Berliinin lentokenttä ja lentokentältä keskustaan

Berliini Tegel lentokentta
Entisellä Tegelin kentällä Berliinissä. Kuva: Heye Jensen / Unsplash

Berliinin uusi lentokenttä on Berliinin–Brandenburgin lentoasema, joka avattiin yhdeksän vuoden viivästymisen jälkeen. Kustannuksetkin paukkuivat kuuteen miljardiin euroon eli kolminkertaisiksi aiotuista. Finnair alkoi käyttää Berliinin–Brandenburgin lentokenttää marraskuussa 2020.

Berliinin–Brandenburgin avaamisen myötä entiset Schönefeldin (SXF) ja Tegelin (TXL) kentät suljettiin.

Uuden Berliinin lentokentän IATA-koodi on (vihdoinkin) ytimekkäästi BER, kuten kaupungin arvolle sopiikin. Berliinin–Brandenburgin lentokenttä tunnetaan myös Willy Brandtin kenttänä. Länsisaksalainen poliitikko ajoi vahvasti Saksojen yhdistymistä.

Berliinin–Brandenburgin lentoasema – Berliinin uusi lentokenttä

Berliinin–Brandenburgin lentokenttä (BER) sijaitsee lähellä entistä Schönefeldin kenttää, kauempana keskustasta kuin ”vanha kunnon” Tegel.

Schönefeld sulautettiin uuden kentän osaksi terminaaliksi numero viisi. Pääosin Berliinin–Brandenburgin lentokenttä on kuitenkin uusi. Tällä hetkellä terminaaleja on kolme: 1,2 ja 5. Välistä puuttuvat numerot saatetaan rakentaa myöhemmin.

Berliinin lentokentältä keskustaan

Lentokenttä on S-Bahn-junan S9-radan varrella. Keskustaan tarvitsee ABC-vyöhykkelipun (3,40 euroa aikuisilta). Junat kulkevat pääsääntöisesti 10 minuutin välein ja pysähtyvät sekä Alexanderplatzilla että Zoolla.

Lentokentältä kulkee keskustaan myös busseja.

Matkailijat voivat ostaa etukäteen netistä Berliiniin Welcome Cardin, jolla saa matkustaa vapaasti julkisissa liikennevälineissä valitsemansa ajanjakson. Valittavana ovat 48 tai 72 tuntia tai 4, 5 tai 6 päivää. Kortti käy myös lentokentältä lähtevään S-junaan ja busseihin.

Kaikista vaivattominta on varata lentokenttäkuljetus etukäteen.

Tegel – Berliinin lentoasema jota Finnair käytti

Näkemiin Tegel! Tegelin lentoasema (TXL) oli Berliinin päälentokenttä vuosikaudet, mutta se suljettiin uuden lentokentän tieltä vuoden 2020 lopussa. Kenttä sijaitsi Länsi-Berliinissä lyhyen bussimatkan päässä Zoo-rautatieasemalta.

Schönefeldin lentoasema – tänne lensi Ryanair

Schönefeldin lentoasema entisessä Itä-Berliinissä oli Ryanairin ja Easyjetin sekä muutaman lähinnä itäeurooppalaisen lentoyhtiön käytössä.

Schönefeld oli Tegeliä huomattavasti kauempana keskustasta.

Tempelhofin kenttä

Parhaimmillaan Berliinissä oli jopa kolme lentokenttää. Ensimmäisenä tosin suljettiin natsien rakennuttama Tempelhofin kenttä, jonka kiitoradat muutettiin puistoksi ja valtavat terminaalirakennukset tilapäiseksi pakolaisten vastaanottokeskukseksi.

Berliini-matkaopas

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi