Ruotsi lasten kanssa – tapaa Peppi Pitkätossu

Peppi Pitkätossun talo Vimmerbyssä. Kuva: Lukasz Pajor / Shutterstock

Moni suomalainenkin lapsiperhe ajaa Ruotsin halki matkalla Tanskan Legolandiin. Matkaa kannattaa piristää jakamalla se osiin ja pysähtymällä myös Ruotsin perhekohteissa.

Tämä perheloma Ruotsissa alkaa Tukholmasta.

Tukholma perheille

Wasa Ship Tukholma
Vasa-laiva oli aikansa mahtavimpia sota-aluksia. Kuva: Jorge Lascar, Flickr CC

Tukholman paras paikka perheille on Djurgården, vehreä puistoalue, jossa on monenlaista tekemistä: ulkoilmamuseo Skansen, huvipuisto Gröna Lund ja Astrid Lindgrenin satumaailma Junibacken.

Lapsille sopivat mainiosti myös alueella sijaitsevat Abba-museo ja Vasa-museo, jossa voi ihmetellä komeaa, vanhaa sotalaivaa. Djurgårdenin pohjoisosassa on Tukholman Heureka eli tiedekeskus ja tekniikan museo Tekniska Museet.

Lue lisää Tukholmasta tai katso tarjoukset Tukholman perhehotelleihin.

Pekka Töpöhännän koti Uppsala

Historiallinen yliopistokaupunki Uppsala on Pekka Töpöhännän koti. Gösta Knuttsonin luomalle sympaattiselle satukissalle on omistettu pieni seikkailutalo. Parhaiten Töpöhännän maailmaan pääsee tosin kuljeskelemalla Uppsalan viehättävillä kaduilla.

Uppsalaan tutustuu helposti päiväretkellä Tukholmasta, mutta yöksikin voi jäädä, sillä Uppsalan hotellit eivät ole hinnalla pilattuja.

Safaripuisto Kolmården

Kun Tukholmasta lähtee ajamaan kohti etelää, ensimmäisenä vastaan tulee parin tunnin ajomatkan jälkeen safaripuisto Kolmården, Pohjoismaiden kuuluisin eläintarha.

Kolmårdenin lähellä sijaitsee yksi matkan ihanimmista majapaikoista, vanhan ajan maalaisromantiikkaa henkivä majatalo Thorstorps Gård.

Astrid Lindgren’s Värld

Kolmårdenista on parin tunnin ajomatka Astrid Lindgren’s Världiin, jossa pääsee tekemään tuttavuutta Peppi Pitkätossun kanssa. Astrid Lindgren’s Värld sijaitsee lastenkirjailijan kotikaupungissa Vimmerbyssä.

Viehättävä Eksjö

Seuraava pysähdyspaikka on Astrid Lindgren’s Världin lähellä sijaitseva Eksjö, joka tunnetaan Ruotsin viehättävimpänä kylänä. Kylä onkin kerrassaan ihana paikka majoittua.

Samalla voi tehdä vertailua, kumpi puutalokaupunki on kauniimpi: Eksjö vai Suomen ylpeys, Unescon maailmanperintökohde Rauma? Täytyy sanoa, että tällä saralla Suomi vie voiton.

Katso tarjoukset Eksjön majapaikkoihin.

High Chaparral

Eksjöstä on parin tunnin ajomatka High Chaparralin teemapuistoon, joka herättää eloon villin lännen tunnelmat.

High Chaparralista voi jatkaa suorinta tietä kohti Helsingborgia, josta pääsee lautalla Tanskan puolelle tai jatkaa matkaa etelämmäksi Malmöön, jonka lähellä on hämmästyttävä viikinkikylä Foteviken. Täällä modernit viikingit elävät vanhojen perinteiden mukaan. Ryöstelemistä ja valloitusretkiä he eivät sentään harjoita.

Malmöstä pääsee Juutinrauman siltaa pitkin Kööpenhaminaan.

Lasten Göteborg

Jos haluaa kasvattaa lapsistaan ”erilaisia nuoria”, voikin tehdä niin, että Tanskan ja Legolandin sijaan suuntaa Göteborgiin. Ruotsin toiseksi suurimpaan kaupunkiin vetävät perhematkailijoita huvipuisto, Liseberg, ja tiedekeskus Universum, molemmat Pohjoismaiden suurimpia.

Göteborgin hotellit hurmaavat hinnallaan Tukholmaan verrattuna.

Booking.com

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!