Skotlanti – sää ja ilmasto

Skotlanti sää
Synkkä sää sopii Skotlantiin. Valon ja pilvien leikki tekee maisemista kuin maalauksia.

Skotlannin sää on epävakaa – myös kesällä. Tällä sivulla kerrotaan, mitkä ovat parhaita kuukausia matkustaa Skotlantiin.

Huonon sään ei sovi kuitenkaan antaa vaikuttaa matkasuunnitelmiin: jotenkin kummallisesti Skotlannille sopii vihmova sää, ja pilvien ja valon leikki tekee maisemista maalauksellisen dramaattisia.

Skotlanti kesällä

Toisin kuin voisi kuvitella, kesäkuukaudet kesä-, heinä- ja elokuu eivät ole parasta aikaa matkustaa Skotlannissa. Haittana ovat hyttyset, joita paikalliset kutsuvat nimellä midge. Ja niitä voi pahimmillaan olla melkein yhtä paljon kuin Lapissa.

Heinä- ja elokuussa myös paikalliset kotimaanmatkaajat ovat liikkeellä, mikä nostaa majoituksen hintoja. Eikä kesä ole Skotlannissa välttämättä sen aurinkoisempi kuin muutkaan vuodenajat. Aurinko sentään pysyy taivaalla pitkään, joten valoa riittää nähtävyyksien ihailuun pitkälle iltaan.

Skotlanti keväällä ja syksyllä

Syyskuu on Skotlannissa metsästyskautta, mikä voi sulkea patikoijilta osan luontokohteista.

Parhaita kuukausia matkustaa Skotlantiin ovatkin toukokuu ja syyskuu, jolloin sää tapaa olla vähintään yhtä hyvä kuin kesällä, ellei parempi.

Syyskuu on tosin Skotlannissa metsästyskautta, minkä takia osa luontokohteista saattaa olla suljettu matkailulta.

Kevät- ja syyskausi ovat matkailun osalta hieman tyngät. Monet nähtävyydet ja majatalot avaavat ovensa pääsiäisviikonloppuna ja sulkevat jo lokakuun puolivälissä.

Skotlanti talvella

Skotlannin talvi kestää marraskuulta maaliskuulle. Sää on tavallistakin epävakaampi ja matkailijoita on vähän, mutta esimerkiksi Edinburgh on tunnelmallinen myös talvella.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT