Islay – Skotlannin viskisaari

Islay
Islayn maineikkaita viskejä.

Isle of Islay on Skotlannin kuuluisa viskisaari, joka tunnetaan turpeenmakuisista viskeistään.

Saarella on kahdeksan viskitislaamoa. Niistä vanhin on Bowmore, joka sijaitsee saaren samannimisessä pääkaupungissa. Saaren viskeistä suosituin on Laphroaig, joka sijaitsee saaren etelärannikolla.

Kaikkein turpeisin viski on puolestaan Ardbeg – mikä tekee siitä Skotlannin ja kaiketi koko maailman turpeisimman viskin. Pakkohan tätä on käydä maistamassa!

Islayn viskikierrokset

islay viskitislaamo
Ilta laskeutuu Islaylla, viskitislaamo odottaa. Kuva: BK / Unsplash

Saaren tislaamoissa järjestetään kierroksia, joissa pääsee tutustumaan viskintekemisen saloihin. Ja koska viskinmaistelu ja autoilu eivät kuulu hyvin yhteen, saarella on taksipalvelu, josta voi varata auton ja kuljettajan käyttöönsä tuntitaksalla.

Islayn majoitus

Erityisen hieno majapaikka saarella on Bowmoren lähellä sijaitseva kartanomainen Islay House. Täällä kelpaa nauttia herraskaista aamiaista pää eilisillan viskikierroksesta hieman kivistäen.

Huomattavasti kohtuuhintaisempi majapaikka on viihtyisä The Islay Hotel, joka sijaitsee hyvällä paikalla Port Ellenin sataman vieressä, lähellä Laphroaigin ja Ardbegin tislaamoja.

Islay on todella suosittu kohde, ja majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Katso tarjoukset Isle of Islayn hotelleihin.

Matka Islay-saarelle

Lautat saarelle kulkevat Kennacraigista, jonne on Edinburghista kolmen ja puolen tunnin ajomatka, Glasgow’sta tunnin verran vähemmän.

Lauttoja on sekä saaren pohjoisosissa sijaitsevaan Port Askaigin satamaan että Port Elleniin Islayn eteläosiossa.

Jos aika on kortilla Isle of Islaylle pääsee kätevästi myös lentämällä.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi