Kööpenhaminan nähtävyydet – koe ainakin nämä kohteet!

Pieni merenneito patsas
Mahtaakohan Pieni merenneito tuntea olonsa hieman alastomaksi turistien katseiden alla. Kuva: Rafa G Bonilla / Unsplash

Kööpenhaminan nähtävyydet ovat pääosin kävelymatkan päässä toisistaan. Aikaa kannattaa kuitenkin varata ainakin yhdelle retkelle keskustan ulkopuolelle.

Jos aikoo nähdä ja kokea mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa, kannattaa hankkia Kööpenhamina-kortti, jolla saa ilmaisen sisäänpääsyn moniin nähtävyyksiin ja käyttää julkista liikennettä vapaasti. Kortti on saatavilla eri pituisiksi ajoiksi.

Tällä sivulla esitellään Kööpenhaminan nähtävyydet. Omalta sivultaan löydät yleisempää tietoa Kööpenhaminasta matkakohteena.

Pieni merenneito – Kööpenhaminan kuuluisin nähtävyys

Pieni merenneito istuu alastonna Kööpenhaminassa turistien katseiden alla.

Kööpenhaminan kuuluisin nähtävyys on tietysti Pienen merenneidon patsas (Den lille Havfrue). Se on myös väärinymmärretyin. Ja ylenkatsotuin.

Patsaan äärellä on aina liuta turisteja, mikä saa patsaan tuntumaan helposti kliseiseltä turisirysältä. Mutta se ei ole sitä, ainakaan omasta syystään.

Vaikuttaa siltä, että merenneitoa käydään katsomassa mutta sitä ei nähdä. Siitä otetaan pikainen valokuva ja jatketaan matkaa. Pikaisesti vilkaistuna Pieni merenneito voikin näyttäytyä yliarvostettuna nähtävyytenä.

Mutta jos sitä pysähtyy rauhassa katsomaan, patsas koskettaa.

Varsinkin talvella ja synkkinä, harmaina syyspäivinä patsaassa on jotain sanoinkuvaamattoman haurasta, kun se istuu alasti rantakivellään surumielinen ilme kasvoillaan.

Siinä se värjöttelee yksinään, muiden katseiden alla, ilman mitään suojaa. Kaukana taustalla, lahden toisella puolen voimalaitoksen piiput puskevat höyryä.

Patsas on joutunut toistuvasti ilkivallan kohteeksi. Sen pää ja käsi on sahattu irti kerran jo toisenkin ja se on räjäytetty jalustaltaan. Merenneito on myös maalattu punaiseksi vastalauseena valaiden pyynnille Tanskalle kuuluvilla Färsaarilla.

Kiinnitä huomiota merenneidon jalkoihin. Patsaan veistänyt Edvard Eriksen ja sen tilannut Carsberg-perijä Carl Jacobsen kiistelivät siitä, tehtäisiinkö merenneidolle jalat vai pyrstö. Lopulta he sopivat, että tehdään jalat, mutta jalkaterät sulautuvat yhteen melkein kuin räpylöiksi.

Jacobsen tilasi patsaan, sillä hän oli ihastunut tarinaan nähtyään sen balettina. Hän halusi malliksi Tanskan kuninkaallisen teatterin primaballerinan, Ellen Pricen, mutta tämä ei halunnut poseerata alasti. Niinpä malliksi valikoitui kuvanveistäjä Eriksenin oma vaimo.

Geenimuunneltu pieni merenneito

Pieni merenneito sai äpäräsiskon vuonna 2006, kun tanskalainen taideprofessori Bjørn Nørgaard teki siitä oman versionsa, jolla hän kommentoi aikaamme. Muodoiltaan vääristyneen patsaan nimi on Geenimuunneltu pieni merenneito.

Uudempi patsas sijaitsee sopivasti alle 10 minuutin kävelymatkan päässä esikuvastaan vanhojen satamamakasiinien alueella. Sen vieressä on muutama muukin Nørgaardin kieli poskessa muotoilema patsas.

Kastellet – Kööpenhaminan kaupunkilinnoitus

Pienen merenneidon patsaan vieressä on 1600-luvun tähdenmuotoinen linnoitus, Kastellet, jonka muurien sisäpuolella on jopa tuulimylly. Sen kummempaa nähtävää linnoituksessa ei ole.

Kastelletin alueella saa kuljeskella vapaasti, vaikka se onkin edelleen Tanskan armeijan käytössä.

Tanskan designmuseo – Arne Jacobsenin jäljillä

Linnoitukselta on vain kivenheitto Tanskan desingmuseolle. Hiljattain remontoitu ja uudistettu museo on lähes pakollinen vierailukohde kaikille pohjoismaisesta muotoilusta kiinnostuneille.

Toinen hyvä paikka nauttia tanskalaisen designgurun perinnöstä on Tivolin nurkalla sijaitseva  Radisson Collection Royal Hotel, maailman ensimmäinen designhotelli.

Kööpenhaminan ensimmäisen tornitalon suunnitteli koko sisustusta myöten tanskalainen sankariarkkitehti Arne Jakobsen.

Amalienborgin linna – kuninkaallista tunnelmaa

Amalienborgi palatsi Kööpenhamina
Amalienborgin vahdinvaihtoa kannattaa käydä katsomassa vaikkei palatsin sisälle aikoisikaan. Kuva: Nick Karvounis / Unsplash

Kastelletista ja Pienen merenneidon patsaalta ei ole pitkäkään kävely Amalienborgin aukiolle, Kööpenhaminan kuninkaalliseen sydämeen.

Kahdeksankulmaisen aukion ympärillä on neljä palatsia. Keskellä jököttää kuningas Fredrik V:nnen ratsastajapatsas. 1700-luvun puolivälissä hallinnut Kuningas rakennutti Amalienborgin, mutta muuten hänet muistetaan parhaiten juoppoudestaan.

Alkoholisoitunut kuningas jätti valtakunnan hallinnan ministereilleen. Ratkaisu oli onnistunut. Ministerit onnistuivat pitämään Tanskan erossa ympärillä velloneista sodista.

Aivan alun perin Amalienborg rakennettiin neljän aatelissuvun käyttöön, mutta kun Christiansborgin kuninkaallinen palatsi paloi päreiksi, ja kuninkaallinen perhe jäi kodittomaksi, he hankkivat Amalienborgin palatsit käyttöönsä aatelisilta.

Palatsit ovat edelleen Tanskan kuninkaallisen perheen käytössä. Salossa liehuva lippu merkitsee, että kuningatar on paikalla. Palatseista yksi on avoinna vierailijoille.

Vaikkei sisälle aikoisikaan, kannattaa käydä seuraamassa Amalienborgin palatsin vahdinvaihtoa, joka tapahtuu päivittäin kello 12. Päävahdinvaihtoa vaatimattomampia vartiovuoron vaihtoja on kahden tunnin välein.

Marmorikirkko – Kööpenhaminan kuuluisin kirkko

Amalienborgin aukiolle näkyy lyhyen Fredriksgaden päässä oleva rokokootyylinen Frederikinkirkko, joka tunnetaan myös lempinimellään Marmorikirkko. Kirkon kupoli on Pohjoismaiden suurin.

Kirkon rakentaminen ei sujunut suunnitelmien mukaan. Urakka aloitettiin jo 1740, mutta rahat loppuivat kesken ja kirkko saatiin valmiiksi vasta 1800-luvun lopulla.

Kirkon valmiiksi saattaminen aiheutti pienen skandaalin. Kun valtiolla ei ollut siihen varaa, kirkon ympäröivät tontit annettiin rikkaalle pankkiirille ja teollisuuspohatalle, Carl Frederik Tietgenille, sitä vastaan, että hän saattaisi kirkon vihdoin valmiiksi.

Näin Tietgen tekikin, tosin marmorin sijaan hän käytti rakennusmateriaalina paljon myös edullisempaa kalkkikiveä.

Rosenborgin linna ja Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha

Kööpenhaminan ilmainen nähtävyydet kasvitieteellinen puutarha
Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha on ilmainen nähtävyys. Kuva: Nick Karvounis / Unsplash

Jos kaipaa puiden äärelle kävelemään tai nurmelle makailemaan, Marmorikirkolta voi poiketa Rosenborgin renessanssilinnaa ympäröiviin komeisiin puutarhoihin.

Linna toimii museona, jossa ovat esillä Tanskan kuninkaallisten esinekokoelmat. Nähtävänä on myös Tanskan valtaistuin, jonka tekemiseen kerrotaan käytetyn yksisarvisen sarvea. Kyseessä saattaa tosin olla myös sarvivalaan sarvi.

Linnan puutarhan alueella toimii myös Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha, jonka tunnelmallisiin kasvihuoneisiin on ilmainen sisäänpääsy.

Nyhavn – Kööpenhaminan kaunein paikka

Kööpenhaminan nähtävyydet Nyhavn
Kööpenhaminan Nyhavnin värikkäät talot ovat taatusti Tanskan kuvatuin kohde.

Amalienborgista saavutaankin sitten kuin varkain värikkäiden talojen reunustamaan Nyhavn-satamaan. Pitkän ja kapean satama-altaan ympäristö on Kööpenhaminan kauneinta aluetta.

Sen varrella asusteli 18 vuoden ajan myös satusetä H. C. Andersen talossa numero 67. Taloista vanhin on numero yhdeksän. Se on peräisin vuodelta 1681.

Nyhavn rakennettiin ruotsalaisten sotavankien voimin ja se toimi pitkään ihan oikeana satamana. Meno oli villiä: alueen kapakoissa viihtyivät merimiehet ja rikolliset.

Nykyisin Nyhavnissa on laiturissa vanhoja puulaivoja ja villiä on ainoastaan ravintoloiden ja baarien hinnoittelu.

Täällä ei välttämättä kannata syödä, mutta muutama kuva on tietysti aivan pakko käydä ottamassa.

Nyhavnista lähtevät veneretket Kööpenhaminan kanaviin.

Kongens Nytorv – Kööpenhaminan suurin aukio

Nyhavn alkaa kaupungin suurimmalta aukiolta nimeltään Kongens Nytorv eli Kuninkaan uusi aukio. Uuden aukion rakennutti vuonna 1670 Kristian V, joka halusi modernisoida keskiaikaisen kaupungin kohti uutta aikaa. Hän rakennutti samalla myös Nyhavnin eli uuden sataman.

Kuninkaan itsensä ratsastajapatsas on aukion keskellä.

Aukiota reunustaviin rakennuksiin kuuluvat sekä Tanskan kuninkaallinen teatteri, tavaratalo Magasin du Nord että Kööpenhaminan hienoin ja historiallisin hotelli, Hotel D’Angleterre.

Kulman takana on toinen, oikeastaan kiehtovampi hotelli: siirtomaatyyliä henkivä boutiquehotelli Sanders. Tanskalla on muuten oikeasti ollutkin muutama trooppinen siirtomaa (pohjoisten Grönlannin ja Färsaarten ohella) nykyisen Intian, Karibian ja Ghanan alueella.

Strøget – Kööpenhaminan ihana kävelykatu

Kongens Nytorville päätyy myös Kööpenhaminan kuuluisa kävelykatu Strøget. Reilun kilometrin mittainen Strøget on paitsi Euroopan pisin kävelykatu, myös yksi vanhimmista.  Katua vie halki Kööpenhaminan vanhankaupungin ja sitä reunustavat toinen toistaan ihanammat talot.

Strøgetin sydämessä on Amagertorv, suuri ja pitkä aukio, jonka sanotaan sijaitsevan niin keskellä Kööpenhaminan keskustaa kuin mahdollista. Myöhäiskeskiajalla aukiolla järjestettiin turnajaisia. Vanhimmat talot ovat 1600-luvun alusta, mutta suurin osa rakennuksista on rakennettu Kööpenhaminan palon jälkeen (1795).

Amagertorvin näkymiä hallitsee Haikarasuihkulähde, jonka ympärillä vastavalmistuneet kätilöt käyvät tanssimassa. Suihkulähde on vuodelta 1894, joten se ei ole sama, joka pulppusi viiniä kuningas Kristian IV:nnen kruunajaisissa.

Aukiolla sijaitsevat sekä luksustavaratalo Illum että (nykyisin Fiskarsin omistaman) posliinitehdas Royal Copenhagenin lippulaivamyymälä. Kannattaa poikeata myös ihastuttavassa taideliikkeessä Stelling af 1869.

Strøgetiltä kannattaa poiketa myös sivukujille. Erityisen viehättävä paikka on Gråbrødretorv, kaupungin viehättävin aukio. Lähettyvillä on myös mainio historiallinen observatoria, Rundtårn.

Rundtårn – historiallinen observatorio

Rundetårn
Rundetårniin pääsee ylös vaikka hevosella. Kuva: Raoul-Croes / Unsplash

Rundetårn on 36 metriä korkea torni, joka rakennettiin 1600-luvulla kuningas Kristian IV:nnen toiveesta observatorioksi. Se on lajissaan Euroopan vanhin yhä toimiva.

Tornin huipulle johtaa portaikon sijaan kierrekäytävä, jotta kuningas itsekin pystyi nousemaan ylös hevosvankkurien kyydissä tähtiä ihailemaan. Myös Pietari Suuren kerrotaan ratsastaneen ylös portaita.

Kuningas Kristian IV jätti muutenkin ison jäljen Kööpenhaminaan. Paljon rakennuksia pystyttänyt kuningas tunnettiin myös nautiskelijana, jonka paheisiin kuuluivat uhkapelit, viina ja villit naiset. Hän siitti ainakin 23 lasta kahden vaimonsa ja useiden rakastajattariensa kanssa.

Kuninkaan kruunajaisetkin kestivät kymmenen päivää vuonna 1596 – kansalle jaettiin rahaa ja Amagertorvin suihkulähde pulppusi viiniä.

Kuningas on edelleen pidetty – onnellisten tanskalaisten on kaiketi helppo samaistua hänen iloluonteisuuteensa.

Rådhusplatsen eli Kaupungintalon aukio

Toisessa päässään Strøget vie Rådhuseplatsenille eli kaupungintalon aukiolle. Aukion taloja koristavat tornit tuovat mieleen italialaiset aukiot, ja kas, Rådhusplatsenin inspiraationa onkin toiminut Sienan maineikas piazza.

Vuonna 1905 valmistuneen kaupungintalon torni kurottaa peräti 105 metrin korkeuteen. Toinen näyttävä torni on Scandic Palace Hotelissa. Hotellin yhteydessä toimivat turistirysät Ripley’s Believe it or Not Museum ja Hans Christian Andersen Experience.

Aukion laidan rakennuksissa toimii myös Hard Rock Cafe. Ymmärsit oikein: Rådhuseplatsen on Kööpenhaminalla vähän sama kuin Leidseplein Amsterdamille. Vilkas aukio, josta turistisuus on saanut yliotteen.

Aukion nähtävyytenä on lohikäärmesuihkulähde. Mikä saa miettimään tanskalaisten fiksautumista lohikäärmeisiin: lohikäärmeet kun koristavat myös Kööpenhaminan vanhan pörssirakennuksen tornia.

Kannattaa katsastaa myös paikalliset säätytöt (Vejrpigerne). Yhdessä aukion torneista on kaksi patsasta – sateenvarjoa kantava neito ja pyöräilevä tyttö – joista toinen näkyy aina sen mukaan, millaista säätä povataan.

Kaupungintalon toisella puolen onkin sitten jo Tivoli.

Kööpenhaminan Tivoli ja maailman vanhin vuoristorata

Tivoli on maailman toiseksi vanhin huvipuisto ja Kööpenhaminan aivan pakollisia nähtävyyksiä. Tivolissa voi ajella maailman vanhimmalla, vuonna 1914 avatulla vuoristoradalla – tai muuten vain nauttia historiallisesta huvittelutunnelmasta.

Tivolissa toimii myös huippuravintoloita sekä Kööpenhaminan satumaisin hotelli, itämaiseen tyyliin rakennettu Nimb.

Entäpä se maailman vanhin yhä toiminnassa oleva huvipuisto? Se on Dyrehavsbakken eli lyhyesti Bakken, joka sijaitsee 15 kilometrin päässä Kööpenhaminasta.

Tivoliin on sisäänpääsymaksu. Lipun voi ostaa etukäteen kätevästi netistä.

Kööpenhaminan museot

Kööpenhamina museo
Kaljalla taidetta. Ny Carlsberg Glyptotek on Kööpenhaminan komeimpia museoita. Kuva: Darth Liu / Unsplash

Jos aika riittää, kannattaa käydä myös Kööpenhaminan museoissa. Näistä uljaimpia on Tivolin kulmalla sijaitseva Ny Carlsberg Glyptotek, joka esittelee Carlsbergin suvun keräämiä taideteoksia ja antiikin aarteita.

