lisäksi Valostore tarjoaa tuotteilleen 30 päivän tyytyväisyystakuun, jonka aikana tuotteen voi palauttaa ja rahat saada takaisin.

Oman kokemukseni perusteella Valostoren toimitusajat ovat todella ripeitä – paketti on yleensä saapunut kahden tai kolmen päivän sisällä tilauksesta. Mutta jos on todella kiire, pienestä lisämaksusta tarjolla on pikatoimitus.

Tämä artikkeli ei ole maksettu mainos, mutta siniset linkit ovat kumppanuuslinkkejä. Niiden kautta tehdyistä ostoksista me saamme pienen komission, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Jos siis haluat tukea Kerran elämässä -sivuston toimintaa, klikkaa tätä linkkiä. Kiitos!