Kuningas Decebalusin patsas Romaniassa on Euroopan suurin

Decebalus patsas
Decebaluksen patsas on Euroopan suurimpia patsaita.

Näky on kuin fantasiaelokuvasta. Tonavan rantakallioihin on kaiverrettu yli 40 metriä korkeat kasvot. Ne esittävät Decebalusia, muinaisen Daakian viimeistä kuningasta ja yhtä romanialaisten tärkeimmistä kansallissankareista.

Decebalusin patsas sijaitsee Romanian puolella niin sanotulla Rautaportin alueella, jossa Tonava puristuu kapeaan rotkoon jyrkänteiden väliin.

Decebalus kävi 100-luvun alussa urheasti kolme sotaa roomalaisia vastaan. Lopulta Rooman keisari Trajanuksen joukot voittivat. Häviön koitettua Decebalus teki mieluummin itsemurhan kuin antautui roomalaisille.

Kun Daakiakin oli vihdoin valloitettu, Rooman valtakunta kasvoi suurimpaan kokoonsa ja Trajanuksesta tuli yksi Rooman suosituimmista keisareista.

Decebalusin ja voittoisan Trajanuksen taistelut on ikuistettu kaiverruksina Roomassa sijaitsevaan Trajanuksen pylvääseen.

Euroopan korkein kallioveistos valmistui vuonna 2004 kymmenen vuoden urakan jälkeen.

Daakian pääkaupungista Sarmizegethusasta ja linnoituksista jäljelle jääneet rauniot ovat Unescon maailmanperintökohde. Ne sijaitsevat Transilvaniassa lähellä komeaa Hunyadin linnaa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!