Museon kokoelma kuvanveistäjä August Rodinin töitä on suurin Ranskan ulkopuolella. Edustettuina ovat myös Monet, Pissarro, Renoir, Degas, Cézanne, van Gogh ja Toulouse-Lautrec. Eli ei mikään hullumpi kokoelma oluella hankittuna.

Lisää taidetta – sekä kansainvälistä että tanskalaista – löytää Tanskan kansallisgalleriasta, joka sijaitsee Rosenborgin linnan ja kasvitieteellisen puutarhan vieressä.

Hirschsprungske Samling – tanskalaista taidetta

Kööpenhaminan keskustan kiinnostavin taidekohde taitaa kuitenkin olla kansallisgallerian naapurissa sijaitseva, tanskalaiseen taiteeseen keskittynyt Hirschsprungske Samling, jossa pääsee ihailemaan maalauksia Tanskan taiteen kultakaudelta (vuodesta 1800 vuoteen 1850) sekä  Skagenissa vaikuttaneiden taiteilijoiden töitä.

Taiteenystävän kannattaa myös ehdottomasti tehdä retki keskustasta Louisianan taidemuseoon, josta lisää tuonnempana.

Christianian vapaavaltio ja kirkko kuin korkkiruuvi

Christiania
Christianian talot on koristeltu katutaiteella. Kuva: Annie Spratt / Unsplash

Kööpenhaminan nähtävyyksiä on myös Christiania, kaupunginosa, joka julistautui vapaavaltioksi 1970-luvun alussa. Alueella oli armeijan tyhjilleen jääneitä parakkeja, jotka paikalliset hipit valtasivat.

Christianiassa valtaa pitää vajaan tuhannen asukkaan muodostama kommuuni.

Alueen keskellä kulkeva Pusher Street oli pitkään Kööpenhaminan laittoman kannabiskaupan keskus, kunnes vuonna 2016 eräs huumekauppias ampui häntä pysäyttäneitä poliiseja. Tapahtuma sai christianialaiset kieltämään huumekaupan Pusher Streetillä.

Christianiassa voi kuljeskella vapaasti, ihailla katutaidetta ja henkiä tunnelmaa.

Aivan Christianian vieressä on Vapahtajan kirkko, jonka korkkiruuvimainen torni on suosittu näköalapaikka. Huipulle vie 400 porrasta, joista viimeiset 150 ulkoilmassa pitkin kiertyvää tornia. Torni on suljettu joulukuun puolivälistä maaliskuun alkuun.

Kirjasto Black Diamond ja Blox

Kööpenhaminan modernimpaan rakennusperintöön kannattaa käydä tutustumassa vuonna 1999 valmistuneessa kirjastossa. Käy vertaamassa, kumpi on hienompi: Black Diamond vai Helsingin Oodi?

Melkein vieressä on Blox, lasikuutioista koottu rakennuskompleksi, jossa toimivassa Tanskan arkkitehtuurikeskuksessa voi käydä katsomassa vaihtuvia näyttelyitä.

DR Konserthuset ja wow-arkkitehtuurin Ørestad

Mustan kuution ohella Kööpenhaminaan on sittemmin noussut myös sininen kuutio. Se on ranskalaisen sankariarkkitehti Jean Nouvelin suunnittelema DR Konserthuset.

Konserttitalo sijaitsee Ørestadin kaupunginosassa, jonka kanavien varret on reunustettu toinen toistaan kiehtovammalla uudella arkkitehtuurilla.

Alue on kiehtova, mutta omalla tavallaan myös dystooppinen. Vieri vieressä on upeaa, uutta arkkitehtuuria, mutta puut ja viheralueet ovat unohtuneet välistä. Alueen ympärillä on sentään suuri suoalue.

Kööpenhaminan eläintarha

Jo vuonna 1859 perustettu Kööpenhaminan eläintarha on yksi Euroopan vanhimmista. Eläintarha on kehittynyt aika lailla alkuajoista, jolloin siellä saattoi ihailla kanoja, ankkoja, kettua ja hyljettä kylpyammeessa.

Nykyisin eläimillä on mahdollisimman luonnonmukaiset olot – sikäli kun sellaiset voi vankeudessa järjestää. Moderni kohtaa perinteet; norsutalon on suunnitellut sankariarkkitehti Sir Norman Foster. Virtahepojen elämää pääsee seuraamaan myös pinnan alta.

Cisterne – maanalainen näyttelytila

Eläintarhan vieressä on laaja puistoalue, jonka alla on Cisterne, historiallinen vesitankki, joka toimii nykyisin hyytävän tunnelmallisena näyttelytilana. Maan alle pääsee pyramidin muotoisista lasiporteista.

Samoilla kulmilla ovat myös Carlsbergin entiset panimorakennukset, joista muokataan uutta kaupunginosaa. Jäljellä on norsupatsaiden koristama hieno Norsuportti.

Norsut kannattelevat tornia, jonka kaari-ikkunoihin nojailevat Carl Jacobsen ja hänen vaimonsa Ottilia. Carlin isä perusti kuuluisan panimon, jonka hän nimesi poikansa mukaan. Poika Carl nosti sen maailmanmaineeseen.

Norsutornin yhteydessä, Carlsbergin vanhoissa punatiilirakennuksissa, toimii viehättävä boutique-hotelli Ottilia.

Akvaariomaailma Den Blå Planet

den blå planet akvaario
Kööpenhaminan akvaariomaailma Den Blå Planet on mielenkiintoinen arkkitehtuuriltaankin. Kuva: James Lansbury / Unsplash

Lentokentän lähettyvillä sijaitseva Den Blå Planet on Pohjois-Euroopan suurin akvaariomaailma. Lajivalikoima on vaikuttava: haitankissa ui niin kitarahaita kuin vasarahaitakin.

CopenHill – laskettele alas voimalaitoksen kattoa

Kööpenhaminan erikoisin nähtävyys on CopehHill, vuoden ympäri auki oleva laskettelukeskus, joka sijaitsee voimalaitoksen katolla. Sukset ja monot voi vuokrata paikanpäältä.

Vuonna 2017 valmistuneen voimalaitoksen on suunnitellut tanskalainen arkkitehtitoimisto BIG, joka on ollut vastuussa myös televisiosarja Westworldin lavasteista.

Hiihtohissit vievät ylös kaltevalle katolle, jota pitkin lasketellaan muovialustalla. Voimalaitoksessa on myös kalliokiipeilyseinä.

Liput voi hankkia etukäteen netistä.

Huvipuisto Bakken

Dyrehavsbakkenin sanotaan olevan maailman vanhin yhä toimiva huvipuisto. Bakken sai alkunsa jo vuonna 1583, jolloin tosin laitteiden sijaan huvituksesta vastasivat klovnit.

Bakken on suosittu edelleen. Kävijämäärältään se on Tanskan toiseksi suosituin nähtävyys Kööpenhaminan Tivolin jälkeen. Taakse jää jopa Legoland.

Sisäänpääsy on ilmainen. Vain laitteiden käyttäminen maksaa. Laitteista kuuluisin on jo vuonna 1932 avattu puinen vuoristorata (Helsingin Linnanmäen maineikas vuoristorata on vuodelta 1951).

Louisianan taidemuseo

Kööpenhaminan nähtävyyksiin kuuluu myös upea Lousianan taidemuseo puolen tunnin junamatkan päässä keskustasta. Esillä on huippuluokan taidetta toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta nykypäivään.

Taiteilijoiden lista on vaikuttava (Roy Lichtenstein! Andy Warhol! Alberto Giacometti!), mutta suurimpana vetonaulana on japanilaisen Yayoi Kusaman luoma illuusiohuone.

Museorakennus uppoaa upeasti ympäröivään luontoon. Nimensä museo on saanut kolmelta Louisa-nimiseltä naiselta, joiden kanssa museon perustaja Alexander Brun oli vuorollaan naimisissa.

Ulkoilmamuseo Frilandsmuseet

15 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Frilandsmuseet on maailman vanhimpia ja suurimpia ulkoilmamuseoita. Rakennuksia on tuotu Färsaarilta asti.

Roskilde – päiväretken kohde Kööpenhaminasta

Toinen mukava lyhyen junamatkan kohde on Roskilde. Nähtävyytenä on komea katedraali sekä viikinkivenemuseo.

Voit varata kätevästi netistä Kööpenhaminan kaupunkikierrokset ja nähtävyyksien pääsyliput.

Thomas Dambon kuusi jättiläistä

Jos on matkalla autolla, kannattaa pysähtyä Kööpenhaminan lähiömetsissä katsomassa taiteilija Thomas Dambon nikkaroimaa kuutta puista jättiläistä. Paikalle on työlästä päästä julkisilla.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!