Legoland – näin matkustat parhaiten Tanskaan Legojen maailmaan

tanska legoland billund
Tanskan Legolandissa näkee myös Kööpenhaminan kuuluisan Nyhavnin – legoista rakennettuna.

Tanskan Billundissa sijaitseva Legoland on aikamoinen pyhiinvaelluskohde lapsiperheille. Nykyisin Legolandeja löytää ympäri maailmaa Floridaa, Dubaita ja Malesiaa myöten, mutta mikään niistä ei voita kokemuksena aitoa ja alkuperäistä Legolandia.

Nopeimmillaan Legolandin näkee päivässä, mutta kahdessakaan ei ehdi kyllästyä.

Paha vain, että Legoland sijaitsee Suomesta käsin monen mutkan takana Jyllannissa. Kymmenen pisteen kysymys onkin, mikä on paras tapa matkustaa Legolandiin?

Lennot Legolandiin Suomesta

Aarhusin nähtävyyksiä on taidemuseo ARoS. Kuva: Ricochet64 / Shutterstock

Nopein ja vaivattomin tapa matkustaa Suomesta Legolandiin on lentäminen. Finnairilla on kesällä lentoja suoraan Billundiin, tosin kovin halvalla Billundin lentoja ei usein saa.

Billundin sijaan voi lentää myös Aarhusiin ja vuokrata sieltä auto. Aarhus on mukava kaupunki, josta on vajaan puolentoista tunnin ajomatka Legolandiin. Samalla reissulla voi kiertää muitakin Jyllannin muitakin perhekohteita.

Katso lentotarjoukset Tanskaan.

Legolandiin Kööpenhaminan kautta

Hans Christian Andersenin kotitalo sijaitsee idyllisessä Odensessa. Kuva: Gimas / Shutterstock

Suomesta on usein edullisia lentoja Kööpenhaminaan, josta on kolmen tunnin ajomatka Legolandiin. Kööpenhaminassa lapsille riittää nähtävää Tivolissa ja komeassa akvaariomaailmassa Den Blå Planet.

Kätevintä on vuokrata auto suoraan Kööpenhaminan lentokentältä. Lentokentältä pääsee kätevästi Kööpenhaminan keskustaan metrolla.

Matkan varrella Kööpenhaminasta Legolandiin kannattaa pysähtyä puolimatkassa Odensessa, satusetä H. C. Andersenin synnyinkaupungissa, ja vierailla samalla myös satumaisessa Egeskovin linnassa.

Lue lisää Kööpenhaminasta tai autonvuokrauksesta ulkomailla.

Suomesta autolla Ruotsin kautta Legolandiin

Peppi Pitkätossun talo Ruotsin Vimmerbyssä. Kuva: Lukasz Pajor / Shutterstock

Jos aikoo ajaa omalla autolla Suomesta asti, on edessä aikamoinen kesäseikkailu. Matka on pitkä mutta elämyksellinen. Jos on aikaa – ja lapset ovat jo kokeneita automatkaajia – niin samalla tulee nähtyä melkein koko Tanska ja pitkä siivu Ruotsia.

Tukholmasta on kahdeksan tunnin ajomatka Kööpenhaminaan. Ruotsin-läpiajosta voi tehdä hauskan pysähtymällä Kolmårdenin eläinpuistossa, Astrid Lindgren Världissä ja villin lännen teemapuistossa High Chaparralissa.

Lue lisää Ruotsin parhaista matkakohteista.

Suomesta Saksan kautta Legolandiin

Lyypekki on Saksan parhaiten vanhan asunsa säilyttäneitä kaupunkeja. Kuva: Scanrail1 / Shutterstock

Vaihtoehtona on myös matkustaa Suomesta lautalla Saksan Travemündeen, josta on Legolandiin vain neljän tunnin ajomatka. Matkalla voi tutustua Saksan tunnelmalliseen hansakaupunkiin Lyypekkiin.

Automatkan Legolandiin voi tehdä myös kierroksena eli yhteen suuntaan Ruotsin ja toiseen Saksan kautta.

Legolandista Tanskan rannoille

Jos on liikkeellä autolla, kannattaa harkita matkan jatkamista Legolandista myös Jyllannin viehättäviin rantakohteisiin kuten Skageniin.

Skagenin läheltä Frederikshavnista on autolattuyhteys sekä Göteborgiin että Osloon.

Jyllannissa riittää monenlaista muutakin nähtävää lapsille.

Legolandin hotellit

Vejlestä löytyy paitsi erikoisen näköisiä asuintaloja, myös Legolandia ja Billundia edullisempaa majoitusta.

Ikimuistoinen yöpymispaikka Legolandissa on Legolandin oma hotelli, jossa on perheitä varten teemahuoneita kuten prinsessan huone.

Edullisempia hotelleja löytyy sekä Billundista että Vejlestä, josta sieltäkin on lyhyt matka Legolandiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi