Djurgården – Tukholman paras kohde perheille

Huvipuisto Tukholma
Djurgårdenin vetonauloja on myös huvipuisto Gröna Lund.

Djurgården on tukholmalaisten rakastama ulkoilu- ja huvipuistosaari, jossa matkailijankin on melkein pakko käydä. Djurgårdenissa kun sijaitsevat monet Tukholman parhaista nähtävyyksistä.

Perheitä houkuttelevat paikalle Grönä Lundin huvipuisto ja Astrid Lindgrenin satuhahmoille omistettu Junibacken.

Nähtävänä ovat myös Abba-museo ja ruotsalaisuuteen perehdyttävä Nordiska Museet.

Djurgårdenin ihmeistä suurin on Vasa-museo, jossa pääsee ihailemaan ja ihmettelemään maailman parhaiten säilynyttä 1600-luvun sotalaivaa, sankarikuningas Kustaa II Aadolfin ylpeydenaihetta, joka upposi nolosti heti neitsytmatkansa alussa.

Ja vaikka nähtävyydet eivät kiinnostaisikaan, on vehreä puisto mainio paikka piknikille. Perille Djurgårdeniin pääsee niin kävellen, ratikalla kuin lautallakin.

Abba-museo

Abba museo Tukholma
Kukapa voisi vastustaa Abba-museota?

Jokaisen musiikkifanin must-kohde. Interaktiivisessa näyttelyssä voi tutustua Abba-yhtyeen vaiheisiin esiintymisvaatteiden, kultalevyjen ja muiden muistoesineiden kautta, mutta myös kokeilla miltä tuntuu esiintyä Abban kanssa, levyttää studiolla tai pukeutua virtuaalisiin Abba-vetimiin.

Nordiska museet – museo ruotsalaisuudelle

Nordiska museet esittelee ruotsalaisia perinteitä ja trendejä 1500-luvulta nykypäivään. Museossa voi tutustua muun muassa ruotsalaiseen muotiin, sisustussuuntauksiin, kansantaiteeseen, valokuvaukseen ja perinteisiin juhliin eri aikakausina.

Jo pelkkä museorakennus on sen verran komea pytinki, että se on itsessään vierailun arvoinen.

Ulkoilmamuseo Skansen

ulkoilmamuseo Skansen
Djurgårdenissa sijaitsee myös maineikas ulkoilmamuseo Skansen.

Djurgårdenin nähtävyytenä on myös vuonna 1891 perustettu Skansen, maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo.

Skansen on kooltaan vaikuttava. Täällä voi tutustua Ruotsin perinteiseen kulttuuriin, osallistua erilaisiin tapahtumiin, kuten Peppi Pitkätossun syntymäpäiville ja joulumarkkinoille.

Skansen tunnetaan erityisesti kesäisin järjestettävistä yhteislaulutilaisuuksistaan (Allsång på Skansen), jotka keräävät runsaslukuisen yleisön niin paikan päälle kuin televisioiden ääreen.

Oaxen Krog – Tukholman paras ravintola

Djurgårdenin eteläosassa veden äärellä sijaitsee Tukholman parhaaksi arvostettu ravintola, kahden Michelin-tähden fine dining -ravintola Oaxen Krog.

Pöytävaraus kannattaa tehdä jo useita kuukausia ennen matkaa.

Katso tarjoukset Tukholman parhaisiin perhehotelleihin.

Voit varata kätevästi netistä Tukholman retket ja nähtävyyksien pääsyliput.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi